پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سفر به یاسوج با بیان اینکه پارک‌های علم و فناورزی در کشور ۳۰ ساله شدند ولی کهگیلویه و بویراحمد حتی یک پارک علم و فناوری هم ندارد، از دوراهی ورود یک گروه سرمایه‌گذار در حوزه گیاهان دارویی به این استان یا چهارمحال و بختیاری خبر داد؛ فرصتی که گویا مسئولان این استان چندان آن را جدی نگرفتند.

به گزارش ریواس  اکنون بعد از حدود یک ماه گذشته از ارائه این پیشنهاد، وقت آن رسیده که مسئولان به مردم گزارش دهند که برای این مهم و جذب سرمایه‌گذارانی که در یک قدمی این استان هستند، چه کردند و چه می‌خواهند بکنند؟

در استانی که بیکاری در آن بیداد می‌کند، نفت و منابع زیرزمینی ما سودی به حال ساکنانش ندارد و زیرساخت‌های ناامیدکننده‌ای برای استقرار صنایع بزرگ وجود دارد، به نظر می‌رسد یکی از راه‌های سهل‌الوصول برای آشتی کردن مردم و مسئولان این استان با ثروت‌های نهفته در خاک، سرمایه‌گذاری روی گیاهان دارویی است.

مقدمات نشستن بر سفره آماده خدادادی را فراهم کنید

۴۲۵ گونه گیاه دارویی (نیمی از کل گیاهان دارویی کشور) و بیش از دو هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی دیگر در کهگیلویه و بویراحمد، می‌روید که مسئولان استان ما برای کاشت آن‌ها هیچ زحمتی نکشیدند ولی اینک برای فراهم کردن مقدمات نشستن بر این سفر آماده خدادادی و میهمان کردن بیکاران و کشاورزان، نیازمند یک عزم مدیریتی و ایجاد این انگیزش هم در بین مردم  و هم در بین مسئولان هستیم.

البته نکته‌ای که در این بین مهم و حائز اهمیت است، و زمان نقش تعیین کننده را در آن دارد، موضوع پیگیری در تهران و تصویب نهایی ورود این سرمایه‌گذاران به کهگیلویه و بویراحمدی است که روی گنج‌های ارزشمند، گرسنه سر بر بالین گذاشته است.

به گزارش ریواس، محمدحسن عصاره، در سفری که در همین ماه به یاسوج داشته است، استان کهگیلویه و بویراحمد را معدن طلا و ثروت خواند و اذعان کرد: در بحث گیاهان دارویی در دو استان چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد که گنجینه گیاهان دارویی هستند، بسیار کم کار شده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: با وجود ظرفیت‌های ارزشمند گیاهان دارویی در این استان و تلاش‌های مسئولان و دستگاه‌های دولتی ولی این سرمایه‌ها و ظرفیت‌ها به ایجاد اشتغال و گردش مالی و اقتصادی نمی‌انجامد.

دنیا تشنه گیاهان دارویی، عصاره‌ها و فراورده‌های کهگیلویه و بویراحمد

وی گفت: کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی و مواد اولیه‌ای دارد، که دنیا به آن‌ها نیاز دارد ولی استفاده‌ای از آن نمی‌کنیم.

عصاره تصریح کرد: ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود و اولین کشور در تولید گل محمدی هستیم ولی برخی فکر می‌کنند، ایران فقط نفت دارد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ۲۰۰ کشور دنیا به زعفران نیاز دارند و ماده اولیه بسیاری از داروهای مهم در دنیا، زعفران است، توضیح داد: در همین استان کهگیلویه و بویراحمد گیاهان دارویی مهمی وجود دارد که رویش آنها منحصر به همین استان است.

وی گفت: دنیا از مواد شیمیایی خسته شده و تشنه موادی است که در این کشور و این استان وجود دارند.

مدیران از بخش خصوصی نترسند/ جزیره دور کشاور و محقق

عصاره با انتقاد از سیستم تحقیقات گفت: اکنون ارتباطی بین کشاور و محقق نیست و هر کدام جزیره‌ای دور خود درست کرده و محقق جدا کار می‌کند و کشاور هم برای خودش جدا کار می‌کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش از مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد خواست که از بخش خصوصی نترسند و در همه جلسات از آن‌ها مشورت بگیرند و با راه‌اندازی “فن‌بازار” تکنولوژی و سرمایه را به هم وصل کنند.

گروه سرمایه‌گذار در راه کهگیلویه و بویراحمد یا چهارمحال؟ / نکته‌ای که مسئولان نباید یادشان برود

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه یک گروه سرمایه‌گذاری بزرگ در کشور به ما مراجعه کرده برای اینکه روی شیرین‌کننده طبیعی کار کنند، خاطرنشان کرد: در مرکز مصوب کردیم که این گروه در چهارمحال بختیاری یا کهگیلویه و بویراحمد چنین سرمایه‌گذاری را انجام دهند.

وی گفت: اکنون کشور برای شیرین کننده موادی چون داروها، میلیون‌ها دلار شیرین‌کننده وارد می‌کند، ابراز داشت: اگر بتوان این گروه را به کهگیلویه و بویراحمد بیاوریم که گنجینه ثروت و معدن گیاهان دارویی است، بعد از آن باید حلقه مزرعه تا سفره شکل گیرد که نتیجه آن اشتغال و گردش مالی در این استان خواهد بود.

 

به گزارش ریواس، این مسئول کشوری در پایان حرف مهمی زد و خطاب به مسئولان این استان گفت: یادتان نرود که هیچ فردی بیشتر از خود شما نمی‌تواند به این استان کمک کند.

مسئولان بعد از یک ماه از ارائه این پیشنهاد چه کردند؟ به مردم گزارش دهید

حرف مهمی که باید رصد کرد و دید مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد برای جذب این گروه سرمایه‌گذاری و احداث کارخانه “شیرین‌کننده طبیعی” در یک ماهی که از طرح آن گذشته است، چه اقدامی کردند و خواهند کرد.

گفتنی است، شیرین کننده طبیعی با استفاده از عصاره‌های گیاهان دارویی تهیه و جایگزین شیرین کننده‌های شیمیایی می‌شود که عوارض زیادی دارند؛ یکی از استفاده‌های شیرین کننده طبیعی در داروها و شربت‌های کودکان برای طعم دهندگی و کاهش تلخی داروها است.

لازم است مسئولان ارشد این استان، استاندار، مسئولان اقتصادی، رئیس سازمان اقتصاد و داریی و ستاد سرمایه‌گذاری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل منابع طبیعی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل محیط زیست، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مدیرکل کار و امور اجتماعی، مدیر بنیاد نخبگان، رئیس دانشگاه یاسوج، مسئولان مرتبط با کارآفرینی و مراکز رشد، مدیران دانشگاهی و دیگر مسئولان با پیگیری و ارائه طرح و حرف علمی این استان را از فرصت به وجود آمده، محروم نکنند.

ریواس این موضوع مهم را که گویا فراموش شده است، پی خواهد گرفت.

انتهای پیام/ ک- ب