پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 استان فارس بیش از ۱۴۰۰ بقعه متبرکه را در خود جای داده و از این تعداد بیش از هشتاد بقعه در شهرستان شیراز واقع شده که مهمترین و شاخص‌ترین آنها، بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ(ع) است.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از ایسنا، امروز هجدهم تیرماه، ششم ذی‌القعده و روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی(ع)، ملقب به امین ولایت است؛ وجود مبارکی که شیراز به واسطه حضورش، حرم سوم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی نام گرفت.

این امامزاده واجب‌التعظیم در کرامت و بخشندگی زبانزد خاص و عام بوده به طوری که در طول عمر مبارکش بیش از ۱۰۰۰ بنده را آزاد کرده است. همچنین دارای خطی خوش بوده است که باعث کتابت آیات وحی هم انجام دهد .

حضرت احمدبن موسی به واسطه فضایل و مناقب اخلاقی، شخصیتی محبوب بود به گونه‌ای که مردم آن زمان گمان می‌کردند بعد از شهادت حضرت امام موسی‌الکاظم(ع) ایشان امامشان خواهد بود و برای بیعت نیز نزد او رفتند اما حضرت شاهچراغ(ع) ضمن بیعت با برادر خود حضرت علی‌بن موسی‌الرضا(ع) دیگران را نیز به این امر ترغیب و تشویق و دعوت کرد و به همین دلیل لقب «امین ولایت» به او داده شد.

حرم مطهر این امامزاده واجب‌التعظیم در قلب شهر شیراز و در بافت قدیم این کلان‌شهر، ملجأ بسیاری از عاشقان خاندان عصمت و طهارت از سراسر کشور به خصوص در ایام مناسبت‌های مذهبی است .

در صحن مطهر حضرت شاهچراغ(ع) مزار برادر شریف آن حضرت، یعنی سیدمیرمحمد(ع) نیز واقع شده به همین دلیل آن بارگاه ملکوتی ۲ گنبد فیروزه‌ای را در خود دارد.

حضرت سیدعلاءالدین حسین‌بن موسی‌الکاظم(ع)

دومین امامزاده واجب‌التکریم شهر شیراز که برادر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) است. شیرازی‌ها اعتقاد فراوانی به این امامزاده دارند که در زبان محلی به آن «آستانه» هم می‌گویند .

شب زیارتی حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع) یکشنبه شب‌هاست که هر هفته در این شب، زائران بسیاری از تمام نقاط استان فارس به زیارت حرم مطهر این امامزاده واجب‌التعظیم مشرف می‌شوند .

حضرت علی‌بن حمزهبن موسی‌الکاظم(ع)

سومین حرم مهم شهر شیراز، حرم مطهر حضرت علی‌بن حمزه(ع) است که دارای شجره‌نامه‌ای بسیار متقن و موثق بوده است و حرم مطهرش نیز به عنوان یکی از اماکن تاریخی همه ساله مورد بازدید بسیاری از گردشگران خارجی قرار می‌گیرد .

بقعه و بارگاه این امامزاده در پایین خیابان منتهی به دو دروازه قرآن و اصفهان قرار دارد که بنای اصلی آن در زمان عضدالدوله دیلمی ایجاد شده است و بعدها در زمان صفویه، زندیه و قاجاریه تعمیراتی بر آن انجام شده است .

امامزاده حمزه فرزند امام کامظ(ع) سه فرزند پسر و ۸ فرزند دختر داشته است که حضرت علی‌بن حمزه(ع) یکی از فرزندان این امامزاده است .

سیدتاج‌الدین غریب(ع)

چهارمین حرم بزرگ و مهم شهر شیراز، حرم مطهر حضرت سیدتاج‌الدین غریب(ع) است که بقعه این امامزاده در کوچه‌ای واقع در بازارچه دروازه کازرون قرار دارد. در برخی از روایت‌ها گفته می‌شود که حضرت سیدتاج‌الدین غریب(ع) از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) است و در برخی از روایت‌های دیگر نسب آن حضرت را به حضرت ابوالفضل‌ العباس(ع) نسبت داده‌اند .

به عنوان مثال در کتاب چهره درخشان قمر بنی هاشم ابوالفضل‌العباس(ع) صفحه ۱۸۳ و ۱۸۴ آمده است که امامزاده سیدتاج‌الدین غریب(ع) از نسل حضرت ابوالفضل(ع) است که نام ایشان جعفر‌بن فضل‌بن حسن‌بن عبیدالله‌بن عباس‌بن امیرالمؤمنین(ع) ملقب به غریب است .

به گزارش ایسنا، در شیراز بقاع متبرکه و امامزادگان دیگری نیز وجود دارد.

انتهای پیام/ زهرا محمدی