آیا سونامی فیشهای نجومی، سر از فارس هم در میآورد؟ شایعه برکناری، بیخ گوش اعضای هیات مدیره پالایشگاه شیراز
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
پس از انتشار گزارشی با عنوان «سونامی افشای حقوق نجومی به نفت رسید» و همچنین انتشار برخی از حقوق های نامتعارف متعلق به مسؤولان نفتی و حساسیت دولت و نیز پیگیری دستگاههای نظارتی در این زمینه، مسؤولان ارشد شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی، اعضای هیات مدیره برخی از پالایشگاهها را به دلیل دریافت حقوق های نامتعارف تغییر دادند.
بر اساس گزارش فارس، ظاهرا با تصمیم مسؤولان شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی، اعضای هیات مدیره پالایشگاههای تهران، آبادان، اراک، لاوان و تبریز در یک هفته اخیر تغییر پیدا کردهاند. گفته میشود اعضای هیات مدیره پالایشگاه شیراز نیز در آستانه تغییر قرار گرفته است.
چندی پیش گزارشی منتشر شد که در آن با استناد بند «د»تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۴ اعلام شد پرداختها نجومی در صنعت نفت مشکل قانونی ندارد، بلکه مشکل نظارتی دارد؛ براساس این بند از قانون هرگونه پرداخت حقوق حق حضور در جلسات و پاداش نقدی و غیر نقدی به کارکنان شاغل دولت و بازنشستگان دولت که به عنوان هیات مدیره غیر موظف شرکتهای دولتی و شرکتهای وابسته به نهادهای عمومی غیر دولتی به ویژه به عنوان نمایندگان اشخاص حقوقی درمیآیند، ممنوع است.
این افراد در دوسال گذشته از طرف شرکتهای دولتی به عنوان نماینده سهام عدالت و یا بخش صاحب سهام نهاد دولتی عضو هیات مدیره در شرکت های واگذارشده به نهادهای عمومی غیر دولتی معرفی و برخی حق حضور و پاداش دریافت کردهاند.
گفتنی است از میان ۹ پالایشگاه موجود کشور سهام ۶ پالایشگاه به سهام عدالت تعلق دارد، به طوری که برخی از این پالایشگاه ۴۰ درصد و برخی مانند پالایشگاه تهران ۹۰ درصد سهامش متعلق به سهام عدالت است.
به همین دلیل با مذاکراتی که بین مسؤولان صنعت نفت و مسؤولان اقتصادی کشور صورت گرفت مقرر شده است، تا اعضای هیات مدیره این پالایشگاه ها توسط مجموعه صنعت نفت انتخاب شوند. براین اساس صنعت نفت نیز برخی از بازنشستگان و مدیران فعلی خود را به عنوان اعضای هیات مدیره این پالایشگاهها معرفی کرده و در جلسات هیات مدیره پالایشگاهها حاضر میشوند.
همان طور که در بند «د» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۴ ملاحظه شد، عملا این افراد نمی توانند حق جلسه دریافت کنند، اما ظاهرا دریک اقدام جالب توجه برای آنکه این قانون دور زده شود، حق جلسات این افراد به حساب شرکتهای زیرمجموعه صنعت نفت واریز و حق جلسات این افراد از طریق مدیریت مالی این مجموعه به عنوان کارانه پرداخت میشود.
به گزارش ریواس جنوب، اگرچه موج سنگین فیشهای نجومی -بهرغم تلاشهای زیاد دولت یازدهم برای شفافسازی و حل این معضل- همچنان یکی از سوژههای اصلی جامعه است اما بهنظر میرسد هنوز این موح کشوری، به سطوح پایینتر از جمله استانها وارد نشده است.
باید متنظر ماند و دید آیا اعضای هیات مدیره پالایشگاه شیراز، یکی از نخستین قربانیان این سونامی در استان فارس لقب خواهند گرفت یا واقعیت موضوع، چیزی غیر از این بوده است.
انتهای پیام/ سجاد بنام
این موج باید به همه نهادها برسه نه فقط دولتی های بدبخت
خدا همه چیز وهمه کس ختم بخیرکندوازشرهمه دشمنان درامان نگهداردومملکت مان راازشراختلاس کنندگان مصون کند