پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

شهرستان لنده با داشتن دو منطقه ییلاقی و قشلاقی به طور همزمان سالانه پذیرای حجم عظیمی از عشایر مناطق لنده، بهمئی، بهبهان، رامهرمز، دهدشت و سایر شهرهای استان های همجوار است که ضرورت استقلال اداره امور عشایری یکی از مهمترین نیازهای این شهرستان است.

به گزارش ریواس جنوب ،نقش بی بدیل عشایر در حمایت از تولیدات دامی و سایر فراوده های لبنی در جامعه بر هیچکس پوشیده نیست چرا که تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور تنها از طریق همین عشایر و روستائیان صورت می گیرد که نیازمند حمایت و توسعه روز افزون هستند.

شهرستان لنده با داشتن دو منطقه ییلاقی و قشلاقی به طور همزمان سالانه پذیرای حجم زیادی از عشایر از استان کهگیلویه وبویراحمد و خوزستان است که در مناطق کوه سیاه، کوه سفید، موربید، دلی مهرجان، دلی خیارکار و سایر مناطق در فصل ییلاق کوچ کرده و بیش از چهار تا شش ماه از سال را در وردهای عشایری خود سپری می کنند.

تولید عسل باکیفیت، تامین گوشت مورد نیاز بازار داخلی و استان های جنوبی کشور، تامین میوه فصل تابستان و تولید فراوده های لبنی از قبل روغن حیوانی، کشک و کلگ و پوست و سایر ملزومات از عمده ترین فعالیت های عشایر این منطقه است.

شهرستان لنده سالانه پذیرای حجم عظیمی از عشایر مناطق لنده، بهمئی، بهبهان، رامهرمز، دهدشت و سایر شهرهای استان های همجوار است که ضرورت استقلال اداره امور عشایری با توجه به حجم زیاد عشایر و ضرورت ساماندهی این تعداد عشایر و ارائه خدمات متناسب به آنان یکی از مهمترین نیازهای این شهرستان است.

عادل مرادی بخشدار مرکزی لنده در جلسه ستاد کوچ شهرستان لنده با انتقاد از مسئولان امورعشایری استان گفت: عدم استقلال اداره امور عشایری در شهرستا لنده باعث شده است تا سالانه حجم زیادی از نارضایتی ها به واسطه عدم ارائه خدمات متناسب به عشایر ایجاد شود.

وی افزود: استقلال و استقرار حداقل نمایندگی امور عشایری در شهرستان لنده یکی از مهمترین مطالبات مسئولان و مردم این شهرستان به دلیل حجم زیاد عشایر در مناطق ییلاقی است.

بخشدار مرکزی لنده تصریح کرد: ارائه خدمات مناسب همانند آب رسانی به عشایری یکی از مهمترین وظایف امور عشایری است که باید با اختصاص یک دستگاه تانکر آبرسانی به شهرستان لنده امسال صورت پذیرد.

وی در ادامه گفت: متاسفانه عشایر منطقه موربید به طور کلی به فراموشی سپرده شده است و این در حالی است که تعداد قابل قبولی از دام سبک در این منطقه توسط عشایری نگهداری و تولید می شود.

مرای تاکیدکرد: امیدواریم در سالی که بنام رونق وتولید نامگذاری شده است با استقرار و استقلال اداره امور عشایری بتوانیم آنچه شایسته عشایر این منطقه است را تامین و از گلایه مندی آنان با ارائه خدمات متناسب با آنان بکاهیم.

خبرلنده