بازدید تاجالدینی از 6 طرح صنایع کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد+تصاویر طرحهای یکسالهای که به بار نشستند/تولید، امید میخواهد و متقاضیان باانگیزه
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در بازدید از ۶ طرح در حوزه صنایع کشاورزی گفت: برخی طرحهایی که کمتر از یکسال و با مجاهدت و انگیزه تولیدکنندگان اهلیتدار به بار نشستند، خستگی را از تن ما بیرون میکنند و در مواجهه با برخی طرحهایی که اسیر مشکلات کوچک میشوند و یا تعطیل هستند و یا با ظرفیت کم کار میکنند، نیز حسرت میخوریم؛ تاجالدینی گفت: حقیقتا با کمی تلاش و حمایت دو طرفه میشود بسیاری از واحدها را به چرخه تولید بازگرداند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، الیاس تاجالدینی در یک روزپرکار از شهرک صنعتی شماره سه یاسوج بازدید و از نزدیک در جریان روند اجرایی برخی طرحهای در دست اجرا قرار گرفت و حرف سرمایهگذاران طرحهای مشکلدار صنایع کشاورزی را شنید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به اتفاق فرخ افتخاری، مدیر صنایع این سازمان ابتدا به سردخانه دو مداره بالای صفر و زیر صفر پیروز قاسمی برمسبز رفت و از او شنید که این سردخانه مجهزترین و بزرگترین سردخانه دو مداره این استان است که اکنون پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد دارد و برای بهرهبرداری کامل به حمایت مسئولین و دریافت تسهیلات دارد.
پیروز قاسمی گفت: این طرح برای نگهداری همه مواد غذایی و محصولات کشاورزی با هشت سالن مجزا با موتورهای جداگانه طراحی و احداث شده که اگر یکی از سالنها از مدار خارج شود امکان انتقال مواد خوراکی به دیگر سالنها وجود داشته باشد.
مدیرعامل شرکت امید سبز انتظار افزود: استفاده از سه لایه عایق برای محافظت از مواد غذایی، کف تمام عایق رطوبتی و استفاده ازساندویچ پنلهای چند لایه عایقدار برای صرفهجویی در مصرف برق و حفظ دمای سالنها و موتورهای چهل اسب بخاری برخی ویژگیهای این سردخانه دو مداره است.
قاسمی ظرفیت این سردخانه در دست ساخت را سه هزار و ۵۰۰ تن اعلام کرد و گفت: تمامی نکات اصولی و ایمنی متناسب با یک سردخانه بینالمللی را رعایت کردیم و انتظار داریم که این زحمات شبانهروزی در گامهای نهایی نلرزد و با حمایت مسئولان اقتصادی و بخش کشاورزی این سردخانه بتواند به توسعه این استان و رونق اقتصادی آن کمک کند.
قاسمی، با بیان اینکه احداث این سردخانه همزمان با تصدی آقای تاجالدینی در سازمان جهاد کشاورزی بوده، تصریح کرد: حقیقتا با حمایتهای وی و همکارانش و انگیزه و تلاش شبانهروزی همکاران خودم، این طرح در مدت کمتر از ۵ ماه در آستانه بهرهبرداری قرار گرفت.
این فعال بخش اقتصادی، بازدیدها و سرکشیهای مسئولان را دلگرم کننده خواند.
الیاس تاجالدینی نیز در این بازدید با بیان اینکه احداث صنایع تبدیلی، فراوری و وابسته به بخش کشاورزی از سیاستهای اصلی مدیریت این بخش است، گفت: روزی که همکاران من در مدیریت صنایع کشاورزی، برای آقای قاسمی همانند چندین متقاضی دیگر مجوز احداث سردخانه را صادر کردند فکر نمیکردند که یک جوان تحصیلکرده و باانگیزه در این شرایط سخت اقتصادی بتواند در این مدت اندک چنین کار بزرگی را کند اما آقای قاسمی نشان داد که اهل کار است و میشود برای ساختن این استان به توان و مسئولیتشناسی چنین جوانانی اعتماد و تکیه کرد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد احداث سردخانه و واحدهای تبدیلی، فراوری و بستهبندی را از نیازهای مبرم این استان خواند و یادآور شد: احداث این سردخانه دو مداره میتواند به بخشی از نیازها پاسخ دهد.
تاجالدینی تأکید کرد: با تمام توان از چنین سرمایهگذاریهایی حمایت میکنیم چرا که هم برای متقاضی و هم برای کشاورزان و فعالین بخش بازار و تجارت سودمند و دارای توجیه اقتصادی است.
تاجالدینی بعد از آن به واحد تولیدی ناژوان گیاه رفت و با جنیرانی، سرمایهگذار این طرح گفتوگو کرد.
جنیرانی در این بازدید گفت: سالها است که در بخش تولید در استان اصفهان فعال هستم و این طرح نیز در زمینه بستهبندی پودر سبوس غلات با مدیریت دو تن از فرزندانم در یاسوج فعال است.
این تولیدکننده با سابقه با قدردانی از حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی در مراحل مختلف فعالیت این طرح گفت: حقیقتا اگر این حمایتها نبود به ویژه در بحث تأمین زمین برای فاز توسعه این واحد، به طوری کلی تعطیل میشدیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات فراروی تولید تأکید کرد: معتقدم تولیدکننده واقعی در هر شرایطی کارش را انجام میدهد و در مقابل مشکلات، اسیر نمیشود.
تاجالدینی نیز با ارائه توصیههایی به این سرمایهگذار پیشنهاد توسعه این واحد تولید و بستهبندی سبوس غلات را داد و گفت: برای فاز توسعه و مشکلات این طرح فعال، هر کمکی را انجام خواهم داد.
مقصد بعدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، طرح بستهبندی آقای توکل با برند چویل بود که بیش از ۱۰۰ محصول مختلف را با ترکیبات مختلف بستهبندی و روانه بازار میکرد.
توکل در این بازدید خواستار حمایت بیشتر مدیران مرتبط با این طرح شد و گفت: سرمایهگذاری که در این شرایط، این استان محروم را برای سرمایهگذاری انتخاب میکند، اگر حمایت نشود راهی جز نابودی و ورشکستگی ندارد.
بازدید از واحد بستهبندی عسل برنامه بعدی بود؛ واحدی که البته برای”عسل” البته فقط یک تابلو داشت و در این واحد بستهبندی، فقط ترشیجات و مربا تولید و بستهبندی میشد.
جوادی، سرمایهگذار این طرح از عدم حمایت مسئولان و نیاز به دریافت تسهیلات گفت و اضافه کرد: که راهی نداشته است جز اینکه بسته بندی عسل و تولید رب گوجه را کنار بگذارد و کارهای سادهتری چون تولید ترشی و مربا را آن هم دست و پا شکسته انجام دهد.
تاجالدینی در این بازدید با تذکر به همکارانش گفت که وقتی ما مجوز بستهبندی عسل صادر میکنیم یعنی اینکه به این کار در استان نیاز هست ولی نظارتهای ما آنقدر خوب نبوده که یک واحد بستهبندی عسل، ترشی و مربا بستهبندی میکند.
با این تذکر تاجالدینی، فرخ افتخاری، مدیر صنایع او توضیح داد که این سرمایهگذار مجوز تولید پنج محصول (۵ کد) را گرفته و فعالیت او در زمینه بسته بندی ترشیجات، شوریجات، مربا، رب گوجه و عسل منعی ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: حیف است چنین فرصتهایی از دست برود و امکاناتی که برای تولید رب و بستهبندی عسل که از نیازهای اصلی این استان است، خریداری و نصب شده است به کارهای دیگری اختصاص یابند و از ظرفیت موجود استفاده نشود.
تاجالدینی بعد از آن به واحد تولید سرکه سیب رفت که باز هم در یکسال اخیر فعالیت خود را آغاز کرد و امسال برای اولین بار محصولات خود را به بازار عرضه خواهد کرد.
حسینی سرمایهگذار این طرح گفت: ظرفیت تولید سرکه ما ۱۰۰ تن در سال است ولی با اندکی حمایت میتوانیم این ظرفیت را به چند برابر برسانیم.
وی گفت: به طور کامل سوار بر کار شدیم و سرکه تولید این کارخانه در دنیا نمونه و لنگه ندارد.
حسینی تصریح کرد: تولید سرکه در این کارخانه از محصول سیب انجام میشود و در فرایند تولید آن هیچ ماده شیمیایی به کار نمیرود به طوری که علاوه بر مصارف خانگی، مصارف دارویی نیز دارد.
تاجالدینی بعد از شنیدن حرفهای این تولیدکننده موفق، گفت: برای دریافت تسهیلات و افزایش ظرفیت تولید و اجرای فاز توسعه حمایتهای لازم انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تولیدات سرکه این واحد به راحتی میتواند به بازارهای خارجی صادر شود و این سازمان صادرات سرکه سیب را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
تاجالدینی با اشاره به تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن سیب درختی در کهگیلویه و بویراحمد، اضافه کرد: ۳۰ هزار تن سیب ضایعاتی نیز در این استان وجود دارد که واحد سرکه سیب، کمتر از ۱۰۰ تن آن را خریداری میکند و این نشان میدهد که جا برای کار کردن و ایجاد اشتغال و رونق تولید بسیار زیاد است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد در مقصد پایانی از سردخانه فنودی در این شهرک صنعتی بازدید کرد و متوجه شد که این سردخانه مجهز به علت برخی مشکلات کوچک با کمتر از یک سوم ظرفیت کار میکند و تنها برخی سالنهای خود را اجاره داده است.
فنودی، سرمایهگذار جوان این طرح میگوید: مشکل اصلی ما کمبود نقدینگی است چرا که دلالان غیر بومی سیب را با قیمت بسیار کم اما نقدی از باغداران خریداری میکنند و ما توان رقابت با آنها را نداریم چرا که هر چه داشتیم را در احداث این سردخانه هزینه کردیم.
فنودی خواستار حمایت مسئولان و تسهیل شرایط تزریق نقدینگی به این سردخانه مجهز شد و گفت: در حال حاضر یکی از بزرگترین و مجهزترین سردخانههای تکمیل شده این استان هستیم اما به علت مشکل نقدینگی کمتر از یک سوم ظرفیت کار میکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در پایان این بازدیدها با بیان اینکه چند طرح در دست اجرا و چند طرح مشکلدار و چند طرحی که با ظرفیت کم فعالیت دارند مورد بازدید قرار گرفتند، ادامه داد: جهاد کشاورزی کاری مهمتر از حمایت از تولید ندارد و نمیتوانم تحمل کنم که تولیدکنندهای از مدیری یا کارشناسی در جهاد کشاورزی، حرفی ناامیدکننده شنیده و کارش با تأخیر انجام شده است.
تاجالدینی گفت: این مملکت با فعالیت این تولیدکنندگان اداره میشود و از شرایط سخت امروزی عبور میکند و ما در جهاد کشاورزی از هیچ کمکی به این واحدها که گاها با یک اقدام کوچک، فعال میشوند و یا ظرفیت تولیدی انها افزایش مییابد، دریغ نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: بسیاری از تولیدکنندگان در این بازدید تقاضای ارزیابی مجدد وثایق خود نزد بانکها را داشتند که نشستی را به همین منظور با برخی مدیران بانکی به ویژه بانک کشاورزی که بار اصلی بخش به دوش آن است، خواهیم داشت و این تقاضای تولیدکنندگان رسیدگی میشود.
——————-
گزارش از کریم بنام
———————–
تصاویر
درود بر مهندس تاج الدینی سخت کوش و پرتلاش