پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

این‌روزها بحث تغییر مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، داغ شده است اما آنچه مهم‌تر از این تغییر است، جانشینی است که نباید از او ضعیف‌تر باشد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ۲۰ آبان سال ۹۱ در آخرین سال از فعالیت دولت محمود احمدی‌نژاد، داریوش دیودیده کلید اتاق ریاست سازمان عریض و طویل صنعت، معدن و تجارت را گرفت و بر این صندلی نرم تکیه زد.

او بعد از قبول استعفای محمدحسین حیدرپور از سوی اکبر نیکزاد، استاندار وقت، حکم مسئولیت خود را از حسین صابری در دولت دهم گرفت و به عنوان یکی از مدیرانی که بیشترین حضور را روی این صندلی داشته است، همچنان این مسئولیت را بعد از حدود ۷ سال به عهده دارد.

عملکرد داریوش دیودیده در مقاطع مختلفی با خوش‌شانسی‌هایی که داشته به ویژه در ابتدای دولت دوازدهم و ثبات بسیاری از سیاست‌ها از جمله سیاست‌های اقتصادی و حوطه بازار، مثبت بوده است و هر چه باشد این ثبات بازار و رونق تولید و سرمایه‌گذاری در یک مقطع خاص در این استان به اسم او نوشته شد.

در شاخص‌هایی چون پرداخت تسهیلات رونق تولید، فعالیت مجدد واحدهای تولیدی راکد، نرخ بیکاری و برخی شاخص‌های دیگر در این مدت توفیقاتی در عملکرد دولتمردان تدبیر و امید و در حوزه  مدیریتی آقای دیودیده، حاصل شده و نباید بی‌انصافی کرد اما با اولین پس‌لرزه‌ تحریم‌ها و بر هم خوردن آرامش در حوزه اقتصادی کشور، استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از هر جایی لرزید و تولید و بازار در این استان تا جا داشت، آسیب دید.

با اغماض از حوزه صنعت و معدن، که حال خوشی نداشتند و بیشتر متأثر از شرایط بیرون استان بودند در حوزه بازار اما کار به طور کلی از دست دیودیده رها شد و عملا او کمترین نقش را در بازار داشت.

اگر هم نقش کوچک مدیریتی این سازمان در بازار وجود داشت، معاونین او عنان کار را به دست گرفتند اما افسار بازار رها شد و ناظر و فروشنده تقریبا در یک صف قرار گرفتند.

هیچ نظارتی بر بازار نبود و تقریبا نه تولیدکننده و نه مصرف‌کننده از تجارت در کهگیلویه و بویراحمد، دل خوشی نداشت.

در آخرین افتضاح مدیریتی حوزه صمت، به اسم صنایع دستی، نمایشگاه پفک و چیپس برپا می‌شود اما هیچ حرکت موثری از مدیران این حوزه دیده نمی‌شود. در استان تولیدکننده دام، گوشت قرمز خودسرانه به قیمت هر کیلوگرم ۷۰ هزار تومان می‌رسد و قصابان هیچ تمکینی از قیمت‌های مصوب ستاد تنظیم بازار نمی‌کنند.

حالا در این شرایط است که در سال‌های آخر دولت دوازدهم، صحبت از تغییر داریوش دیودیده بعد از ۷ سال است موضوعی که اگر چه قطعی شده است اما زیرکی‌های سیاسی این مدیر هر آن امکان ماندن بیشتر او را نیز می‌دهد.

در روزهایی که حرف از تاریخ تودیع و معارفه او بود، در یک خوش شانسی، وزیر صنعت و معدن تغییر می‌کند و فردی وزیر می‌شود که هم تاریخ تودیع و معارفه را به تعویق می‌اندازد و هم دیودیده به راحتی با او ارتباطات قوی برقرار کرده است.

با همه این توضیحات، تغییر دیودیده حتمی است و حتی برای استفاده از تجارب او، محل بعدی خدمتش نیز پیشنهاد داده شد اما آنچه امروز اهمیت دارد، جانشین داریوش دیودیده است که اولین شاخصه این انتخاب باید این باشد که او حداقل ضعیف‌تر از مدیر فعلی نباشد.

بسیاری برای مدیریت صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد کت و شلوار سفارش دادند و خود دیودیده نیز با علم از پایان صدارتش بر این دستگاه، افرادی را به خودش نزدیک کرده است تا بعد از او مدیری بر سر کار بیاید که حرفش را بشنود و هوایش را داشته باشد.

در کنار این‌ها، نماینده بویراحمد و دنا بیشترین فشارها و سفارشات را در این حوزه دارد و به یقین نمی‌خواهد که مدیریت این دستگاه مهم از حوزه انتخابیه او گرفته شود؛ موضوعی که در نابسامانی‌ها و ضعف‌های مدیریتی این دستگاه بی‌تأثیر نبوده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم که این روزها به دنبال انتخاب یک جانشین برای دیودیده است، طبق همه انتصابات قبلی‌‌اش با اولویت نیروی بومی و افراد صاحب تجربه و سابقه کار و مدیریت در این حوزه انتخاب خواهد کرد.

انتخاب‌هایی که با این شاخصه‌ها در حوزه صنعت، معدن و تجارت به شدت محدود بوده و او شاید یک یا دو انتخاب بیشتر نداشته باشد.

انتخاب فردی که از بدنه سازمان صمت باشد، با دولت همراه باشد، سابقه مدیریت در این حوزه را داشته باشد و همچنین بتواند نظر هر سه نماینده مجلس را جلب کند.

به هر حال به زودی سرنوشت آخرین بازمانده دولت دهم در دولت دوازدهم مشخص خواهد شد.

انتهای پیام/کریمی-بهنام