پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح ملی آموزش پیشگیری از بیماری تب مالت از امروز شنبه و همزمان با سراسر کشور در این استان آغاز شد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، عبدالله بهمنش در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اجرای این طرح ملی در کهگیلویه و بویراحمد به مدت ۴۵ روز و تا ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۷ ادامه دارد.

وی افزود: بر اساس این طرح ملی به ۳۰۰ نفر از افراد ساکن در مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد آموزش ‌های لازم در زمینه پیشگیری از بیماری تب مالت ارائه خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سه نفر از دامپزشکان متخصص استان ارائه آموزش به این افراد را بر عهده دارند.

بهمنش عنوان کرد: مهمترین اهداف اجرای این طرح ملی در کهگیلویه و بویراحمد شامل کاهش بروز و شیوع بیماری تب مالت و کمک به ارتقای سلامت مردم استان است.

وی ابراز داشت: واکسیناسیون دام ‌های سبک و سنگین کهگیلویه و بویراحمد علیه بیماری تب مالت جزو برنامه ‌های مهم اداره کل دامپزشکی استان در کنار اجرای این طرح ملی است.

بهمنش گفت: ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار رأس گاو و گوساله و ۲۵۰ هزار رأس بره و بزغاله در کهگیلویه و بویراحمد علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند.

وی اظهار داشت: در این مدت از پنج هزار رأس گاو و گوساله در کهگیلویه و بویراحمد برای نمونه گیری خون گرفته شد که پنج رأس آنها به بیماری تب مالت مبتلا بودند.
تعداد واحدهای دامی کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار رأس دام سبک و سنگین است.
تب مالت یا بروسلوز یکی از مهمترین بیماری ‌های مشترک بین انسان و دام است.

باکتری بروسلا که ایجاد کننده این بیماری است طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می کند.
این بیماری سبب ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر و نازایی دام‌ های مبتلا می شود.

انتهای پیام/د