پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سفر معاون پزشکیان به اصفهان؛ از استقبال در فرودگاه تا حضور در مجمع نمایندگان

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور برای آغاز به کار دومین رویداد ملی هوش مصنوعی به اصفهان رفت و بعد از آن در نشست با مجمع نمایندگان این استان حضور یافت.

به گزارش ریواس جنوب از اصفهان، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رییس‌جمهور در سفری به استان اصفهان بعد از استقبال مقامات ارشد این استان در فرودگاه، به اتفاق معاون علمی رییس‌جمهور در دومین رویداد ملی هوش مصنوعی شرکت کرد.

دبیری بعد از آن در نشست مهم مجمع نمایندگان استان اصفهان حضور یافت و با مدیریت درست زمان و بهره‌گیری از این فرصت، مهمترین مشکلات و پروژه‌های مهم این استان را بررسی و در نهایت تصمیماتی برای برون رفت از موانع موجود اتخاذ شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست فعالان هوش مصنوعی استان اصفهان در محل هتل عباسی این شهر سخن می‌گفت بر توجه ویژه به دانش هوش مصنوعی تاکید کرد و آن را لازمه پیشرفت کشور در زمینه های مهم علمی، اقتصادی و نظامی عنوان کرد.

شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در همایش فعالان هوش مصنوعی با ابراز خوشحالی از اینکه در جمع فرهیختگان حوزه کاربردی هوش مصنوعی حاضر شده است ضمن تاکید بر ضرورت نگاه ویژه به این حوزه گفت با وجود گستره ی کاربردی اما هوش مصنوعی در حال حاضر جایگاه خوبی در کشورمان ندارد و ما باید به سرعت این وضعیت را تغییر دهیم.

 

دبیری برای نشان دادن اهمیت هوش مصنوعی نگاه سیستم حکمرانی را یادآور شد و ابتدا به سخنان مقام معظم رهبری پرداخت آنجا که ایشان در جلسه با اعضای هیئت دولت هوش مصنوعی را ضرورت دانستند و با بیان اهمیت آن در پیشبرد امورات اما تاکید داشتند که صرفاً بهره‌برداری از هوش مصنوعی مهم نیست بلکه باید به دانش آن و لایه‌های عمیق علمی آن دست پیدا کنیم.

 

او بلافاصله به نگاه خاص رئیس جمهور هم به این حوزه اشاره کرد و گفت دکتر پزشکیان در کارزار انتخاباتی‌اش هوش مصنوعی را مورد توجه ویژه قرار دادند و آنجا تاکید داشت که به هیچ وجه نباید از هوش مصنوعی عقب بمانیم و باید بر زندگی مردم با استفاده از این دانش تاثیرات مثبت بگذاریم و اینکه در جلسه‌ای با حضور فعالان هوش مصنوعی هم بر تقویت هوش مصنوعی و هم بر لزوم متناسب سازی با سبک زندگی مردم اصرار ورزیدند.

 

معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه مجلس را هم در این زمینه فعال دانست و برای این ادعا ایجاد شورای هوش مصنوعی در مجلس را یادآور شد.

دبیری در پایان این بخش از سخنان خود تصویب صنعت ملی هوش مصنوعی از سوی شورای انقلاب فرهنگی را گامی مثبت دانست و مهلت ۶ ماهه برنامه هفتم توسعه برای عملیات کردن قانون مربوط به هوش مصنوعی را فصل الخطاب مدیران اجرایی دولت عنوان کرد.

 

معاون پارلمانی بخش دوم صحبت خود با فعالان هوش مصنوعی را به کاربردهای این دانش اختصاص داد و از کاربرد گسترده آن در علم پزشکی و حوزه سلامت مردم گفت و اینکه هم در تشخیص و هم در درمان بسیار به جامعه پزشکی کمک خواهد کرد. در صنعت و معدن هم می‌توان از این دانش بهره‌ای فراوانی برد و ما اکنون که در کنار خانواده‌های غمدیده، غم از دست دادن تعداد زیادی از هم‌وطنان خود در حادثه معدن طبس را تجربه کردیم می‌دانیم که ایمنی در همه فعالیت ها به خصوص در صنعت و معدن چه ارزش بالایی دارد و این را هم می‌دانیم که هوش مصنوعی هم در ایمن سازی کاربرد دارد و هم در بهره‌برداری بهینه، بنابراین باید و ناچاریم که توجه کنیم.

دبیری حوزه‌های نظامی و صنعت گاز را هم بسیار متاثر از این دانش خواند و گفت که با جمیع جهات می‌توانیم دریابیم که هوش مصنوعی صرفاً یک شاخه علمی و دانشگاهی نیست بلکه مانند چتری بر تمامی حوزه‌های علمی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی باز شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با ذکر این نکته که برآورد شده است هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ کل اقتصاد دنیا را متحول کند، این پرسش را مطرح کرد که آیا می‌توان با این همه تاثیر و سرعت تحولات این حوزه ما به آن بی‌توجه باشیم؟ آیا در شرایطی که کشورهایی مثل امارات، عربستان و حتی همین رژیم اشغالگر صهیونیستی در این زمینه پیشرفت‌های زیادی داشتند ما مجازیم که بی توجه باشیم؟
او همین جا تصریح کرد که باید رشد قابل توجه اقتصادی کشورمان را هم پای جهان با این تکنولوژی به وجود بیاوریم.

چهره فعال این روزهای دولت به خطرات هوش مصنوعی هم گریزی زد؛

« با پیشرفت هوش مصنوعی نیاز به نیروی انسانی هم به مراتب کمتر می‌شود و بیکاری به تبع آن افزایش می‌یابد، البته مشاغلی هم ایجاد می‌شود و این دقیقاً همان جایی است که ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا از فرصت هوش مصنوعی در ایجاد مشاغل جدید برای کاهش تهدید از بین بردن برخی مشاغل استفاده کنیم. از طرفی بحث دستکاری‌های اجتماعی و آثار سوء آن، بحث تهدید حریم خصوصی، بحث جنگ‌افزارها و سوءاستفاده از این دانش و مواردی از این قبیل هم از خطرات آن محسوب می‌شوند و باید حواسمان جمع باشد تا مضرات و خطرات و حداقل ممکن برسد.»

دبیری سخنان خود را با این جمله پایان داد؛
«در افق ۱۴۱۲ هوش مصنوعی در ایران باید یک فناوری تثبیت شده، نوآور و در حال گسترش باشد که از آن در اقتصاد کشور بهره گیری کنیم به نحوی که منجر به امنیت ملی، ثروت ملی و ورفاه عمومی شود.»