پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سند توسعه کهگیلویه و بویراحمد تدوین می‌شود، گفت: تدوین این سند موجب توسعه همه‌جانبه استان می‌شود.

 

خبرگزاری فارس: تدوین سند توسعه کهگیلویه و بویراحمدبه گزارش ریواس، سید موسی خادمی امروز در گفت‌وگو با فارس، محورهای اولویت کار در استان کهگیلویه و بویراحمد را اتمام پروژه‌های بالای ۸۰ درصد دانست و اظهار کرد: بیش از یک‌هزار و ۸۰۰ طرح و پروژه در دست اجرا در استان وجود دارد که از این تعداد اتمام ۵۴۳ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در دستور کار است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد فعال کردن طرح‌های تولیدی و اقتصادی در استان، تدوین برنامه آمایش سرزمین و تهیه برنامه راهبردی را از دیگر محورهای استان خواند و با اشاره به نرخ بالای بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۰ درصد جنگل‌های بلوط و ۲ هزار گونه گیاهان دارویی در استان وجود دارد و سالانه ۱۳ هزار تن شیلات تولید می‌شود اما به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌ها، نرخ بیکاری در استان ۱۴٫۸ است.

وی به راکد بودن طرح‌های صنعتی و تولیدی در استان اشاره کرد و افزود: سوء مدیریت، نبود نقدینگی، اقتصادی نبودن طرح‌ها، قدیمی و فرسوده بودن ماشین‌آلات از جمله دلائل راکد و غیرفعال بودن طرح‌های صنعتی و تولیدی است، ضمن اینکه دولت تلاش می‌کند با رفع مشکلات موجود، طرح‌های راکد را به چرخه فعالیت بازگرداند.

مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه برای حل معضل بیکاری، رونق اقتصاد و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نشست‌ها و جلسات متعددی برگزار شد، بیان کرد: برای ایجاد فضای کسب و کار، مشارکت بخش خصوصی، حل مسائل و مشکلات اشتغال، بیکاری و رونق اقتصادی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان تشکیل شده است که می‌تواند نقش مهمی در توسعه این استان داشته باشد.

خادمی به تدوین سند توسعه کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و افزود: تدوین این برنامه موجب تقویت روحیه برنامه‌محوری و نظارت‌پذیری در فعالیت‌های اجرایی و نیز ارزیابی دقیق عملکردها برای نهادهای نظارتی است و موجب توسعه استان می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص طرح ۱۰+۲۰ گفت: این طرح شامل ۲۰ طرح عمرانی و ۱۰ طرح اقتصادی است که با هدف توسعه عمرانی و اقتصادی برای عبور کهگیلویه و بویراحمد از برخی مشکلات جدی سر راه توسعه استان برنامه‌ریزی شده است.

وی به ۲۰ طرح عمرانی استان پرداخت و اضافه کرد: سد تنگ سرخ، سد شیو، آبرسانی سد کوثر به شهر لیکک، آبرسانی به اراضی دهدشت غربی، توسعه فرودگاه یاسوج، چهار بانده کردن ورودی‌های تعدادی از شهرها، پروژه محور پاتاوه به دهدشت، ایجاد خط راه‌آهن یاسوج به اقلید، احداث بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی یاسوج، بیمارستان گچساران و … از جمله ۲۰ طرح مهم عمرانی استان است که می‌تواند منجر به توسعه استان و خروج از بن‌بست شود.

مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد پتروشیمی گچساران، پتروشیمی دهدشت، فسفات چرام، منطقه ویژه اقتصادی گچساران، احداث کارخانه ۳ هزار و ۵۰۰ تنی سیمان مارگون، مجتمع فولاد دنای سقاوه و مجتمع فرهنگی یاسوج را از جمله ۱۰ طرح اقتصادی استان عنوان کرد.

خادمی توجه به زیرساخت های گردشگری را در توسعه و رونق این استان مهم دانست و گفت: کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ گردشگری به ویژه اکوتوریسم از مقصدهای خوب گردشگری کشور به شمار می‌آید که علاوه بر گردشگری طبیعی به دلیل وجود ۳۰۰ امام‌زاده می‌تواند به قطب گردشگری مذهبی کشور تبدیل شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به افزایش بیمارستانی در شهرستان‌های استان اشاره و تصریح کرد: با ساخت و احداث بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی یاسوج، دو بیمارستان در شهرستان گچساران و بیمارستان شهرستان‌های باشت، چرام، لیکک و سی‌سخت تحول عظیمی در حوزه بهداشت و درمان رخ می‌دهد.