پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دومین نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست استاندار جدید حاشیه‌های تأمل‌برانگیزی داشت؛ ماجرای نامه محرمانه شرکت گاز، آموزش مکاتبات اداری یک مدیر به استاندار، تقبل مشروط بدهی سرمایه‌گذار خارجی از سوی احمدی، انتقاد تند استاندار از مدیرکل حمل و نقل، نکته خاص سرمایه‌گذار لبنانی در مورد احمدی، زرنگی‌های بانکی و استفاده از سیستم “شرخر” در بانک، شوخی‌هایی که همه را خنداند، ادعای مدیر بانک ملی، کنایه استاندار به مدیران بانکی، موضوعی که احمدی از محنایی خواست و موارد دیگر، بخشی از این حاشیه‌ها هستند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نشست تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد با مدیریت علی‌محمد احمدی ابتدا با مرور مصوبات جلسات قبل آغاز شد و از آنجا که معمولا بسیاری از مصوبات در این استان اجرایی نمی‌شوند، برخی از این مدیران از فیلتر سؤال و جواب‌های استاندار رد نشدند.

بخش اصلی این نشست به مشکلات کارخانه سیمان مارگون و سرمایه‌گذاری خارجی آن معطوف بود؛ برخی مصوباتی که در مورد این کارخانه مصوب شدند یا اجرا نشدند یا در اجرای آن‌ها ابهاماتی وجود داشت که استاندار مثل همیشه بدون آنکه از کنار این مسائل به سادگی بگذرد، با دقت و حساسیت از مدیران مطالبه‌گری کرد.

مدیران گاز و برق نخستین مدیرانی بودند که برخلاف مصوبات قبلی، برای قطع برق و گاز این کارخانه بزرگ اقدام کردند و با تذکر جدی استاندار مواجه شدند.

وقتی یک مدیر می‌خواهد نامه‌نگاری را به استاندار یاد دهد!

رحمان خادم برای عمل نکردن به این مصوبه به نقل قولی از یکی از مسئولان وزارت نفت و نامه زنگنه اشاره کرد که استاندار خطاب به او گفت که اولا آقای زنگنه توصیه کردند اما آقای جهانگیری به عنوان فرمانده اقتصاد مقاومتی، دستور دادند بنابراین در هر صورت ملاک ما دستورات معاون اول رئیس‌جمهور است.

مکاتبه یک نامه و بی‌اطلاعی استاندار از دیگر موارد مطرح شده بود و آقای خادم در توجیه این کار گفت که چون این نامه محرمانه بوده فقط به همان اداره‌ای که از ما خواسته بود نامه زدیم و نمی‌شد که برای استاندار، رونوشت بزنیم.

احمدی در پاسخ او به کنایه گفت: ممنون که مکاتبات اداری را به ما یاد می‌دهید! اما چون مسئولیت اینجا با من است هر اقدام و مکاتبه‌ مهمی را برای من رونوشت بزنید.

بعد از آن مقرر شد که استاندار با آقای عراقی از مسئولان شرکت ملی گاز برای رفع موانع قانونی در حمایت از این کارخانه اشتغال‌زا مذاکره کند.

بعد از او نوبت به مدیر برق رسید که او هم بهانه‌هایی آورد که استاندار رد کرد و گفت که خودم با مسئولان شرکت توانیر صحبت می‌کنم.

اگر شما سایر مطالباتتان را وصول کردید، بدهی سرمایه‌گذار خارجی را من می‌دهم/ برای اهل تعامل بودنت شک دارم

هر دو مدیر از ضرورت وصول مطالبات خود و سخت‌گیری‌های مسئولان بالادستی گفتند که استاندار به آنها گفت که اگر سایر مطالبات خود را وصول کردید، بدهی این سرمایه‌گذار خارجی را من می‌دهم.

خادم به استاندار گفت هر کس من را می‌شناسد می‌داند که مدیری اهل تعامل هستم؛ احمدی در جواب او گفت که شما مصوبه کردید و امضا کردید که گاز این کارخانه را قطع نکنید و با او همکاری کنید؛ اگر در اجرای این مصوبه مشکلی بود و واقعا اهل تعامل بودید باید به من می‌‌گفتید و کسب تکلیف می‌کردید؛ مخصوصا شما که گویا نامه‌نگاری را هم خوب بلد هستید و به دیگران هم یاد می‌دهید!

مدیرعامل شرکت گاز این را هم گفت که من آن مصوبه را با نظر مخالف امضا کردم و همان موقع هم مخالف بودم.

بعد از این نوبت به مصوبات مرتبط با اداره‌کل راهداری و حمل و نقل رسید که باز هم حاشیه‌هایی داشت.

عدم دعوت از مدیرکل راهداری و حمل و نقل و تذکر به دیودیده/انتقاد شدید از خوان‌پایه

استاندار از داریوش دیودیده که دبیر جلسه بود سوال کرد که چرا آقای خوان‌پایه نیستند که او هم گفت راستش را بخواهید دعوتش نکردیم؛ استاندار هم گفت که چطور برای مصوبه‌ای به این مهمی متولی آن را دعوت نمی‌کنید؟ شما از این به بعد هر اداره‌ای که به نوعی در یک مصوبه نقش دارد را دعوت کنید.

احمدی ادامه داد که در این حوزه وقتی مدیر هست اطلاعات درستی دریافت نمی‌کنیم اگر نباشند که دیگر تکلیفمان مشخص است؛ بنابراین باید دعوت می‌کردید.

او به معاون اقتصادی خود دستور داد تا گزارشی از روند کارهای اداره‌کل حمل و نقل تهیه و به او داده شود.

تعریف سرمایه‌گذار لبنانی از استاندار

سرمایه‌گذار خارجی کارخانه سیمان مارگون که در جلسه حاضر بود بعد از اتمام بحث مربوط به خود جلسه را ترک کرد و در بین راه به کمک مترجم خود به خبرنگاران گفت که واقعا باید از آقای استاندار که خودش پیگیر مشکلات سرمایه‌گذاران است قدردانی کنم.

عباس فواض، اهل لبنان در حین جلسه به زبان انگلیسی با استاندار صحبت می‌کرد و استاندار هم با تسلط بر زبان انگلیسی پاسخ او را می‌داد، و سؤالاتی از او می‌پرسید.

او البته این را هم گفت که در همین مدت چندسالی که در ایران بودم متوجه شدم که برخی مدیران با استانداران همراه نیستند.

او از روند طولانی استعلاماتش در حوزه حمل و نقل به شدت انتقاد کرد.

عباس فواض از دوستی خود با مردم شهر مارگون گفته و ادامه داده هر چقدر هم سخت باشد بخاطر ایران، سرمایه‌گذاری‌هایم را ادامه می‌دهم.

سرمایه‌گذار تبعه خارجی است و برخی استعلامات هویتی او زمان‌بر است

این انتقادات در حالی است که در مورد یکی از مصوبات که ایجاد یک “رمپ” برای ورود بدون حادثه کامیون‌های این شرکت بوده، اداره‌کل حمل و نقل این طرح را مطالعه کرده و برای اجرا تحویل مسئولان این کارخانه داده است.

اما مصوبه‌ای دیگری که مربوط به صدور مجوزهای شرکت حمل و نقل این کارخانه بود چون سرمایه‌گذار تبعه خارجی است و ادارات امنیتی باید نظر دهند، کمی طولانی شد.

ببینید بقیه استان‌ها چه کردند؟

بعد از این، در دستور کار دوم موضوع پرداخت تسهیلات به واحدهای صنفی، تولیدی و خدماتی مطرح شد و استاندار متوجه بی‌رغبتی بانک‌ها از پرداخت این تسهیلات شد اما توجیه آنها عدم تأمین مالی این تسهیلات بود که استاندار توضیح داد: بعید است بانک مرکزی بدون افزایش سرمایه بانک‌ها و مقدمات کار چنین تسهیلاتی را ابلاغ کند اما با این وجود با مسئولان بانک مرکزی در این زمینه صحبت می‌کنم.

احمدی با بیان اینکه ببینید استان‌های همجوار و هم‌سطح ما چه می‌کنند از امیری، دبیر کمیسیون بانک‌ها خواست تا ساز و کاری فراهم کند که به یک جمع‌بندی واحد در این زمینه برسیم.

شوخی‌های استاندار با مدیران بانکی/ زرنگی‌های بانکی و استفاده از سیستم “شرخر” در بانک

دستور کار بعدی، بررسی  مشکلات شرکت شهدگستر بندر  بود که در زمینه آب معدنی فعالیت می‌کند و استاندار در سفر چند روز پیش خود به کهگیلویه از آن بازدید کرد؛ مصوب شد که مبلغ لازم برای سرمایه در گردش این شرکت به آن پرداخت شود.

وقتی مشکلات این شرکت بررسی می‌شد، امیری، مدیر بانک ملی گفته بود ما چک‌های فروش این کارخانه را برای وثیقه و بدهی و… قبول داریم که استاندار به شوخی گفت که پس بگو شما “شرخر” دارید.

او به شوخی به امیری گفت برخی توضیحات و استدلال‌های شما همان زرنگی‌های معروف بانکی است.

شوخی‌های استاندار، اعضای جلسه را می‌خنداند.

اگر ماها مدیر باشیم و مدیر این کارخانه هم مدیر باشد، باید ۳ شیفت کار کند

استاندار خطاب به مدیران بیان کرد که کارخانه‌ای که من دیدم و بازدید کردم، واقعا کارخانه خوبی است و اگر ما مدیران خوبی باشیم و مدیر آن نیز مدیریت خوبی داشته باشد باید سه شیفت کار کند نه اینکه به این حال و روز بیفتد.

احمدی ارزش تجهیزات مدرن این کارخانه را بالاتر از تسهیلات بانک ملی دانست و با این حرف که امیری دل و جرأت داشته باش و این سرمایه لازم را هم در کنار آن تسهیلات کلان بانک ملی به این سرمایه‌گذار بدهید به شوخی این را هم گفت: نهایتا با همان سیستم “شرخر” چک‌ها را وصول می‌کنید و مشکلی نیست.

این تسهیلات را می‌دهم اما می‌دانم هدر می‌روند

امیری هم گفت وقتی شما دستور می‌دهید به هر شکلی باشد می‌دهیم اما مطمئنم این ۳۰۰ میلیون هم سوخت می‌شود، هدر می‌رود و او را بدهکارتر می‌کند. او گفت که قبلا نیز ۵۰۰ میلیون تومان به او دادیم.

مقرر شد با تأمین ۵۰ درصدی وثیقه و سفته این تسهیلات به این واحد تولیدی پرداخت شود.

کنایه معنادار استاندار با مدیران بانکی

کنایه استاندار به سیستم بانکی برای پیگیری نکردن وصول بدهی برخی بدهکاران کلان نیز از حاشیه‌های این نشست بود؛ وقتی مدیر بانک ملی خطاب به آقای استاندار گفت این تسهیلات را می‌دهم اما سرمایه‌گذار باید تضمین دهد که بدهی خود را پرداخت می‌کند؛ استاندار در پاسخ به او گفت که “شما هر وقت لیست بدهکاران بانکی‌ات را آوردی، این یک بدهکار را با خط درشت‌تر بنویس، تا تعیین تکلیف شود!” ؛ اشاره استاندار به این موضوع بود که بانک‌ها معوقات کلان خود را از بدهکاران دانه درشت بانکی پیگیری نمی‌کنند.

محنایی مقدمات فروش کارخانه‌های خوب را فراهم کند/ در بیکارترین مناطق کشور، به بهانه دلسوزی، کاسه داغتر از آش نشویم

استاندار همچنین از مجید محنایی خواست تا تدبیری اتخاذ کند که این کارخانه به ستاد اجرایی فرمان امام یا نهادهایی که خریدار این‌گونه کارخانه‌های خوب هستند، داده شود.

احمدی در پایان هم خطاب به مدیران بانکی گفت که همه هدف ما این است که مشکل ملی اشتغال حل شود و گرنه خود من هم با تزریق بی‌هدف و بیهوده پول مخالفم اما در زمینه اشتغال دولت تصمیم گرفته است که حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان اختصاص دهد و ما باید این سیاست را اجرایی کنیم؛ نه اینکه در محروم‌ترین استان با این همه بیکار بخواهیم کاسه داغ‌تر از آش شویم و به بهانه دلسوزی بگوییم این اعتبارات اشتغال را پرداخت نمی‌کنیم؛ دلسوزی واقعی ما این است که هر جا تسهیلاتی داده شد، پیگیری کنیم تا این اعتبارات منجر به ایجاد شغل شوند.

او گفت که حداقل انتظار ما از سیستم بانکی کهگیلویه و بویراحمد این است که به همان اندازه که تسهیلات غیرتولیدی می‌دهند، در بخش تولید نیز تسهیلات دهند.

——————————–

حاشیه‌نگاری از کریم بنام

——————————-

انتهای پیام/ ک-ب