شهرداری بی پولِ دهدشت، شبکه بهداشت و درمان را هم فقیر کرد/ اختلاف شهرداری و ادارات به کجا رسید؟!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
اختلاف شهرداری شهر دهدشت و ادارات بر سر پرداخت مالیات به یک چالش اساسی برای شهرداری تبدیل شده است.
به گزارش ریواس جنوب، سالهاست که شهرداری دهدشت یکی از دلایل عقب ماندگی خود در اجرای برخی از وظایف روتینش را عدم دریافت طلبش از ادارات عنوان می کند.
شهرداران چند سال اخیر، دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش را در صدر بدهکاران معرفی می کردند و بستگی به روابط مدیران با هم این اختلافات گاهی رسانه ای می شد و گاهی هم بدون پیگیری و هیاهوی خاصی در سکوت طی می شد.
پوزش فرماندار وقت کهگیلویه در ۲۵ دی ۱۳۹۶ در نشست بررسی اختلافات شهرداری دهدشت و دانشگاه علوم پزشکی بر سر پرداخت عوارض ساخت و سازهای شبکه بهداشت گفته بود: دانشگاه علوم پزشکی استان در حوزه شهری دهدشت تعداد ۱۰ طرح عمرانی جدید در دست اجرا دارد که پروانه ساخت ندارند و عوارض آن نیز پرداخت نشده است.
علی پوزش اذعان داشت: بحث عوارض ساخت و ساز این واحدها با احتساب بدهی گذشته دانشگاه به شهرداری مبلغی برابر ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است.
وی معتقد بود دانشگاه باید پرونده پایان کار ساختمانهایی را که تکمیل شده اند مختومه کند.
این داستان ادامه داشت تا شهردار وقت دهدشت در ۴ مهر ۱۴۰۰ بدهی دانشگاه علوم پزشکی به شهرداری را قریب به ۱۱ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بارها موضوع را با رئیس دانشگاه مطرح کردم و با خواهش و التماس خواستار پرداخت شدم اما به جایی نرسیدیم.
تابشنژاد با اشاره به بدهی ۱۲ میلیارد تومانی آموزش و پرورش به شهرداری گفت: وصول مطالبات از این دستگاه در حال طی شدن سیکل اداری است.
وی مجموع مطالبات شهرداری از ادارات را ۲۷ میلیارد و ۸۳۴ میلیون تومان به تفکیک علوم پزشکی، آموزش و پرورش، بانکها، کتابخانه راه و شهرسازی، منابع آب، ورزش و جوانان،هواشناسی، تعاون روستایی، بنیاد شهید، مالیاتی و بازار روز اعلام کرد.
در همان زمان مدیر کل امور شهری کهگیلویه و بویراحمد هشدار یک ماهه برای تسویه داده بود و با گلایه از ادارات که بدون مجوز اقدام به ساخت و ساز میکنند،گفت: شهردار یک ماه به ادارات فرصت دهد تسویه کنند در غیر این صورت تعرفه ساخت و ساز اداری را افزایش میدهیم.
عیسی شهامت تاکید کرده بود: قدردان زحمات کادر درمان هستیم اما کارگران شهرداری در خط مقدم خدمت هستند.اگر مطالبات شهرداری وصول میشد کار به اینجا کشیده نمیشد.
نیکبخت، اتابک و کریمی نژاد فرمانداران وقت، وحدانی امام جمعه و هاشمی و موحد نماینده مردم هم از عدم پرداخت بدهی ادارات به شهرداری گلایه کرده بودند تا اینکه محمدطاهر طیبزادگان در دفاع از دانشگاه وضعیت خاص علوم پزشکی در کرونا را یادآور شده بود و گفته بود: در شرایطی که اتفاق ناگوار خودکشی افتاده بود همه مشکلات شهرداری را به علوم پزشکی ربط میدهند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه گفت:سال ۹۶ بر اساس توافق شهرداری و علوم پزشکی بدهی قسط بندی شده بود بنا به دلایلی پرداخت نشد.
وی گفت: بدهی علوم پزشکی به شهرداری طی یک فقره نقد و مابقی اقساط ماهیانه تسویه خواهد شد.
سید علی موسوی نسب سرپرست فعلی شهرداری روز شنبه ۲۰ اذر ۱۴۰۰ در نشست با اعضای شواری اسلامی دهدشت اظهارداشت: نیاز است شهرداری برای اجرای طرح های عمرانی، خدمات رسانی و پرداخت حقوق کارکنان مطالبات معوق خود را دریافت کند.
وی بیشتر مطالبات معوق را مربوط به شبکه بهداشت و درمان شهرستان با هشت میلیارد تومان دانست و بیان کرد: در صورت پرداخت این مطالبات بخش زیادی از مشکلات شهرداری برطرف خواهد شد.
موسوی نسب تصریح کرد: مابقی مطالبات مربوط به نهادهایی از جمله آموزش و پرورش، علوم پزشکی، بانک های کشاورزی، مهر اقتصاد، راه و شهرسازی، اداره منابع آب، ورزش و جوانان، هواشناسی، تعاون روستایی، بنیاد شهید و امور مالیات است.
سرپرست شهرداری دهدشت گفت: نیاز است در کمترین زمان ممکن این مطالبات برای تسریع در روند خدمات رسانی شهرداری پرداخت شود.
تمام این اظهار نظرات صورت گرفت اما کاری که باید می شد نشد و بدهی داده نشد تا شهرداری با شکایت از شبکه بهداشت حساب های او را مسدود کرد و به این ترتیب فریاد گدایی مدیر شبکه بهداشت و درمان رساتر از فریادهای دریافت طلب شهرداری شد.
دکتر تقوی در ۴ بهمن ۱۴۰۰ در شورای اداری گلایه ای به حوزه شهرداری داشت و گفت؛ شهرداری اقدام به بستن حساب ها کرده بطوریکه نمیتوانیم موارد بهداشتی را تهیه کنیم و این اقدام زیبنده کادر درمان نیست.
در همین جلسه فرماندار کهگیلویه هم در حالیکه بحث را از همین بدهی شروع کرده بود فقط به هشداری بسنده کرد و گفت هیچ اداره ای حق قطع انشعاب آب، برق و گاز ادارات خدمات رسانی مانند شبکه بهداشت و آموزش و پرورش را ندارد ولی مستقیما به مسدودی حساب های شبکه و اخلال در درمان اشاره نکرد.
باید دید سرانجام این چند دوئل نفس گیر به کجا ختم می شود؛ از یک طرف حق شهرداری است و باید طلب او وصول شود چرا که اقدامات اولیه آنها روی زمین ماند و کارگرانی هستند که ماه ها بی حقوق بودند و از طرف دیگر همه میدانند که قطع دست شبکه بهداشت و خالی کردن جیب آن، بی شک مردم هم متضرر می شوند چرا که درمان و سلامت موضوع ساده ای نیست و جان انسان ها گاها به یک ثانیه و خرید یک دارو وابسته است.
سوال دیگری که باقیست باید دید آیا فقط حساب شبکه بهداشت و درمان که پای مردم وسط است و آنها نیز ضرر میکنند بسته شد یا ادارات دیگری مانند بانک ها که خود مخزن پول ها هستند و یا اداراتی مانند ورزش، بنیادشهید، هواشناسی، راه وترابی که خیلی بسته شدن حساب آنان خللی در روند زندگی مردم ندارد هم بسته شد؟
با این شرایط این داستان کماکان ادامه دارد.
گزارش از عظیم بنام