پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استان کهگیلویه و بویراحمد برای استمرار مدیریت موفق خود در تنظیم بازار استان مانند ۲ سال گذشته، این بار در آزمونی دیگر با سدهای بزرگی چون شیطنت احتمالی کشتارگاه‌های مرغ و شکننده بودن وفاداری عاملین توزیع اقلام اساسی روبرو هستند.

به گزارش ریواس جنوب، حدود ۱۰ روز دیگر ماه مبارک رمضان شروع می‌شود تا آزمونی دیگر برای سازمان جهاد کشاورزی در مدیریت اقلام اساسی مورد نیاز مردم باشد؛ موضوعی که متولیان از رمضانی بدون کمبود کالاهای اساسی خبر می‌دهند.

همواره با شروع ماه مبارک رمضان، برخی اقلام اساسی به ویژه گوشت مرغ در بازار کاهش می‌یابد یا قیمت آن‌ها به شدت افزایش می‌یابد که مسئولان امر با اقداماتی برای تنظیم بازار سعی در کنترل آن دارند.

قند، شکر، روغن، برنج نیز در کنار مرغ از کالاهایی هستند که در این ایام متقاضی بیشتری دارند و اگر مدیریت صحیح تنظیم بازار نباشد با کمبود و گرانی آن‌ها مواجه خواهیم شد.

حجم ورود مسافر در روزهای پایانی ماه رمضان/ آزمون سخت جهاد کشاورزی

از سوی دیگر، تقارن ماه مبارک رمضان با ایام تابستان به ویژه در دهه آخر این ماه شاهد ورود حجم زیادی از مسافر به این استان خواهیم بود که این موضوع نیز مستلزم پیش‌بینی‌های دقیقی است؛ همچنین با توجه به فصل گرما، مصرف کالاهایی نظیر شکر در این ایام افزایش می‌یابد.

مدیریت بازار در بعد تهیه و توزیع اقلام مهم خوراکی به عهده سازمان جهاد کشاورزی و نظارت و برخورد با متخلفان نیز به عهده اداره‌کل صنعت و معدن و تعزیرات حکومتی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد در همین زمینه امروز، در کمیته تنظیم بازار این استان، با اشاره به تجارب سال‌های گذشته در نوسانات قیمت و کمبودهای برخی کالاها، از آرامش حاکم بر بازار در ۲ سال اخیر گفت.

محنایی و گوهرگانیوی با قدردانی از سازمان جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و تعزیرات حکومتی خواستار تداوم رویه مدیریت صحیح توزیع اقلام اساسی از سوی جهاد کشاورزی در ماه مبارک رمضان شد.

اما واقعیت این است که آزمون سختی در انتظار سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه آن از جمله شرکت بازرگانی دولتی، پشتیبانی دام و تعاون روستایی در حدود ۴۰ روز آینده است.

علاوه بر تأمین مرغ منجمد، برای دائقه مردم در مصرف گوشت گرم مرغ برنامه‌ریزی کردیم

جعفر گوهرگانی، امروز در کمیته تنظیم بازار از برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی برای مدیریت این ماه در قالب طرح ضیافت خبر داد و گفت: سهمیه‌های لازم به این استان اختصاص داده شده و در برخی کالاها مثل مرغ نیز از محل تولیدات داخل استان نیز ذخیره کافی به صورت منجمد صورت گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، البته به واقعیت این روزهای کهگیلویه و بویراحمد نیز اشاره کرد و گفت: اگرچه روند استقبال از مرغ منجمد به مرور بیشتر شده است ولی هنوز بخش زیادی از ذائقه‌ها در این استان به سمت گوشت کشتار روز است و ما برای تأمین این نیاز نیز برنامه‌ریزی داریم.

وی معتقد است میزان جوجه‌ریزی و تولید مرغ در این استان به اندازه کافی است ولی آنچه بازار را به خوبی مدیریت می‌کند، بحث کشتار به موقع مرغ‌های تولیدی است که نیاز به کمک همه عوامل است.

کشتارگاه‌هایی که نبض قیمت‌ها را با کتار نکردن به دست می‌گیرند/برخی عاملین در وسط راه، تعهد خود را فراموش می‌کنند

عواملی که گوهرگانی از آن‌ها نام برده موارد زیادی از جمله همکاری نهادهای مرتبط چون تعزیرات، دامپزشکی و سازمان صنعت و معدن است ولی آنچه از همه مهمتر است موضوع شیطنت‌های کشتارگاه‌هایی است که برخی از آن‌ها همه ساله در چنین مواقعی دست از کشتار مرغ می‌کشند تا آنگونه که می‌خواهند نبض قیمت‌ها را به دست بگیرند.

اینکه کهگیلویه و بویراحمد تنها ۲ کشتارگاه دارد نیز قوز بالای قوز شده که مهار کشتارگاه‌ها در مواقع بحرانی دشوار و سخت باشد هر چند در حدود سه سال قبل شاهد مشکلات مشابه قبل از آن نبودیم ولی سازمان جهاد کشاورزی در ماه رمضان کار راحتی در پیش ندارد.

مدیریت اتحادیه مرغداران نیز در چند ماه گذشته به آقای ضامنی واگذار شده تا بلکه او بتواند منافع مشروع کشتارگاه‌ها، تولیدکننده‌گان و مصرف‌کنندگان را به هم نزدیک کند.

موضوع دیگری که بازار مرغ را تحت الشعاع قرار می‌دهد، وجود یا عدم وجود عاملین وفادار توزیع مرغ است که درستکار باشند و به نان حلال بیش از سود چند روزه خود فکر کنند.

ضرورت فراخوان عاملین درستکار و حلال‌خور و پرهیز از انحصاری کردن بازار توزیع مرغ

فردا نشست مدیران و عوامل کشتارگاه‌های مرغ این استان با مسئولان جهاد کشاورزی و استانداری با دستور مجید محنایی، برگزار می‌شود تا این سد بزرگ از راه مدیریت بازار ماه رمضان برداشته شود و اگر آنگونه که گوهرگانی گفته، در تولید و جوجه‌ریزی مرغ کمبودی نداریم، بخش زیادی از مشکلات رفع شود و تنها بحث عاملین توزیع بماند که در اختیاز سازمان صنعت، معدن و تجارت است.

این سازمان باید به موقع عاملین توزیع همه اقلام اساسی و خوراکی را به  جهاد کشاورزی معرفی کند اما آنچه نگرانی ایجاد می‌کند، انحصاری بودن برخی عوامل توزیع و کارنامه سیاه برخی از آنان در دیگر ایام سال است؛ ایرادی که گویا گوهرگانی و همکارانش از صنعت و معدن خواستند تا عاملین بیشتری را معرفی کنند که در صورت تخلف و یا ناکارآمدی، عامل دیگری معرفی شود و از سوی دیگر به جای بازار انحصاری شاهد رقابت سالم هم باشیم.

موضوع دیگری که سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد باید به آن توجه کند، موضوع فراخوان بازرایان پاک، مؤمن و کهنه‌کاری است که بتوانند باری که اکنون کج شده است را به سلامت به مقصود برسانند که در پایان کار، علاوه بر رضایت خداوند شاهد خشنودی تولیدکننده مرغ، کشتارگاه، واسطه‌ها و عاملین و همچنین مردم باشیم.

به هر حال باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا آنگونه که معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفته امسال نیز شاهد نارضایتی مردم در بازار مصرفی ویژه ماه مبارک رمضان در قالب طرح ضیافت نخواهیم بود؟

—————————

گزارش از کریم بنام

—————————–

انتهای پیام/ک-ب