پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کریم بنام/

شهر قلعه‌رئیسی در شهرستان کهگیلویه در مرحله گذار از یک ده بزرگ به شهر، این روزها در آزمون انتخاب شهردار است.

پارلمان پنجم شهر قلعه‌رئیسی بعد از تجارب تلخ و کارنامه غیرقابل قبول شوراهای شهر در ادوار گذشته در ماه آینده کار خود را آغاز خواهد کرد.

در حالی که می‌شد متولیان امر در این سال‌ها، کارهایی را در جهت توسعه قلعه‌رئیسی انجام دهند اما واقعیت این است در چهار سال گذشته چهره شهر تغییر خاصی نکرده است.
شهر قلعه‌رئیسی، یک ده بزرگ است و ابتدائی‌ترین خدمات در این شهر می‌لنگند؛ تعداد زیاد روستاهای اقماری و مهاجرت بالا به شهر نیز بر مشکلات افزوده است.
اما آنچه این شهر نوپا بیش از هر چیزی به آن نیاز دارد، وجود مدیران توانمند و تحول‌گرا است که تا حد زیادی این شهر از آن محروم بوده است.
شهر قلعه‌رئیسی به عنوان مرکز بخش بزرگ چاروسا در کنار همسایه محروم خود یعنی دیشموک، محروم‌ترین نقطه در شهرستان کهگیلویه‌ای است که خود سال‌هاست با درد و رنج محرومیت و فقر امکانات و اعتبارات سَر می‌کند.
حال در شهری که تازه نام شهر گرفته اما رنگ شهر ندارد، نقش مدیران بسیار اهمیت دارد و در این بین نقش مدیران شهری بیش از بقیه پررنگ است.
شهردار یک شهر به عنوان معمار آن شهر بیش از هر مدیر شهری می‌تواند در خوبی و بدی شهرش با همه ابعاد یک زندگی شهری موثر باشد.
در این شرایط و قبل از شروع به کار پارلمان محلی شهر قلعه‌رئیسی، این روزها افکار عمومی، انتخاب یک شهردار توانمند را مطالبه می‌کنند و به شدت عملکرد اعضای جدید این شورا در همین شروع کار رصد می‌کنند.
مردم این شهر نیز با انتخاب نکردن اعضای قبلی شورا،(به جز یک نفر)، پیام تغییر را به مسئولان دادند و اینک نوبت منتخبان ملت است که کلنگ عمران این شهر را به دست چه کسی می‌دهند.
تحلیل ترکیب جدید اعضای شورای شهر قلعه‌رئیسی، نشانه‌هایی از دورشدن از رویکرد صرفا قومی را دارد و تحلیلگران این منطقه معتقدند این شورا در یک پیچ تاریخی برای سوار کردن شهر روی ریل توسعه یا محکم کردن میخ عقب گرد و واپس‌گرایی در این شهر است.
صحبت‌های خبرنگار ما با منتخبین جدید نشان می‌دهد که پیام تغییر مردم دریافت شده است و شورای پنجم قلعه رئیسی قصد دارد تا رویکرد متفاوتی را در اداره این شهر دنبال کند.
آنها گرچه از بررسی دقیق چندین گزینه برای شهردار شدن می‌گویند اما نامی از کسی نبردند و تأکید می‌کنند که ملاک انتخاب شهردار قومیتی را نخواهند داشت و معامله و معامله‌‌گری را در دستور کار ندارند.
با این وجود محافل محلی از گزینه‌هایی برای شهردار شدن خبر می‌دهند.
از علی الهامی، فرهنگی فعال بخش چاروسا که خودش به عنوان عضو شورای چهارم باید پاسخگوی عملکرد خودش و همکارانش در شورای دور قبلی باشد، و احمد پیرایش کارمند فعلی شهرداری که همسرش از اعضای شورای پنجم است، به عنوان گزینه‌های شهردار شدن نام می‌برند.

نام حیات پرواز، بخشدار فعلی چاروسا نیز در بین گزینه‌ها دیده می‌شود.
از سوی دیگر، امکان ابقای آقای “پیکر” شهردار فعلی قلعه‌رئیسی هم که از مدیران جوان است و عملکردش موافقانی دارد، نیز وجود دارد.
آنچه در این بین مهم است این بوده که شورای شهر باید دنبال شهرداری باشد که علاوه بر آشنایی با جنس کار عمرانی، ارتباطات خوبی با مسئولان شهرستانی و استانی داشته باشد و بتواند با تعامل و رایزنی، پول بیشتری را به قلعه‌رئیسی بیاورد و اجازه تضییع حقوق شهروندان را نیز ندهد.
به هرحال باید منتظر باشیم در روزهای آینده نخستین آزمون سخت اعضای منتخب شورای شهر قلعه‌رئیسی چگونه می‌گذرد؟

———————–

یادداشت از کریم بنام

————————

انتهای پیام/ک ب۰