تمدید غیرقانونی فعالیت نمایشگاه جنجالی دهدشت صنایع دستی فقط یک اسم بود/ جیب بازاریان کهگیلویه هر روز خالیتر میشود/ سواستفاده از دلسوزی آقای فرماندار
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نمایشگاه صنایع دستی در دهدشت فقط یک اسم بود تا نه تنها برگزاری این نمایشگاهها به تولید و فروش صنایع دستی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد کمک نکند بلکه آخرین ضربهها را نیز بر پیکر بازار شهرستان کهگیلویه وارد کند؛ نمایشگاهی که فقط پول میشناسد و از قانون گریزان است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، موضوع نمایشگاهها در استان کهگیلویه و بویراحمد در سایه لجامگسیختگی بازار این استان، وضعیت نامشخص و نامطلوبی دارد و بیش از آنچه در جهت منافع مردم باشد، به نفع جیب افراد خاصی است که به بهترین نحو از به همریختگی حاکم بر ادارهکل صنعت، معدن و تجارت نیز بهره میبرند.
اما در همین زمینه، نمایشگاه صنایع دستی دهدشت، قوز بالای قوز همه این آشفتهبازار شده است به طوری که معلوم نیست دستاندرکاران این نمایشگاه از کجا حمایت میشود که جز پول و منافع خود چیز دیگری را نمیشناسد.
قانون صنفی برای نمایشگاهها کاملا مشخص و روشن است و زمان محدودی را برای این نمایشگاهها لحاظ کرده است اما نمایشگاه صنایع دستی دهدشت از هفت روز مقرر اکنون بیش از ۱۴ روز فعالیت میکند و کمر خمیده بازاریان دهدشت را شکسته است.
معلوم نیست چه دستهایی پشت پرده است که اینگونه تیشه به ریشه نظم اقتصادی بازار در این استان زده میشود؟
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت این استان که به طور کلی کار را رها کرده است و در تلاش برای حفظ صندلی و تعویق تودیع و معارفهاش شده است و برخی دستاندرکاران ناآگاه به امور نیز تسلطی بر ظرافتهای مدیریت بازار و نمایشگاهها ندارند.
بدتر از همه اینها نمایشگاهی است که به اسم صنایع دستی و نمایشگاه تخصصی مجوز میگیرد اما به جز تعدادی غرفه محدود خبر از صنایع دستی نیست.
یکی از بازاریان کهگیلویه به ریواس جنوب گفته است: به جرأت میتوان گفت ۹۰ درصد کالاهای عرضه شده در این نمایشگاه، غیرمرتبط بوده و فقط ۱۰ درصد مربوط به صنایع دستی است.
این بازاری گفته است: هیچ کدام از مصوبات ابتدایی در کمیسیون تنظیم بازار کهگیلویه نه در زمان، نه در نوع نمایشگاه و نه ترکیب غرفه و نهایتا در کیفیت و قیمت اجناس رعایت نشد.
وی تأکید کرده است که مدیران به هیچ عنوان به اعتراض ما توجهی نمیکنند.
این بازاری فعال در دهدشت گفته است که اگر قرار است نمایشگاه عرضه کالا و فروش آزاد بگذارند چرا خود اتاق اصناف که متولی این کار است و بازارایان بومی را میشناسد، این کار را نمیکند که ادارهکل میراث فرهنگی و صنایع دستی بخواهند این کار را بکند؟
با شنیدن اظهارات مردم و بازاریان در دهدشت میتوان نگرانیهای آنان را تأیید کرد.
ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در خاموشی نگرانکننده متولیان بازار، متهم اصلی در این آشفتهبازار است، از طریق مدیر شهرستانی خود به هر شکلی از این نمایشگاه حمایت کرده تا نه تنها زمان هفت روزه آن به بیش از دو برابر تمدید شود بلکه به اسم صنایع دستی نیز پفکفروشی باز شود.
مجری غیر بومی این نمایشگاه نیز معلوم نیست از کجا حمایت میشود که هیچ توجهی به قانون ندارد.
فرماندار شهرستان کهگیلویه اما در این بین به دلیل آنچه خودش حمایت از مردم و قدرت پایین خرید آنها میداند، از این نمایشگاه و شیوه غیرتخصصی آن حمایت کرده است اما از آسیبی که به بازاریان بومی شهرستان وارد شده است، غافل بوده است؛ غفلتی که دلیل آن سکوت و انزوای متولیان اصلی کار است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت هم که به ظاهر از ابتدای امر مخالف این نمایشگاه جنجالی و پر حرف و حدیث بود و مخالفتش تا سر حد استعفای کاغذی هم رفت اما نهایتا این نمایشگاه با ایرادات فراوان همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.
نمایشگاهی که با هدف اصلی آن یعنی حمایت از صنایع دستی فاصلهها دارد و نه میشود گفت صنایع دستی است که به این صنعت مهم و اشتغالزا با هنرمندان فراوان اما منزوی آن کمک کند و نه نمایشگاه عرضه مستقیم کالا بود که اجناس با کیفیت و مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
مشاهدات خبرنگاران از این نمایشگاه، نشان از فروش اجناس چینی و خارجی با کیفیت پایین دارد.
ترکیب غرفههای آن رعایت نشد و میتوان گفت صنایع دستی فقط یک اسم بود تا دیگر صنوف از این فرصت بهره ببرند.
در متن صورتجلسهای که برای این نمایشگاه بعد از جلسه تنظیم بازار تنظیم شد، عنوان نمایشگاه تخصصی صنایع دستی و صنفی درج شد که از همان ابتدا معلوم بود دستاویزی برای گریز از قانون خواهد شد.
اگر تخصصی است که دیگر صنوف معنایی ندارد اگر قرار است دیگر صنوف هم باشند چرا عنوان آن دقیق ذکر نشد؟ نمایشگاه صنفی دیگر چه معنایی دارد؟
جعفر نیکبخت، فرماندار کهگیلویه اما که معتقد است نمایشگاهها به مردم کمدرامد کمک میکند، با برگزاری مختلط این نمایشگاه موافقت کرد اما نهایت سواستفاده از این دلسوزی آقای فرماندار شد و نه تنها این نمایشگاه هفت روزه نبود بلکه ۱۴ روزه آن هم با انحراف از مسیر اصلی خود به فعالیت ادامه داد.
داد بازاریان کهگیلویه درآمده است و آنها نمیدانند که چگونه از حق خود دفاع کنند و برای همین هم به رسانهها متوسل شدند.
رسانهها هم آنقدر در این مدت از تخلفات این نمایشگاه گفتند اما گویا عزم آنهایی که نمیخواهند حرف بازاریان واقعی را بشنوند، جزم بود.
به هر حال امیدو است که ادارهکل صمت و مدیر شهرستانی آن نبض بازار و مدیریت آن را به دست گیرند و از این به بعد اجازه ندهند به اسم نمایشگاه، به بازاریانی که در گرما و سرما هزینه میکنند و مالیات میدهند، فشار آید.
انتهای پیام/بنام-ک
جناب فرماندار . آگاه به مسائل و مشکلات اقتصادی شهرستان ، و فراتر از شهرستان تشخیص دادن که این نمایشگاه برآورد کننده تمامی مایحتاج ملت شهرستانه ، چقدر تیز بین و ریزبین . آگاه به مسائل و مشکلات معیشتی مردم ، واقعا باید دست مریزاد گفت به این فرماندار و دست اندرکاران نمایشگاه ، از جیب مردم به زور بیرون کشیدن و به جیب دوستان و رفقا ریختن !!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟ خسته نباشید
والا ما نمیدونم جریان چیه که تو پنج ماه گذشته دونمایشگاه بظاهر صنایع دستی تو دهدشت برگزار شده که اصلا ربطی به صنایع دستی نداشته ، تو مراکز استانها سالی به زور یه نمایشگاه صنایع دستی برگزار میشه چه برسه به دوتا ، رییس میراث فرهنگی دهدشت اینجور که میگن خیلی حرص وجوش خورده تا به هر طریق و راهی شده اینو برگزار کنه ،
خیلی خوبه که سیاسیون و مدیران و رؤسای شهرستان آلت دست بر گزار کننده و مجری این نمایشگاه شده ، به نام مردم به کام یک نفر البته شک نکنید مردم ، کاسه ای زیر نیم کاسه بوده ، دزد لَته سال دَه وَه خو ایگره، خخخخخخخ
متاسفانه فرماندار خام رییس میراث شد و ضربه ای محکم به بازار زد
پول سلطان همه مشکلات است . پول خرج شد و تخلف نادیده گرفته شد