شب یلدا و فقرایی که دردشان تازه تر می شود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
شب یلدا یکی از آئین هایی است که از دیرباز جز رسوم مهم ایرانیان بوده است اما در چند سال اخیر آغشته با طعم تلخی، گرانی و فقر شده است.
به گزارش ریواس جنوب، در شب یلدا در حالی که بسیاری از ما در خانههای خود دور هم جمع شدهایم و مشغول صحبت و شادی و میوه و آجیل خوردن و فال حافظ گرفتن هستیم، خیلی از مردم این شهر در نداری و حسرت درد میکشند. کودکانی هستند که تا نیمههای شب دستفروشی میکنند و در سرما به خود میلرزند، پدرانی که صبح تا عصر در شهری دیگر کارگری می کنند و مادرانی که گوجه چینی می کنند و یا دخترانی که نان محلی برای دیگران درست می کنند و این در حالی است که نه تنها چیزی برای خوردن ندارند، بلکه باید تمام وقت کار کنند تا بلکه به زحمت روز خود را به شب برسانند.
این شب برای فقرا درازترین شب است و برای شکم سیران که در کنار هم بگو و بخند دارند کوتاهترین شب!
شبی دردناک برای پدرانی که عمدا زودتر از هر شب به خواب می روند تا مبادا چهره ناراحت فرزندانشان را در نبود سفره رنگین ببینند.
واقعیتهای زندگی امروز ما متفاوت از شبهای یلدا در سالهای دور است. شبهایی که پدران و مادران ما برای زنده نگه داشتن آیینها و رسوم ملی به دور از هر دغدغه و نگرانی دور هم جمع میشدند و از همه جا سخن میگفتند ولی امروز شرایط اقتصادی حاکم بر کشور به گونهای است که پاسداشت این آیینها برای برخی زجر آور است اما برخی که جیبشان پر است بر طبل شادی می زنند.
آنچه که ریواس جنوب را وادار به این گزارش کرد التماس های دختر جوانی بود که خواست در رسانه ها از مردم بخواهیم که منکر برگزاری جشنشان نیستیم اما خواهش داریم جشن خودشان را و شادی خودشان را با خودشان تقسیم کنند و استوری در فضای مجازی که حسرت دیگران را به دنبال داشته باشند نگذارند.
پویش نه به استوری های یلدایی نیز راه اندازی شد و به نظر می رسد حداقل امسال اگر این پویش عملی شود فقرا زجر کمتری می کشند.
برخی از استوری های فضای مجازی بی شک مفید و تاثیر گذار برای اجتماع هستند اما برگزاری یک جشن درون خانوادگی با سفره ای رنگین به جز زنده کردن درد کسانیکه در حسرت این سفره هستند چیزی را در بر نمی گیرد.