پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مخالفین شهردار دهدشت در پارلمان محلی این شهر، آنقدر او را مدیری ضعیف می‌دانند که حتی نتوانسته است اتوماسیون اداری را نیز راه‌اندازی کند تا خود بستری برای فساد اداری باشد؛ آنها مدعی‌اند، پروژه‌های شهر تعطیل شدند و تنها افراد کم‌درآمدعوارض پرداخت می‌کنند. گروه چهار، از دیگر دلایل مخالفت‌شان با جواد تخشا می‌گویند.

به گزارش ریواس جنوب، شورای شهر دهدشت به دو گروه پنج و چهار نفره.  تقسیم شدند و یک گروه از ضعف و تخلفات گسترده شهردار و گروه دیگر از عملکرد مثبت او می‌گویند؛ سید علی محمد موسوی، امیررضا خوش آئین، رجبعلی حقانی و سهراب حجت خواه در گروه اقلیت هستند که در یک گفت‌وگوی مشترک شرکت کردند.

 گروه اقلیت در این گفتگوی سراسر انتقادی و تند، به برخی مصوبات مهم دوران نمایندگی خود  در این شورا اشاره داشتند؛ آنها می‌گویند شهردار آنقدر ضعیف عمل کرده است که حتی نتوانسته مصوبه راه‌اندازی اتوماسیون اداری را در حالی که سه بار متوالی از این شورا بودجه و جوز گرفته است را عملیاتی کند.

که می‌توان به تصویب اتوماسیون اداری برای شورای شهر و شهرداری، تاسیس ۲بازارچه جهت اشتغال زایی و رفع مشکلات معیشتی بخشی از مردم شهرستان و همچنین بازگشایی و حل مشکلات کمربندی دوم نام برد.

تنها شهرداری فاقد اتوماسیون در استان کهگیلویه و بویراحمد!

به گفته این اعضاء، متاسفانه شهرداری در بحث زمین های زراعی واقع در کمربندی دوم کوتاهی کرده و حق مالکین و معوض زمین های زراعی مردم را پرداخت نکرده که این باعث بوجود آمدن برخی مشکلات اساسی در این زمینه شده تا اینکه اعضای شورا مجبور به ورود به موضوع و جلب رضایت مالکین برای بازگشایی آن شدند.

گروه چهار شورای شهر دهدشت معتقدند که اتوماسیون اداری زیر ساخت و زیربنای تمام کارهای قانونی یک نهاد و اداره هست  و علی رغم اینکه ۳بار در بودجه سالیانه شهرداری، اعتبار لازم برای آن در نظر گرفته شده است، اما تاکنون توسط شهردار کاری صورت نگرفته است، زیرا عدم راه اندازی این سامانه، هرج و مرج در کارای اداری را ترویج می دهد.

جالب اینجاست، تنها شهرداری فاقد اتوماسیون اداری در استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرداری دهدشت است!این عقب ماندگی اداری تا جایی است که الان دیگر حتی مدارس هم اتوماسیونی شده اند!

رجبعلی حقانی

با توجه به اینکه تعداد بیکاران اعم از تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده بیکار، مراجعات کثیری جهت اشتغال به شورا و شهردای دارند؛ شورا در این راستا مصوبه ای تحت عنوان تاسیس دو بازارچه داشته است که متاسفانه شهرداری در این مورد هم هیچ اقدامی خاصی نیز، انجام نداده است.

آنگونه که گروه چهار شورای شهر دهدشت می‌گویند کاستی ها و نواقص مدیریت شهری بارها به مراجع بالاتر گزارش داده شد، ولی هیچ مسئول مافوقی تا حال اقدامی نکرده است.

اساس انتخاب شهردار، قومی بوده است/ شهردار به حفظ صندلی‌اش می‌اندیشد

«اعضای اقلیت شورای اسلامی حواشی اصلی در شورای شهر را، ناشی از اساس انتخاب “شهردار” می دانند که شایسته سالاری در نظر گرفته نشده و مبنای انتخاب آن، بر اساس قومی و قبیله ای بوده است»

عملکرد نامطلوب شهردار- از دید این افراد- در طول دوران مدیریتش از دیگر علل حواشی موجود است؛ عملکردی که کاری به مصوبات شورا و شایسته‌سالاری‌ها نداشته و این افراد را مخالف ادامه فعالیت شهردار کرده است.

مخالفین شهردار فعلی دهدشت معتقد هستند که در دخل و خرج و درآمدهای شهرداری هیچ گونه احساس مسئولیتی وجود ندارد و آن چیزی که مد نظر این شهردار است، فقط کسب رضایت و تأمین منافع اکثریت اعضای شورا،  برای حفظ صندلی‌اش است.

عملکرد شهردار طی این ۳سال و اوج نارضایتی مردم

به گفته اعضای اقلیت شورای اسلامی، عملکرد شهردار طی این  سه سال رضایت بخش و مطلوب نبوده است، و در تمام بخش های مختلف مدیریت شهری، نارضایتی مردم به اوج رسیده است، بطوری که روزانه بطور ملموسی بوی نامطبوع و تعفن بار جداول و کانال های در سطح شهر و همچنین هجوم حشرات و موریانه ها به منازل مسکونی، باعث آزار و اذیت مردم شده و نارضایتی هایی از این باب نیز، در بین آنها ایجاد کرده است و فرمانداری کهگیلویه روزانه مملو است از اعتراض های مردمی در این زمینه.

فضای سبز و پارک ها در شهر، وضعیت نابسمان و خشکیده ای دارند، خانواده ها جایگاه استراحت و تفریحات لازم را ندارند، گرد و غبار خیابان ها و کوچه های خاکی، مردم را به سطوه آورده است و همین امر باعث مهاجرت روزانه بسیاری از خانواده ها به شهرهای دیگر و علی الخصوص شهر یاسوج شده است.

سید علی محمد موسوی، امیررضا خوش آئین، رجبعلی حقانی و سهراب حجت خواه، کهح رفشان درا ین گفت‌وگوی مشترک، یکی است، می گویند: تاکنون شاهد هیچ گونه خدمات شهری در زمینه های مختلف، توسط شهرداری برای مردم نبوده ایم. و هر چه هم ما و مردم فریاد زده‌ایم، چاره ای نبوده و مسئولین استانی و شهرستان در سکوتی تامل بار فرو رفته اند.!

این در حالی است که این موارد جز حقوق اولیه هر شهروندی است؛ حداقل کاری از سوی مسئولین مربوطه در این زمینه می تواند عمری آرامش و امنیتی برای مردم شهر به ارمغان داشته باشند.

قطع دفترچه درمانی کارگران بر اساس سهل انگاری شهردار!

گویا نقدهای این اعضاء فقط شامل خدمات شهری نبوده است و در این گفت و گو هم گریزی به بیمه های معوق کارگران و کارمندان این نهاد داشتند. طی نشست های متعددی که اعضای شورای شهر و شهردار با عباس نورمحمدی -مدیرکل تامین اجتماعی استان- و دانشمند -مدیر سازمان تامین اجتماعی کهگیلویه- داشتند؛ توافق شد که زمین مربوطه، بابت بخش عمده ای از بدهی شهرداری با این سازمان داده شود.

همچنین مقرر شد که مابقی بدهی را، خود سازمان تامین اجتماعی از ادارات بدهکار به شهرداری، پیگیری و دریافت نماید.  مهمتر این که در این جلسات توافق شد که نصف بدهی های بیمه دفترچه های درمانی کارگران و کارمندان را ماهانه پرداخت نماید و مابقی باقی مانده را در فرصتی مناسب و در توان شهرداری پرداخت نماید، اما باز متاسفانه این تعهد توسط شهردار اجرا نشد و باعث شد که تامین اجتماعی اقدام به قطع دفترچه درمانی این قشر زحمت کش نماید!

این همه رکورد و نابسمانی در طول دوران ۵۰ ساله شهرداری وجود نداشته است!

اعضای اقلیت که دل پری از عملکرد این شهردار دارند، می‌گویند اصلا هیچ گونه فشاری و تحمیلی که جنبه غیرقانونی داشته باشد یا خدای نکرده بخواهد حقی از کسی پایمال یا فشاری که موجب شود حقوقی از کارگر، کارمند و شهروندی ضایع شود، توسط این اعضای اقلیت شورای شهر وجود نداشته است. تنها چیزی که این اعضا بر روی آن اصرار و پافشاری دارند، رعایت قانون، دفاع از حقوق شهروندی و ارائه خدمات به شهروندان است.

فقط مردم عادی عوارض شهرداری می‌پردازند

سهراب حجت خواه

اعضای اقلیت شورای شهر دهدشت با تکرار نارضایتی خود از کارنامه شهردار ادامه می‌دهند در هیچ دورانی از عمر ۵۰  ساله مدیریت شهرداری شهر دهدشت، این همه رکورد، نابسامانی و نارضایتی وجود نداشته است، به طوری که کارخانه سنگ شکن و آسفالت و پمپ گاز CNG تعطیل شده است. درآمدهای شهرسازی نابسمان و تبعیض در وصول درآمد بیداد می کند. تنها کسانی که عوارض شهرداری پرداخت می کنند، افراد بی بضاعتی هستند که نه پول و نه کسی را در شورای شهر و شهرداری دارند. و در این بین متملکین و پولداران با هماهنگی بعضی از اعضای شورای شهر و شهرداری، از پرداخت هر گونه عوارضی معاف هستند.

نیازهای اصلی شهروندان

آنها نیاز اصلی شهروندان را، تنظیف شدن معابر، کانال ها و جداول، محصور ننمودن فضای خالی، داشن فضای سبز در شأن و شخصیت آنها، داشتن اماکن تفریحی و سرویس های بهداشتی در نقاط مختلف و همچنین وصول درآمدهای پایدار شهرداری می‌دانند و معتقدند با سوء مدیریت شهردار تا به حال موفقیتی در این زمینه حاصل نشده است.

همچنین آسفالت کوچه و معابر که متاسفانه با بخاطر یک سری مسائل و تخلفات انتصابی در شهرداری تاکنون به سرانجامی نرسیده است و پایان سردرگمی مردم در زمان مراجعه به شهرداری که هرزگاهی با هتاکی بعضی از مسئولین شهرداری روبه رو می شوند، از مواردی است که نیازمند تغییر و تحول است.

آیا شاهد تغییر در ترکیب اعضاء خواهیم بود؟

اعضای اقلیت جواب این سوال را با توجه به آگاهی، فهم و نظارت مردم فقط در عملکرد خود می بینند و ادامه می‌دهند: با توجه به این روند و عملکردی که در حوزه مدیریت شهری به وجود آمده است، مردم اعضای شورای شهر را به درستی رصد می کنند و در نهایت حق انتخاب با آنها خواهد بود؛ قطعا شاهد تغییر در ترکیب اعضای شورا در دور بعد خواهیم بود.

مردم بازنده اصلی اختلافات/ تبعیض شدید در بین اعضای شوراامیررضا خوش آئین و سید محمد علی موسوی امجد

آنها مهمترین پیگیری های این شورا را در بحث تخلفات صورت گرفته در شهرداری و تشکیل پرونده در این مورد عنوان کردند و گفتند: پیگیر مطالبات مردم و حق احقاق نشده آنها هستیم، زیرا صیانت و دفاع از حقوق آنها چه در حوزه مدیریت شهری و چه در حوزه حقوق شهروندی، اولویت اصلی اعضای اقلیت در این شورا است.

گلایه دیگری این اعضاء تبعیض شدید از سوی شهردار، در بین اعضای این شورا است، آنها می گویند: با توجه به اینکه یکی از اعضای اقلیت نماینده استان در شورای عالی کشور است، اما پیشنهادهای راهگشای او برای بهبود کیفیت و درآمدزایی شهرداری و همینطور موارد دیگر، به علت یک سری اختلافات غرض ورزانه با بی مهری مواجه می‌شوند.

آنها می‌گویند: بارها کاستی ها و ضعف های مدیریتی و همچنین تبعیض بین اعضای شورای شهر را، در سایت ها و رسانه های مختلف به اطلاع و آگاهی عموم رساندیم و همه مشکلات و تخلفات به مسئولین ارشد استان و شهرستان ارجاع داده شده است، ولی متاسفانه آن انتظار قانونی که از مسئولین داشتیم برآورده نشد و هیچ کس هیچ کاری نکرد تا مدیریت ناکارآمد بر شهر دهدشت ادامه داشته باشد.

مخالفین عملکرد شهرداری دهدشت با اذعان به فرصت‌سوزی‌هایی که به علت این اختلافات پیش می‌آید می‌گویند باید ببینم این اختلافات تا کجا پیش خواهد رفت، زیرا هر چه بیشتر پیش رود تنها کسانی که در این بین منفعتی نمی بینند مردم هستند که امیدواریم هر چه زودتر چاره ای در این مورد اندیشیده شود.

قسمت دوم این گزارش مربوط به صحبت‌های موافقین عملکرد شهرداری است که به زودی منتشر می‌شود.

 

———————————–

گزارش از زهرا همایون فر

————————————

انتهای پیام/ک-ب