نقش مصرف مرغ در رويش مو در صورت خانمها شیوع بیماریهای گوارشی در کهگیلویه و بویراحمد چه دلیلی دارد؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نقش مصرف مرغ در رویش مو در صورت خانمها
شیوع بیماریهای گوارشی در کهگیلویه و بویراحمد چه دلیلی دارد؟
ریواس نیوز/ برخی تحقیقات علمی در کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد به بررسی نقش مصرف مرغ در رویش مو در صورت خانمها پرداختند.
کمی آشنایی به صنعت مرغداری در کشور نگرانیهای شهروندان را از سلامت این ماده غذایی پر مصرف بیشتر میکند؛ جوجههای با وزن کمتر از ۵۰ گرم در کمتر از ۴۵ روز به بیش از ۲۵۰۰ گرم یعنی ۴۵ برابر میرسد.
نگرانی مصرف کنندگان مرغ پیرامون ۲ موضوع است؛ استفاده از هورمون و دوم استفاده از آنتیبیوتیک در پرورش مرغ است.
تحقیقات علمی و واقعیتهای بازار مرغ، استفاده از آنتیبیوتیک در مرغها را ثابت کرده و شکی در این باره نیست.
موضوع نگرانکنندهتر در بین مردم، موضوع مصرف هورمونهای غیرمجاز در تولید گوشت مرغ است.
هر چه باشد دلیل رشد سریع مرغ یک معلول دارد؛ معلولی که سلامت شهروندان را تهدید میکند چرا که با عقل سازگار نیست که در عرض ۴۵ روز یک مرغ این همه رشد کند و آماده طبخ شود.
این در حالی است که مرغ محلی با تغذیه معمولی بیش از ۴ ماه طول میکشد تا به رشد لازم برسد.
این نگرانیها در حالی است که آمار شیوع بیماریهای گوارشی و سرطان در استان کهگیلویه و بویراحمد فزاینده شده و حتی سوار بر موج سونامی سرطان در کشور شده است.
بدون شک تغذیه و تغییر شیوههای زندگی ارتباط مستقیم و نزدیکی با افزایش برخی بیماریها به ویژه بیماری دستگاه گوارش دارد و از طرفی گوشت مرغ نیز به یک پای ثابت سفره کهگیلویه و بویراحمدیها تبدیل شده است.
اما با همه نگرانیها در مورد استفاده از آنتیبیوتیک در واحدهای مرغداری، دیگر محصولات غذایی ما نیز وضعیت مطمئنی را به لحاظ سلامتی ندارند؛ صیفیجات و سبزیجاتی که به شیوههای غیر علمی و با آب غیر سالم پرورش داده می شوند نیز در این زمینه نقش مهمی دارند.
استفاده بیرویه از سموم و کودهای شیمیایی از دیگر نگرانیهایی است که روزانه و با هر وعده غذایی، همراه شهروندان است.
هر چند نگرانی از استفاده از کودهای شیمیایی و سموم غیر مجاز در استان کهگیلویه و بویراحمد به مراتب کمتر است ولی آنگونه که متولیان بخش کشاورزی در این استان میگویند،برخی افراد غیربومی با اجاره کردن اراضی کشاورزی اقدام به کشت هندوانه میکنند که هیچ تضمینی برای عدم استفاده از آب فاضلاب و سموم و کودهای شیمیایی بیرویه در اینگونه مزارع نیست.
با شرایط موجود نگرانی از مصرف مرغ با توجه به تمایل بیشتر مردم به تأمین گوشت سفید خود از این راه جدیتر است؛ در کهگیلویه و بویراحمد سرانه مصرف ماهی به حدود ۴ کیلوگرم در سال میرسد که این موضوع نیز سلامت تغذیهای شهروندان را تهدید میکند.
به گزارش ریواسنیوز، دکتر هوشمند، متخصص تغذیه دام، به کلی استفاده از هورمون در واحدهای مرغداری این استان را رد میکند اما میگوید: علت رشد سریع مرغ در طی ۴۵ روز، استفاده از آنتیبیوتیک است.
برخی تحقیقات علمی دیگر نیز نقش استفاده از هورمونها در فراوردههای گوشتی در رویش موی صورت خانمها را ثابت کرده است.
اکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد، تعیین میزان باقیمانده آنتیبیوتیک در لاشه مرغ قبل از مصرف به عنوان یک طرح تحقیقی با اعتبار ۱۷۰ میلیون ریال از سوس سازمان جهاد کشاورزی تصویب شد که روی واحدهای مرغداری بزرگ اجرا میشود.