پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که برای ایجاد فضای جدیدی در حل دردهای کهنه این دیار آمده است ولی برای این مهم شرایطی لازم است که اگر محقق شوند، تحول بنیادی در مدیریت این استان شدنی است؛ او این شرایط و بازیگران آن را برشمرد.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، علی‌محمد احمدی در ۱۴۵‌مین روزی که استاندار کهگیلویه و بویراحمد است به میان خبرنگاران آمد و در یک نشست خبری رسمی به سؤالات آنها پاسخ داد.

او که از همان ابتدا برای برگزاری دیرهنگام این نشست مورد انتقاد بود گفت که می‌خواستم استان را کامل بشناسم و بعد از آن در جمع شما نمایندگان افکار عمومی حاضر شوم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد که به نظر می‌رسید در این مدت به تسلط خوبی بر موضوعات مهم این استان رسیده است، در بخش نخست صحبت‌هایش از ظرفیت‌های بالای استان و انتظاراتش از خبرنگاران و رسانه‌ها گفت.

او برشمردن ظرفیت‌ها و موقعیت این استان در یک کلام گفت که کهگیلویه و بویراحمد در یک مساحت کوچک همه مواهب و نعمات خداوندی را یکجا دارد و تنها چیزی که نیاز دارد، افراد و مدیران دلسوز است.

او بعد از این حرف‌ها سراغ انتظاراتش از رسانه‌ها و برنامه‌هایش برای ایجاد تغییراتی در فضای مدیریتی این استان رفت و از طلاب و روحانیون نیز یک انتظار مهم را مطرح کرد.

انتظاراتی که بیشتر حول مباحث مطرود “گرمسیری سردسیری، حاشیه‌ها‌ و بزرگنمایی‌ها بود و در ادامه این نشست از سوی برخی خبرنگاران به نصیحت تعبیر و از او خواسته شد که این نصیحت‌ها را باید به مدیرانش و نمایندگان مجلس بکند نه خبرنگاران؛ اما استاندار با استدلال و محکم گفت که رسانه‌ها پیشران توسعه و فرهنگ این استان هستند و شما باید بقیه را به دنبال خود بکشید نه اینکه دنبال بقیه بروید.

او گفت که اگر می‌خواهید نام بزرگ “نخبه” را داشته باشید باید فراتر از بقیه و بیشتر از میدان دید بقیه به مسائل نگاه کنید و قلم‌هایتان را روی اهداف و مسائل بزرگ ببرید نه اینکه فلانی چه کرد بهمانی چه کرد؛ باید کهگیلویه و بویراحمد را ناموس مشترک همه کنید و به گونه‌ای قلم برانید که همه جا و برای همه کار دل بسوزانیم.

احمدی، اولویت کاری خود را تغییر برخی رویه‌های مدیریتی در این استان خواند و گفت برای این مهم نیازمند ایجاد یک بستر فرهنگی هستیم تا آن تحول مورد نظر را ایجاد کنیم.

او با بیان اینکه در این راه، رسانه‌ها عنصر اصلی هستند ادامه داد: مسائلی چون نظم، تعهد، پشتکار و مطالبه‌گری مدیران از زیربناهای فرهنگی برای تغییر برخی رویه‌های مدیریتی در این استان است که انتظار من از رسانه‌ها این است که ابتدا خود به آنچه می‌نویسند، اعتقاد داشته باشند تا مدیران و همه عوامل دخیل نیز وارد این مداری شوند که آینده آن پیشرفت و آبادانی این سرزمین است.

او گفت که اگر استخدام فله‌ای بد است، باید برای همه بد باشد نه اینکه در تریبون‌ها و رسانه‌ها بگوییم و بنویسیم اما وقتی خودمان فرصتی پیدا کردیم، با بهانه‌هایی چون حق ما است و زحمت کشیدیم و این جور حرف‌ها، فرزند خود را خارج از چارچوب عدالت استخدام کنیم.

شما رسانه‌ها هستید که می‌توانید کاری کنید که مدیران به جای نگاه گرمسیری و سردسیری و قومی، دسته‌های پینه‌بسته مردم را ببینند و اولا دغدغه‌مند شوند و دوما دغدغه‌های مردمی و عمومی داشته باشند.

مرد اول اجرایی کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که تحول تزریقی نیست که یک استاندار بیاید در یک مقطعی ایجاد کند و برود، اما شدنی است و راه این تحول از فرهنگ و فرهنگ‌سازی برای رفع نقایصی می‌گذرد که در رفتار و کردار همه ما است.

او گفت که به دنبال ایجاد یک فضای جدید است و اگر رسانه‌ها کمک کنند، این فضای جدید در مدیریت ایجاد و فرایند “خیز” آرام آرام شروع می‌شود.

احمدی ادامه داد: رسانه‌ها، نیش‌های اختلاف‌افکن را کم کنند تا تغییرهای مدنظر اتفاق بیفتند چرا که به اعتقاد من تغییر رویه‌های غلط مهمتر از تغییر مدیران است هر چند آن هم در دستور کار است.

اما در تغییر مدیران نمی‌خواهم به سبک‌های گذشته عمل کنیم چرا که این سبک‌ها سرعت لازم را ندارند؛ تغییر مدیران حتما لازم است اما با حفظ احترام و آرامش انجام خواهند شد.

او توضیح داد: خبرنگاران و نخبگان واقعی بدانند که ورود به کوچکترین اختلافات، نشانه قلم برنده و قوی شما نیست بلکه نشانه قلم مخرب شماست؛ اگر در یک گوشه‌ای یک امام جمعه بر اساس اطلاعاتی که به او رسیده حرفی می‌زند، رسانه‌ها آن را وسیله تسویه حساب با مدیران و دولت نکنند بلکه واقعا تحقیق کنند و اگ صحت داشت آنگه بنویسند و وظیفه مسئولان اجرایی است که به آن عمل کنند و آن ضعف را برطرف کنند.

استاندار در ادامه حرف‌هایش با بیان اینکه ما مردمی هستیم که دیر گرم می‌شویم، به مثالی برای ایجاد بسترهای فرهنگی اشاره کرد و افزود: اکنون با هزاران زحمت در بسیاری از نقاط این استان آب به زمین‌های مستعد کشاورزی رسیده است چرا باید اراضی کشاورزی ما در اجاره افراد غیربومی باشد و جوان خودمان بیکار باشد و در این مراسم و آن مراسم به دنبال این مسئول و آن مسئول باشد که من را بگذارید نگهبان و تایپیست فلان اداره؟

با تکمیل فقط طرح‌های پتروشیمی در کهگیلویه و بویراحمد هیچ جوان بیکاری نخواهیم داشت اما شما دیدید که وقتی وزیر نفت به این استان آمد، چه جوانانی که جلوی او را گرفتند و التماس می‌کردند که آنها را بگذارند نگهبان یک کیوسک؛ این‌ها درد است و این شما رسانه‌ها هستید که باید برای اصلاح این ضعف‌ها به ما کمک کنید.

او گفت که اگر این بسترهای فرهنگی درست شوند، طلبه و روحانی ما وقت خود را روی زمین‌های کشاورزی می‌گذراند و ظهر هم نماز را با کشاورزان می‌خواند تا مردم ما به جای بیکاری به کار و تلاش و کشاورزی در زمین‌های خود مشغول شوند.

الان زمینه کار فراهم است، زمین و آب و اقلیم داریم، تسهیلات ارزان قیمت ۶ درصدی هم داریم، دیگر چه می‌خواهیم برای بیکار نماندن!

چرا ما یاد گرفتیم که این تسهیلات را به جای کار کردن، ببریم و برنگردانیم؟!

این فرهنگ کار و تلاش را باید به کمک همدیگر درست کنیم.

استاندار، نظم و نظم‌پذیری را یکی دیگر از بسترهای لازم برای تحول در این استان برشمرد و گفت که معلمان ما باید به ما حضور به موقع در انجام وظیفه و نظم در همه کارها یاد می‌دادند اما حالا که اینگونه نیستیم بسیاری از تذکرات من در حوزه نظم و حضور به موقع ناراحت می‌شوند؛ شما رسانه‌ها مدیران منظم و متعهد را تشویق کنید و ملاک عملتان این نباشد که یک مدیر برایتان لبخند زده یا نزده است!

اگر من به مدیری تشر می‌زنم که به موقع و با دست پر به جلسه بیاید و برود با وزیر و وکیل برای جذب اعتبار بجنگد، برای همین مردم است، برای این است که از حق این مردم دفاع کنند و گرنه چه پدرکشتگی با این مدیران دارم؟.

الان برخی مدیران را می‌بینیم بی‌خیال هستند و فقط به فکر صندلی خود هستند، مقصر من نوعی هستیم که از این مدیران کار نخواستیم، حالا تلاش من این است این رویه‌ها را تغییر دهم که قطعا نگرانی‌هایی هم دارد و اگر رسانه‌ها همراهی و حمایت نکنند، تغییر رویه‌ها کار بسیار سختی است.

شما رسانه‌ها و خبرنگاران، مردانه آستین همت بالا بزنید و به جای حاشیه‌ها کمک کنید و مردم را هم همراه کنید و فرهنگ پاسخگویی، دلسوزی و غیرت مدیران را جا بیندازید.

دندان روی جگر بگذارید، تا برخی تغییرات فرهنگی و زیربنایی در ریل مدیریتی این استان رخ دهد؛ البته نه اینکه کم‌کاری‌های من و دیگر مدیران را نگویید، اتفاقا باید مطالبه‌گر باشید.

او گفت که ارتباطات بسیار خوبی با وزرا دارد و به جای در قید و بند بودن آمارها، دنبال کارهای واقعی مؤثر برای مردم و بیکاری نگران‌کننده این استان است.

علی‌محمد احمدی، درس اقتصاد توسعه خوانده و با شناختی که از جنس زاگرس و کهگیلویه و بویراحمد دارد، به خوبی می‌داند که در دیارش به چه شیوه‌ای می‌شود مدیریت کرد که اثری نیک از خود بر جای گذاشت.

احمدی در بخش دوم صحبت‌هایش پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بود که در همین پایگاه خبری منتشر می‌شوند.

انتهای پیام/بنام-ک