پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کهگیلویه و بویراحمد در جلسه تیرماه خود تلاش کرده تا ادارات کم‌کاری چون شرکت برق را در عمل نکردن به مصوبات قبلی تحت فشار قرار دهد و برای مشکلات کارخانه‌های مهمی چون خوراک دام و طیور کهگیلویه و کشتارگاه سپید مرغ یاسوج را مصوبات خوبی وضع کند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کهگیلویه و بویراحمد این‌بار به ریاست جعفر گوهرگانی، معاون اقتصادی استاندار برگزار شد و تصمیمات مهمی در آن اتخاذ شد.

در این نشست که جعفر گوهرگانی سعی می‌کرد اقتدار قابل قبولی همانند جلساتی که به ریاست استاندار برگزار می‌شوند، داشته باشد ابتدا مصوبات قبلی این ستاد قرائت و پیگیری شد.

اولین مصوبه مربوط به بدهی شرکت دماوندکار گچساران به شرکت برق بود که قرار بود با پرداخت بخشی از بدهی ۴۴ میلیون تومانی این شرکت، جریمه و آبونمان آن بخشیده شود.

برای گزارش انجام شدن یا نشدن این مصوبه، متأسفانه داوود راهزادی به جلسه نیامد و جهانتاب معاون امور مشترکین خود را به جلسه فرستاده بود که بدتر آنکه اشرافی بر جزئیات مصوبه نداشت و سازی متفاوت از مدیرعاملش در جلسه قبل می‌زد.

جهانتاب می‌گفت که این شرکت در تاریخ مقرر بدهی خود را پرداخت نکرد و مشمول تخفیفات نمی‌شود؛ موضوعی که برخلاف مصوبه جلسه قبل بود.

گوهرگانی با تذکر جدی به شرکت برق گفت اینکه در هر جلسه، افراد متفاوتی به جلسات بیایند قابل قبول نیست و با این شیوه نمی‌شود مشکلی از تولیدکننده حل کرد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به جهانتاب گفت که ما احترام شما را داریم اما مدیر شما جلسه قبل این موارد را پذیرفت و با پرداخت ۱۰ میلیون تومان از بدهی تولیدکننده شما باید تخفیفات آن را لحاظ می‌کردید؛ نمی‌شود شما این جلسه بیایید و حرف‌های جدیدی بزنید. آنچه ما الان می‌خواهیم انجام شدن مصوبه قبلی است.

گوهرگانی افزود: سیاست و تصمیم کارگروه این بوده که بخشودگی شامل حال این کارخانه شود و لذا شما با هماهنگی با سرمایه‌گذار و تعامل، این مشکل را حل کنید و گزارش آن را بدهید.

داریوش دیودیده هم در سخنان صریحی گفت واقعیت این است که شرکت برق توجه آنچنانی به مصوبات ستاد تسهیل ندارد و گاها یک روز بعد از توافقی که قرار بود برق واحدهای تولیدی قطع نشود، همکاران راهزادی رفتند و می‌خواستند که برق کارخانه آرد را قطع کنند که نیاز ضروری مردم این استان است.

موضوع بعدی مربوط به مشکل سرمایه‌گذار آب معدنی سرچشمه نیلگون سی‌سخت بود که کارخانه را از شهرداری به صورت مزایده برنده شد اما اکنون با اتمام قرارداد آن، در ماکلیت زمین و تمدید قرارداد ابهامات جدی وجود داشت.

در جلسه قبل که شهردار سی‌سخت بدون توجه به مصوبات از ممانعت سازمان بازرسی حرف زده بود با تذکر استاندار مواجه شده که این حرف‌های شهردار را بهانه دانست و به او گفت تا این مشکل را حل نکنید نیازی به آمدن به جلسات ندارید.

ماجرا از این قرار بود که ۱۶ سال پیش شهرداری سی‌سخت اقدام به ساختن سوله آب معدنی کرد که اکنون با اطلاعاتی که الیاس تاج‌الدینی در اختیار ستاد تسهیل قرار داده استمعلوم شده که مالکیت اراضی که شهرداری در آن‌ها ساخت و ساز کرده متعلق به منابع طبیعی است و شهرداری غیرقانونی تصاحب کرده است.

این کارخانه اکنون به یک سرمایه‌گذار داده شده اما شهرداری برای تمدید قرارداد سرمایه‌گذار همکاری نمی‌کند و ستاد تسهیل تصمیم به تمدید ۶ ساله این قرارداد و تعیین تکلیف زمین محل اجرای طرح گرفته است.

جعفر گوهرگانی در این زمینه گفت که اگر شهرداری در زمینی که مال خودش نبوده ساخت و سازکرده، منابع طبیعی این ۱۶ سال کجا بوده است؟ چگونه شهرداری سوله‌ای که مال خودش نبوده را به سرمایه‌گذار داده و اکنون نیز با او همکاری نمی‌کند؟

گوهرگانی مدیریت این موضوع را به الیاس تاج‌الدینی سپرد تا بدون اینکه یک روز کار تولید در این کارخانه آب معدنی تعطیل شود با شهرداری و منابع طبیعی، مشکل سرمایه‌گذار را حل کند.

مصوبه بعدی مربوط به کارخانه شن و ماسه آقای بشنگ بود که سرنوشتی متفاوت از ۲ کارخانه کناری آن پیدا کرد و با شکایت محیط زیست از چرخه تولید خارج شد.

قرار شد که سه سال این کارخانه فعالیت کند تا تکلیف آن بین محیط زیست و منابع طبیعی حل شود؛ در انجام این مصوبه نیز از رئیس سازمان جهاد کشاورزی خواسته شده تا راه‌حلی برای این موضوع پیدا کند.

مشکل شن و ماسه شاکر وحیدی‌نیا در چاروسا دیگر موضوعی بود که در این نشست مطرح شد و قرار بود که سرمایه‌گذار در گام اول، تا یکماه به لحاظ حقوقی نام کارخانه خود را تغییر دهد تا بتواند از بندهای بعدی مصوبه و حمایت‌های ستاد تسهیل برخوردار شود که این کار را نکرد.

گوهرگانی گفت: وقتی خود تولیدکننده به مصوبه عمل نمی‌کند و یک کار ساده را انجام نمی‌دهد یعنی اینکه تمایلی به تولید ندارد و در این مواقع نیازی نیست به دستگاه اجرایی و بانک‌ها فشاری بیاوریم.

معاون اقتصادی استاندار به مدیرکل صنعت و معدن دستور داد تا طرح‌هایی که خود متقاضی به مصوبات عمل نکرده برای بار دوم و سوم در این ستاد طرح نشوند و وقت مدیران و مردم گرفته نشود.

مصوبه بعدی تهیه گزارشی از بانک‌هایی بود که بیشترین منابع و کمترین مصارف و تسهیلات را داشتند که انجام شد.

گوهرگانی در این زمینه نیز دستور داد تا با مدیریت اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی جلسه‌ای با بانک‌های خصوصی گرفته شود چرا که آنها به صورت مستقل به افراد تسهیلاتی می‌دهند که درراستای اهداف اقتصادی این استان است اما در آمارها و برنامه‌ریزی‌ها لحاظ نمی‌شوند.

گوهرگانی گفت با تشکیل این جلسه در سیاست‌های بانکی و پولی به یک وحدت رویه خواهیم رسید.

معاون استاندار تأکید کرد: ما در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هیچ کار خلاف قانونی ازهیچ دستگاهی و بانکی نمی‌خواهیم و هدف ما تسهیل‌گری است؛ ما می‌خواهیم در همه زمینه‌ها، وحدت رویه‌ای باشد که سرمایه‌گذار و تولیدکننده تکلیف خود را بداند.

گوهرگانی همچنین در یک خانه‌تکانی و نقد درون سازمانی دستور داد تا کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های نظارتی، یک نماینده از بخش خصوصی، یک نفر از بخش دولتی و نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بدون تعارف بررسی کند که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که جلسات منظم و ماهیانه‌ای دارد و وقت بسیاری از مدیران را گرفته تا چه حد توانسته به کمک بخش تولید بیاید؟ بازخورد مصوبات این جلسات چه بوده و چه آثاری بر تولید داشته است؟

گوهرگانی گفت که ارزیابی ما این است که آثار تصمیمات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای رونق این بخش مشهود بوده اما این کارگروه از بخش‌های مختلف و بی‌طرف تشکیل شده تا یک ارزیابی دقیق‌تری داشته باشند.

مصوبه بعدی این بود که هیچ دستگاه خدمات‌رسانی بدون اذن کارگوه تسهیل و رفع موانع تولید اقدام به قطع آب و برق و گاز و هر خدمت دیگری نکند و قبل ازتصمیم به قطع موارد را به اطلاع این کارگروه برساند و ۲ هفته منتظر تصمیم نهایی کارگروه بماند و بر اساس تصمیم کارگروه و بعد از رایزنی با تولیدکننده اقدام کند.

دیودیده، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گزارش داد که در یکماه گذشته این مصوبه اجرایی شد و گزارشی از قطع خدمات در واحدهای تولیدی نداشتیم.

گوهرگانی توضیح داد: هیچ دستگاهی حق تخطی از این مصوبه را ندارد و در واقع ما می‌خواهیم در یک فضای معقول هم حقوق تولیدکننده و هم حقوق دستگاه‌های خدمات‌رسان لحاظ شود؛ گاها یک واحد تولیدی درآمد فصلی دارد و ممکن است چند ماه بدهی آن معوق شود و گاهی هم یک تولیدکننده درآمد دارد و پول آب و برق و گاز خود را نمی‌دهد، بدون شک بین این‌ها تفاوت هست.

رئیس جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ادامه داد: واحدهایی که منصفانه و دلسوزانه در حال فعالیت و تولید هستند باید حمایت شوند از طرفی شرکت‌های خدمات‌رسان لیست تولیدکنندگانی را که تاکنون از این ستاد برای پرداخت بدهی خود مهلت گرفتند و اقدامی نکردند، به ما اعلام کنند.

داریوش دیودیده نیز در این زمینه گفت: گاها مدیران کل همکاری خوبی با مصوبات دارند اما مدیران شهرستانی خود را توجیه نمی‌کنند و گاها شاهد هستیم که در شهرستان‌ها به مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید عمل نمی‌شود و آب و برق و گاز واحدهای تولیدی قطع می‌شوند.

دستور کار دوم این نشست، طرح مشکلات چند واحد تولیدی بود که گوهرگانی در این بخش نیز توانست با یک مدیریت و تعامل خوب، تصمیمات خوبی را برای رفع و کاهش مشکلات آن‌ها اتخاذ کند تا راضی از درب استانداری بیرون بروند.

مشکل واحد تولیدی دستمال کاغذی سبحان کهگیلویه اولین موضوعی بود که در این بخش طرح شد و مقرر شد که تا ۶ ماه اقدامات قضایی بانک صنعت و معدن متوقف شود و در این مدت واحد تولیدی فعال باشد و اقساط خود را پرداخت کند تا بانک نیز با ارزیابی مجدد وثایق سرمایه‌گذار بخشی از این وثیقه‌ها را آزاد کند و با ارائه ضامن نیز مابق تسهیلات مصوب قبلی را نیز پرداخت کند.

گوهرگانی در این بخش گفت: سرمایه‌گذار بداند که ما این فشارها را به بانک می‌آوریم که شما هم به تعهدات خود عمل کنید.

او افزود که این رویکرد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید نباید موجب تنبلی سرمایه‌گذار و امروز و فردا کردن و مهلت گرفتن باشد و بدون اینکه قسطی بدهند، سرمایه بانک را در جای دیگری هزینه کنند.

طرح مشکل کارخانه خوراک دام و طیور کهگیلویه در روستای چنگلوا موضوع بعدی این نشست بود که کیان‌مهر سرمایه‌گذار آن با اطمینان از اینکه می‌خواهد واحدش را سرپا نگه دارد در سخنان انتقادی گفت که کارمندان بانک‌ها با اضطراب و استرسی که هر روز به تولیدکننده وارد می‌کنند، ما را ذلیل کردند؛ مدیرعامل بانک سپه به ما لطف دارد اما زیردستان او ما را بیچاره کردند و من باید بگویم ما تولیدکننده‌ها دشمنی جز بانک‌ها نداریم.

یکی از مدیران بانک‌ها هم گفت ولی ما دوستی جزتولیدکننده‌ها نداریم.

گوهرگانی در این زمینه نیز گفت که وجود کارخانه خوراک دام و طیور در شرایطی که مشکل عمده واحدهای دامی، علوفه است همانند آب و اکسیژن است و در جای محرومی نیز بنا شده که باید نهایت تلاش بشود که فعالیت خود را ازسر بگیرد.

معاون اقتصادی استاندار با بیان اینکه سرمایه‌گذار این طرح، فردی پای کار است که در شروع کار به مشکلاتی برخورده و به راحتی می‌توان آن را به چرخه تولید برگرداند.

برماس، مدیرعامل بانک سپه نیز با بیان اینکه مشکل این سرمایه‌گذار پول نیست بلکه وی چون مجوز دامپزشکی ندارد و تخصصی در زمینه کارش ندارد، تولید هم کند به مشکل می‌خورد و چون معوقات بانکی هم دارد امکان اعطای ضمانت‌نامه برای فروش محصولاتش وجود ندارد.

گوهرگانی نیز دستور داد تا به او ۲۵۰ میلیون تومان سرمایه در گردش دهند و تا ۷ ماه نیز هیچ اقدام قضایی و استرس‌آور به سرمایه‌گذار انجام نشود و سرمایه‌گذار نیز تا ۲ ماه آینده نیز ۳ درصد بدهی خود را پرداخت کند.

گوهرگانی تأکید کرد که آقای استاندار شهریور ماه از این کارخانه بازدید می‌کند و تا آن زمان باید به چرخه تولید برگردد و مشکلی سد راه او نباشد.

بعد از این برخی مدیران بانکی با انتقاد از رویه این کارگروه گفتند که هر خواسته‌ای که متقاضیان داشته باشند، صنعت و معدن نیز به عنوان پیشنهاد و به شکل تکراری به کارگروه تسهیل می‌آورد و این کار درستی نیست.

گوهرگانی در پاسخ به این انتقادات گفت که ایراداتی هست اما این واژه‌ها معمولا یکی هستند و تکرار اجتناب‌ناپذیر است.

گوهرگانی با بیان اینکه سرمایه‌گذار در این مدت مجوزهای لازم را از جهاد کشاورزی (دامپزشکی) بگیرد از الیاس تاج‌الدینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خواست تا برای فعال شدن مجددد این کارخانه خوراک دام و طیور همه تلاش خود را به کار ببندد.

موضوع بعدی رفع مشکلات کشتارگاه سپیدمرغ یاسوج بود که آقای خادمی مالک این کشتارگاه گفت که سال ۹۶ با حمایت‌های ویژه همین آقای گوهرگانی که آن‌وقت رئیس جهاد کشاورزی بود علی‌رغم آنکه خود ما تمایلی به ادامه فعالیت نداشتیم، بعد از سال‌ها وقفه مجددا فعال شد؛ بدهی‌های انباشته و حقوق و بیمه را به روز کردیم فقط مبلغی به شرکت برق بدهکاریم که برای پرداخت آن فرصت می‌خواهیم.

اما مشکل اصلی من فشاری است که بانک‌ها به من می‌آورند و کمرم را خم کردند؛ چند روز برای بدهی بازداشت بودم که سند ۲ ساختمان مسکونی متعلق به یکی از آشنایان را برای آزادی‌ام گذاشتم ولی از سوی بانک‌ فروخته شد!

خادمی گفت: شما را به خدا قسم می‌دهم ملک مردم را پس دهید بیایید و کل کارخانه را بردارید اما کاری به ضامنین من نداشته باشید؛ من یک جانباز هستم و در نظام اسلامی این حق من نیست که به جرم اینکه می‌خواستم چند جوان این استان را مشغول کار کنم به زندان بروم.

سرمایه‌گذار کشتارگاه سپید مرغ یاسوج افزود: بانک ملی دقیقا برعکس مصوبه‌ها عمل کرد و فقط ۲۰ درصد تسهیلات را به من داد و اکنون نیز بدهی من را غیرواقعی محاسبه می‌کند و بدتر آنکه تسهیلات را خرد کرد و من به شدت ضرر دیدم.

او گفت که بخشودگی جرائم و دیرکرد را نیز بانک برای من اعمال نمی‌کند.

بعد از او گوهرگانی با بیان اینکه این کشتارگاه با ماشین‌آلات به روز و مجهز می‌تواند یک صادرکننده ملی هم باشد، تصریح کرد: در مقطعی حتی تابلوی برق این واحد را هم طلبکاران بردند و فروختند اما سرمایه‌گذار فراتر از انتظار ما پای کار آمد و آن را سرپا کرد اکنون وظیفه داریم که حمایت کنیم.

وی از مکاتبه این استان با بانک مرکزی برای اعمال بخشودگی دیرکرد و برخی بخشودگی‌ها به لحاظ محرومیت استان خبر داد و از شرکت برق خواست تا یکسال برای پرداخت بدهی این کشتارگاه مهلت دهد و مزاحم کار تولید نشود.

گوهرگانی همچنین از بانک ملی و صنعت و معدن خواست تا املاک ضامنین را با اولویت خود سرمایه‌گذار و مالک آنها به مزایده بگذارد و بانک ملی تا یکسال آینده  و بانک صنعت و معدن تا پایان شهریورماه هیچ اقدام قضایی و استرس‌آوری علیه این کشتارگاه انجام ندهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه در این استان کمبود کشتارگاه داریم و این موضوع تنظیم بازار را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند از حمایت تمام قد خود و همکارانش از این کشتارگاه خبر داد.

وی گفت که دلیلی ندارد سرمایه‌گذاری که با این دردسرها کار و تولید می‌کند را با برخی اقداماتی که می‌شود انجام نداد، بی‌انگیزه و متضرر کنیم.

وی از بانک‌های عامل طرف ۲ واحد کارخانه خوراک دام و طیور و کشتارگاه سپید مرغ تقاضا کرد تا با نهایت همکاری در کنار تولید و اشتغال این استان باشند.

———————

گزارش از کریم بنام

———————–