پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سامانه‌بازی مدیران و گیرانداختن سرمایه‌گذاران، مدیرکلی که در عمده جلسات غایب است، روالی که علی‌محمد احمدی در استان بنا نهاد، یکی از عجیب‌ترین “تشکرها” از یک استاندار در کشور، اعتراف تلخ یک مدیر، اشاره به مدیرانی که صبح خسته‌اند و عصر از خستگی صبح می‌نالند، آب سرد نائب‎رئیس روی مدیران، کلنگ‌هایی که با هوس زده می‌شوند، علاقه وافر معاون استاندار به چاپ کتابچه، دبیری که خودش منتقد کانون تحت مدیریتش است، بی‌سرپناهایی که می‌خواهند برای دیگران کار بیافرینند، نهادی که حتی قند و چای هم ندارد و … برخی حواشی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی هستند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، پنجاه و یکمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان کهگیلویه و بویراحمد با مدیریت و دبیری جبار کیانی‌پور در اتاق بازرگانی یاسوج برگزار شد.

کیانی ابتدا به وحدت فعلی کشور بعد از شهادت سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت که این وحدت منسجم کشور در بسیاری زمینه‌ها می‌تواند راهگشا باشد.

او همچنین گفت که بعد از جنگ جهانی دوم هیچ کشوری جرأت شلیک یک خمپاره به سمت آمریکا را نداشت و حمله به پایگاه آمریکا از سوی ایران نشانه شهامت و شجاعت انقلاب اسلامی است.

روالی که علی‌محمد احمدی بنا نهاد

بعد از آن جلسه وارد دستورکارها شد و ابتدا طبق معمول روالی که علی‌محمد احمدی استاندار پیشین در این استان بنا نهاد، مصوبات جلسات قبلی مرور شد.

یکی از این مصوبات مربوط به راه‌اندازی سامانه الکترونیکی صدور مجوزهای پنجره واحد سرمایه‌گذاری درکهگیلویه و بویراحمد بود که نه تنها کار خاصی صورت نگرفت بلکه مدیرکلی که باید این مصوبه را اجرا و مدیریت می‌کرد، خودش در باتلاقی از سامانه و رایانه گیر کرده و تقاضای کمک کرد.

گیرانداختن سرمایه‌گذار با سامانه‌بازی مدیران

سامانه‌هایی که آدم را یاد رمز عملیات‌های جنگی می‌اندازد و جز گیر انداختن سرمایه‌گذاران هیچ دستاورد دیگری ندارند.

غضنفر آرام وقتی از سامانه‌های تو در توی، یاور، دادور، سام و نما حرف می‌زد، خودش در توضیح کارایی برخی از این سامانه‌ها ماند.

اگر من مدیرم، سر از کار این سامانه‌ها در نمی‌آورم

علی شهابی‌فر، سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با شفافیت در این زمینه صحبت کرد و گفت اگر من یکی از مسئولان این استان هستم، خودم هم سر از این سامانه‌ها در نمی‌آورم چه برسد به سرمایه‌گذاران!

او از آقای آرام خواست تا اگر خودش یا کارشناسانش می‌دانند به او توضیح دهند و بگویند که تا الان عملکرد مرکز سرمایه‌گذاری و پنجره واحد چه بوده و تا الان به چند سرمایه‌گذار خدماتی دادند!

مرکزسرمایه‌گذاری ما، بی‌خبر ازسرمایه‌گذاری است

صحبت‌های سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را معاون اقتصادی استاندار تکمیل کرد و گفت که مرکز سرمایه‌گذاری ما بی‌خبر از فرصت‌ها و طرح‌های بزرگ سرمایه‌گذاری است و نباید ما مدیران در مقابل واقعیات، مقاومت کنند و نپذیرند.

نوبت به مدیرکل اقتصاد و دارایی رسید تا از خودش دفاع کند؛ او گفت که ما در مرکز سرمایه‌گذاری فقط یک واسطه هستیم و کار اصلی را باید سایر ادارات مرتبط انجام دهند.

از بس فرصت معرفی کردیم، خسته شدیم

غضنفر آرام همچنین گفت که از بس که فرصت سرمایه‌گذاری دادیم و کسی سرمایه‌گذاری نکرد، خسته شدیم، کسی  به جز در گردشگری و کشاورزی سرمایه‌گذاری نمی‌کند.

او انتقادات شهابی‌فر را هم بی‌پاسخ نگذاشت و گفت که شما اعتبارات ما در حوزه مرکز سرمایه‌گذاری را قطع کردید و ما بدون اعتبار کار خاصی نمی‌توانیم بکنیم.

ایراد از آرام نیست

امین منوچهری، مشاور اقتصادی استاندار سابق و عضو اتاق بازرگانی یاسوج هم در همین زمینه گفت البته ایراد از آقای آرام نیست، ایراد از اداراتی است که ماه‌ها، جواب یک استعلام را نمی‌دهند.

مدیرکلی که در عمده جلسات غایب است

غیبت مدیرکل جهاد کشاورزی در عمده جلسات مهم استان نیز از دیگر حواشی این نشست بود.

صحبت‌های رئیس اتحادیه باغداران کهگیلویه و بویراحمد پیرامون این نکته که ۸۰ درصد فضای کسب و کار این استان مربوط به بخش کشاورزی است، غیبت الیاس تاج‌الدینی در این نشست را ملموس‌تر کرد.

جهاد کشاورزی به برخی قوانین خودش پایبند نیست

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی نیز در این نشست با برشمردن بسیاری از ظرفیت‌های قانونی بلااستفاده در قوانین و مقررات، سازمان جهاد کشاورزی را متهم به بی‌توجهی به برخی از این قوانین کرد و توضیح داد که اختیارات شهرستان‌ها در همکاری با سرمایه‌گذاران به شدت محدود است و خود جهاد کشاورزی، پایبند به برخی قوانین تسهیل در امر سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی نیست.

او برای مثال به قانون پنجره واحد و یک‌کاسه شدن استعلامات اشاره کرد و گفت که فقط یکی از مدیریت‌های جهاد کشاورزی به تنهایی سرمایه‌گذار را دنبال پاسخ ۱۱ استعلام مجزا می‌فرستد.

پیشنهادات و انتقادات، آقای نعمتی با استقبال معاون استاندار مواجه شد و مصوبه‌ای تصویب شد که همه ادارات پایبند رعایت قوانین تسهیل سرمایه‌گذاری باشند.

دستور کار دوم این نشست مربوط به تفاهم‌نامه اتاق بازرگانی و وزارت کشور بود که آقای امین منوچهری آن را قرائت کرد.

یکی از عجیب‌ترین “تشکرها” از یک استاندار در کشور

در این تفاهم‌نامه که به جز جملات کلی و کلیشه‌ای کشوری، نسخه شفابخشی در آن مشاهده نشد در یکی از بندها پیشنهاد شده بود که از آقای حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد برای حضورش در برخی جلسات تشکر شود!

این تشکر کردن درحالی در یک تفاهم‌نامه مهم ذکر شده است، که آقای استاندار به عنوان رئیس این جلسه، موظف به حضور در جلسه است و تازه بابت آن هم حقوق می‌گیرد و حق جلسه!

وقتی که بسیاری از مصوبات این شورا اجرا نشده روی زمین مانده است، تشکر از آقای استاندار، معنی جز چاپلوسی نمی‌دهد.

جالب است که آقای استاندار در همین جلسه‌ای که برای حضورش از او تشکر می‌شود، غایب بود!

یکی دیگر از پیشنهادات این تفاهم‌نامه مهم، پیشنهاد دادن حق رأی به آقای جبار کیانی به عنوان رئیس اتاق بازرگانی در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان بود.

اعتراف مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد

اعتراض به رتبه کشوری اتاق بازرگانی یاسوج از دیگر موارد پیشنهادات این تفاهم‌نامه بود؛ جایی که آقای کیانی معتقد بود با وجود عملکرد مناسب این اتاق اما در رتبه‌های میانی جدول استان‌ها قرار گرفته است.

در ادامه این جلسه، سالار حسین‌پور، سرپرست صنعت و معدن و تجارت این استان نیز اعتراف کرد که هیچ کاری را برای بهبود فضای کسب وکار استان نکردیم و همه مطالبی که قرائت می‌شود، یک سری جملات کلی هستند.

ما مدیران خسته‌ایم

وی پیشنهاد داد که چون مدیران این استان صبح‌ها خسته هستند و عصر از خستگی صبح می‌نالند، و متأسفانه ایده و نظر خاصی هم نداریم، در جلسات از حضور کارشناسان استفاده کنیم تا همه‌اش مدیران نباشند.

هر جا هوس کردید، کلنگ نزنید

در ادامه این نشست، سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خطاب به مدیران و مقامات این استان تصریح کرد که طرح آمایش سرزمینی این استان آماده شد و هر کس هر طرحی و ایده‌ای دارد متناسب با این طرح آمایش باشد و اینگونه نباشد که هر کس هر جایی هوس کرد، کلنگی را به زمین بزند؛ آن هم کلنگ‌هایی که عمدتا در هوا می‌مانند!

شهابی‌ همچنین تأکید کرد که اگر طرحی و پروژه‌ای مغایر با اسناد بالادستی از جمله طرح آمایش باشد، متوقف خواهد شد و سرانجامی ندارد.

آب سردی که هاشمی روی مدیران ریخت

و اما حاشیه جالب‌تر از متن این نشست صحبت‌های جنجالی چنگیز هاشمی، نائب رئیس اتاق بازرگانی بود که همه رشته‌های سخرنانان قبلی را پنبه کرد.

او خطاب به مدیران بخش دولتی و خصوسی گفت که الکی شعار ندهید، ما هیچ شق‌القمری نکردیم و نهایت تلاش ما یک مصوبه‌ای بوده که بدهی به تأمین اجتماعی فلان سرمایه‌گذار کاهش یابد و آخرش هم انجام نشود و فقط مدتی سرمایه‌گذار را بدوانیم و معطل کنیم، همین!

دو سال است حرف ما این است که مرکز سرمایه‌گذاری قند و چای ندارد

او گفت وقتی آخرش، تأمین اجتماعی، شهرداری، بانک ملی کار خودش را می‌کند و سازمان بازرسی هم می‌گوید حق یک ریال کاهش بدهی کسی را ندارید، مصوبه صادر کردن و دور هم نشستن چه سودی برای فضای کسب و کار این استان دارد؟

وی تصریح کرد: دوسال است جلسه می‌گذاریم که فلان کنیم بهمان کنیم اما همه‌اش این است که مرکز سرمایه‌گذاری و پنجره واحد ما هنوز قند و چای ندارد!

در پایان این نشست، حشمت‌الله صمیمی‌دوست در جمع‌بندی پایانی گفت که خود من از مرکز خدمات سرمایه‌گذاری این استان بازدید کردم ولی آنجا پرنده‌ای پر نمی‌زند و حتی ندیدم یک سرمایه‌گذار هم بیاید.

معاون اقتصادی استاندار از مدیران خواست که حداقل، آدرس این مرکز را بلد باشند که کاری اضطراری پیش آمد بتوانند آنجا بیایند!

در کهگیلویه و بویراحمد کارآفرین نداریم

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی هم در این نشست از مدیران خواست تا یک اتاق به کانون کارآفرینان این استان بدهند تا بتوانند آنجا کار کنند.

پیشنهادی که با واکنش نائب رئیس اتاق بازرگانی یاسوج مواجه شد؛ هاشمی گفت که ما در این استان هیچ کارآفرینی با ضوابط علمی آن نداریم و این‌هایی که فعال هستند، مدیران کسب و کار هستند نه کارآفرین؛ چرا که کارآفرین تعریف خاص خود را دارد.

دبیری که خودش منتقد کانون تحت مدیریتش است

امین منوچهری به عنوان دبیر کانون کارآفرینان این استان هم گفت: خود من دبیر این کانونم اما خودم هم یکی از منتقدین اصلی آن هستم؛ ما حتی یک اتاق هم نداریم و کاری نمی‌کنیم.

علاقه وافر معاون استاندار به پیشنهاد چاپ کتابچه!

از نکات حاشیه‌ای این نشست علاقه وافر معاون هماهنگی امور اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد به چاپ کتابچه بود؛ او تقریبا در هر بحثی پیشنهاد چاپ یک کتابچه را می‌داد!

صمیمی‌دوست آنقدر به این پیشنهاد علاقه‌مند بود که حتی پا را فراتر نهاد و به اتاق بازرگانی ایران هم پیشنهاد داد که مصوبات همه استان‌ها را در یک کتابچه، چاپ کنند و دوباره به خود استان‌ها بدهند!

________________________

حاشیه‌نگاری از کریم بنام

_____________________

انتهای پیام/ک-ب