پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از آنجا که شرکت آب منطقه‌ای از چاه‌های آب کشاورزان آب‌بها دریافت می‌کند، لازم است در قراردادها و دستورالعمل‌ها سهم تعاونی‌های آب‌بران و تولید که طرف قرارداد کشاورز هستند و تعهداتی دارند، دیده شود.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، آقای رزاقی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید کشور، رئیس‌السادات، معاون نظام بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، نیکویی، معاون آب و خاک اتحادیه تعاونی و تولید کشور به دعوت قدرت‌الله ویسی، مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد به یاسوج آمدند تا بیش از گذشته تاج‌الدینی و همکارانش در جهاد کشاورزی را یاری کنند.

آنها ابتدا در نشستی با حضور مدیران اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تولید کهگیلویه و بویراحمد دغدغه‌های آنان را شنیدند و بعد از آن از چند تعاونی تولید و همچنین تعاونی سرتینگ سیب در کاکان بازدید کردند.

در ابتدای این نشست، قدرت‌الله ویسی گفت: فلسفه اصلی شرکت‌ها و اتحادیه‌های تحت نظارت سازمان تعاون روستایی ارایه خدمت به جامعه روستایی و کشاورزی هستند و موتور محرکه این تشکل‌ها ما مدیران هستیم.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه وقتی ما حرکت می‌کنیم صدها کشاورز دنبال ما و دنبال تولید راه می‌افتد، افزود: مدتی هست با همکاری سازمان تعاون روستایی مرکزی، همکاری جدی استاندار و معاون اقتصادی و مهم‌تر از آن سازمان جهاد کشاورزی و دیگر دستگاهها سیر تحول در سازمان تعاون روستایی شروع و تغییراتی به نفع تولید و کشاورز رخ داده است.

ویسی در خصوص نظام بهربرداری در سازمان تعاون روستایی هم گفت: این بخش درسال ۸۹ با دست خالی از سازمان حهاد کشاورزی منفک و به تعاون روستایی منتقل شد و علی‌رغم وجود دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های گسترده برای این بخش و اینکه قرار بود اعتباراتی از آب و خاک به این بخش تزریق شود ولی این امر محقق نشده و هیچگونه اعتباری در این بخش و جود ندارد؛ نیاز است ما مسئولین توجه بیشتری با هدف برنامه‌ریزی هرچه بهتر در این بخش داشته باشیم.

ویسی در خصوص شرکت های تعاونی تولید تصریح کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۴ شرکت تعاونی تولید و ۸ شرکت آب‌بران و یک اتحادیه تعاوتی تولید وجود دارد که زیر بخش نظام بهره برداری با حدود ۷۰۰۰ عضو در مناطق مستعد استان، مستقر هستند؛ این بخش از شبکه تعاون روستایی در حال حاضر اقدام به تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله انواع کود و بذر اصلاح‌شده می‌کنند.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: بایستی علاوه بر این فعالیت‌ها، با اقداماتی نظیر تسهیلات کم‌بهره و نقدینگی و خدماتی از جمله تحویل بذر، شرکت‌های تعاونی تولید را به سمت جهش تولید هدایت و حمایت کنیم تا نقش تولید پررنگ‌تر شود.

وی در رابطه با شرکت‌های آب‌بران گفت: اگر قرار باشد سازمان آب منطقه‌ای و وزارت نیرو چاه‌هایی که احداث پمپاژ داشته از کشاورزان آب بها اخذ کند و شرکت‌های آب‌بران طرف قرارداد با کشاورزان باشد بایستی جهار چوب قانونی طراحی و سهم این شرکت‌ها و تعاونی‌ها دیده شود.

ویسی با اشاره به کشت قراردادی محصول چغتدرقند در شهرستان‌های گچساران، باشت و دهدشت توضیح داد: ضرورت دارد در استان تنوع‌بخشی و تعریف الگوی کشت محصولات کشاورزی پیاده شود و با شناسایی نقاط مستعد از کارخانه قند مرودشت فارس دعوت شود و زمینه کاشت این محصول فراهم آید.

ویسی اضافه کرد: اگر همه عوامل با یک عهد و پیمان و وظیفه‌شناسی پای کار بیایند می‌شود در کاشت چغندرقند موفق عمل کنیم و یک منفعت دو سویه برای کشاورزان و کارخانجات و عمل به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی ایجاد کنیم.

ادامه دارد…

انتهای پیام/