پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیری که خودش می‌گوید جثه‌اش کوچک است اما اراده محکمی دارد، معتقد است اگر عزم دستگاه قضایی کهگیلویه و بویراحمد جزم باشد، می‌شود جلوی تخریب و تجاوز حتی یک متر از سواحل رودخانه‌های این استان را گرفت؛ او در این زمینه پیشنهادی هم دارد تا بلکه رودخانه‌ای که به تازگی از گودال کارخانه‌های شن و ماسه بیرون آمده در چاه زمین‌خواران حرفه‌ای نیفتد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نخستین کارگروه مبارزه با زمین‌خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد با تأخیری نیم ساله برگزار شد تا مدیران این استان گزارشی از آنچه عملی برای مبارزه با زمین‌خواری انجام دادند را ارائه دهند.

اما همان‌گونه که پژمان نیک‌اقبالی رئیس جلسه هم گفت، مدیران برای کارهای عملی مبارزه با زمین‌خواری با دست خالی آمده بودند و بیشتر آن‌ها هم نماینده به جلسه فرستادند.

یکی از مهم‌ترین مباحثی که در این نشست مطرح شد موضوع تخریب و تصرف حدود چهار هزار و ۷۰۰ هکتار از منابع ملی در کل این استان بوده که بخش زیادی از آن نیز در حاشیه رودخانه بشار، مهریان و رودخانه تنگاری دشتروم اتفاق افتاده است.

حکم برخورد با متخلفان را از ما گرفتند

موضوعی که سید عبدالمنان دانشی، رئیس اداره مهندسی رودخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد را در غیاب علی داوودی مدیرعامل امور آب منطقه‌ای این استان به کارگروه مبارزه با زمین‌خواری کشاند.

او در این نشست با بیان اینکه انتظارات از شرکت آب منطقه‌ای در برخورد با متصرفان زیاد شده است، خبر داد: دادستان حکم برخورد با متصرفان را از ما پس گرفته و آنچه از دست ما بر می‌آید شناسایی تخلف و معرفی متخلف به مراجع قضایی است.

او که خودش می‌گوید جثه کوچکی دارد اما برای حفاظت از رودخانه‌های این استان قاطع است، ادامه می‌دهد: در حال حاضر ما حکم نداریم که جلو برویم بلکه محل تصرف و فرد متخلف را شناسایی می‌کنیم و در یک پروسه زمان‌بر باید سه بار اخطار بدهیم و بعد طرح شکایت کنیم که بعد از آن نیز شاهد فرایند طولانی دادرسی هستیم و آزادسازی اراضی تصرف شده یا ماه‌ها و سال‌ها طول می‌کشد یا با موانع جدی در اجرا مواجه می‌شود.

منابع طبیعی، بستر رودخانه را اراضی کشاورزی اعلام کرده است!رود خرسان

دانشی می‌گوید: تخلفات حاشیه رودخانه بشار را از پل اول در یاسوج تا منطقه سادات محمودی شناسایی کردیم و به مراجع قضایی معرفی کردیم ولی متأسفانه در برخی موارد حتی رأی علیه ما صادر شده و در برخی موارد نیز منابع طبیعی بستر رودخانه را زمین کشاورزی اعلام کرده است!

وی با بیان اینکه اگر این زمین‌خواری‌ها و تصرف حاشیه رودخانه‌ها مشمول جرم کیفری شوند به جای حقوقی، به راحتی می‌توان جلوی حتی تخریب یک متر از بستر رودخانه‌های این استان را گرفت.

 پرونده تخلف راه و شهرسازی در “پریکدان” به دادگاه رفت/وظیفه ما ممانعت فیزیکی از تصرف بستر رودخانه نیست

او در تازه‌ترین اقدام از ارسال پرونده تخلف اداره راه و شهرسازی در سواحل بشار و در مناطق پریکدان و همچنین تخلف صورت گرفته در روستای مزدک خبر داده است.

فریبرز ضرغامی، مشاور مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین زمینه می‌گوید که این شرکت وظیفه اصلی خود را در شناسایی و معرفی متخلفان انجام می‌دهد و اگر در قوه قضائیه روند رسیدگی طولانی نباشد می‌توان به بازدارندگی این گونه اقدامات امید داشت.

او البته این را هم گفت که برخی افراد از راه دور به راحتی می‌گویند بستر رودخانه تصرف شده اما نمی‌دانند که شرکت آب منطقه‌ای کار سختی در قانع کردن متقاضی و قوه قضائیه برای رد ادعای مالکیت شخصی افراد دارد.

تا من جلو نیامدم خودشان حرفی هم نزدند/ دستگاه قضا گاها جلوتر از مدیران اجرایی است

اظهارات این مقامات شرکت آب منطقه‌ای در حالی است که مدیرکل دفتر فنی این استان می‌گوید: در یکسال گذشته تصرفات زیادی در بستر و حریم رودخانه‌های این استان داشتیم که اتفاقا” تا خود من به این قضیه ورود نکردم، شرکت آب منطقه‌ای وارد نشد.

جلوی توسعه فرودگاه را گرفتند اما متخلفان ذی‌نفوذ هر چه دلشان خواستند تصرف کردند

حسین کاظمی می‌افزاید: اتفاقا دستگاه قضا در برخی موارد حتی جلوتر از مدیران اجرایی است و جلسات کاربردی خوبی در حوزه مبارزه با زمین‌خواری دارند.

او گفت که شرکت آب منطقه‌ای در جایی جلوی توسعه فرودگاه را به بهانه بستر رودخانه می‌گیرد ولی در همین مناطق اشخاص هر چه دلشان خواست تصرف کردند و جلوی آن‌ها گرفته نشد.

دندان‌هایی که برای اراضی مرغوب ساحل بشار تیز شدند

به هر حال سواحل رودخانه‌های این استان به ویژه هزار و ۴۰۰ کیلومتر از اراضی مرغوب سواحل رود بشار، در سایه نبود یک اراده قاطع و هماهنگ میان دستگاه‌های مرتبط با آن، دندان خیلی‌ها را برای تصرف و تجاوز به آن تیز کرده است تا یکی از پرآب‌ترین رودخانه‌های این کشور که به تازگی از جنگ نابرابر با کارخانه‌های شن و ماسه آمده و تا حدی رهایی یافته، اینک با چنگال بی‌رحم‌تر زمین‌خواران روبرو شود.

انتهای پیام/بنام-ک