انتظار یک دههای مردم آبلش برای آبرسانی به اراضی کشاورزی خود شهرستانی که با روشن شدن یک پمپاژ، برقش قطع میشود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مردم روستاهای آبلش در شهرستان لنده حدود یک دهه است که برای آبیاری زمینهای خود منتظر تأمین برق پروژه پمپاژ این روستا هستند؛ انتظاری که پاسخ مسئولان به آن این است که اگر بخواهیم به این پمپاژ برق بدهیم، برق شهرستان لنده قطع و دچار نوسانات شدید میشود.
به گزارش ریواس از کهگیلویه و بویراحمد، طرح آبرسانی به روستای آبلش یکی دیگر از کارهایی است که در گذشته با نواقصات و عدم برخی پیشبینیهای کارشناسانه از جمله نحوه و چگونگی تأمین برق شروع شده و به عنوان یک پروژه کهنه همچنان مسئولان فعلی بخش کشاورزی را درگیر خود کرده است.
با تلاشهای مدیریت جهاد کشاورزی لنده و رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این دوره، پروژه به گام آخر رسید و آنگونه که مختار مشهدیزاده خبر داده است، تابلوها و ترانسهای برق آن نیز نصب شده است ولی گویا کلیدی برای تأمین برق آن وجود ندراد که با فشار دادن شاسی آن برقی وارد مدار این طرح شود.
متولیان برق شهرستان و استان میگویند تأمین برق این پمپاژ به معنی خاموشی در لنده است و نیاز ۲ مگاواتی این پروژه از توان این شهرستان خارج است.
با این وجود باید دست به دامان برق خوزستان شد تا بلکه بشود امکان تأمین این نیاز را ممکن کرد.
حالا دیگر وقت آن نیست که بگوییم چرا گذشتگان فکر تأمین برق این پروژه را نکردند و کلنگ آن را زدند بلکه اکنون وقت آن رسیده است که استاندار و شرکت برق این استان هر چه در چنته دارد، رو کند؛ موضوعی که بخشی از دغدغهها و پیگیریهای مسئولان بخش کشاورزی این استان و شهرستان لنده را به خود اختصاص داده است.
مختار مشهدیزاده در همین زمینه به ریواس گفت: یکی از اقدامات مهم در دست اجرا در بخش کشاورزی شهرستان لنده پروژه آبرسانی به اراضی کشاورزی منطقه آبلش است که اکنون ترانس و تابلوی برق آن به محل پروژه حمل شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنده افزود: این پروژه مهم آب کشاورزی ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه آبلش لنده را تأمین میکند.
وی با بیان اینکه این طرح اکنون مشکل تأمین برق دارد، ابراز داشت: اگر اداره برق بتواند برق مورد نیاز این پروژه را وارد مدار کند، بعد از ماه مبارک رمضان تحویل مردم داده میشود.
وی با بیان اینکه ۱۲۰ بهرهبردار از این پروژه منفعت میبرند، ادامه داد: زندگی و معیشت مردم این منطقه عمدتا از راه تولید و کشاورزی میگذرد که این گونه عمران و آبادانیها از ضروریات خدمترسانی جهاد کشاورزی است.
*تاکنون ۶۳ میلیارد ریال هزینه شده است
مشهدیزاده گفت: تاکنون ۶۳ میلیارد ریال، در این پروژه هزینه شده است.
وی میزان برق مورد نیاز طرح پمپاژ آبلش را ۲ مگاوات اعلام و تصریح کرد: پول این میزان برق به حساب اداره برق واریز شد و انشعابات لازم نیز خریداری شده است.
متولی کشاورزی شهرستان لنده تنها مشکل این طرح مهم را تأمین برق دانست و خاطرنشان کرد: اداره برق به علت نوسانات برق شهرستان لنده از تأمین برق پمپاژ آبلش خوداری میکند.
وی اظهار امیدواری کرد تا با همکاری مسئولان ارشد این استان از جمله رئیس سازمان جهاد کشاورزی، استاندار و مدیرعامل شرکت برق هرچه سریعتر مشکل تأمین برق این پروژه برطرف و اراضی کشاورزی این منطقه سیراب شوند.
شهرستان لنده اکنون با ناپایداری و نوسانات برق مواجه است که اختصاص ۲ مگاوات برق به این پروژه کشاورزی عملا این مشکلات را دوچندان میکند که میطلبد فکری اساسی برای آن شود.
انتهای پیام/ ک