پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سفر هیئت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد فرصتی فراهم آورده است که به ادارات مختلف شهرستان کهگیلویه مراجعه و مهم ترین اهداف و مشکلات آنها را شناسایی کنیم که چه بسا چاره ای اندیشیده شود. بدین ترتیب با توجه به حساسیت های آبی و خشکسالی های موجود در منطقه و همچنین افت سفره های زیرزمینی در دشت های مهم شهرستان؛ بنابراین به سراغ نهاد مربوطه در شهرستان یعنی امور آب منطقه ای کهگیلویه رفتیم.

به گزارش ریواس جنوب، سرپرست امور آب منطقه ای کهگیلویه که چند روزی است این منصب جدید به او واگذار شده است در جمع خبرنگاران به تشریح مشکلات پروژه های مهم آبرسانی این شهرستان پرداخت و گفت: پروژه آب رسانی دهدشت غربی که یکی از مهم ترین پروژه های اشتغال زا در شهرستان کهیگلویه است، اما متاسفانه به دلیل نبود  اعتبار کافی نیمه تمام  رها شده و تعطیل شده است که امید است در سفر هیأت دولت توجه ویژه‌ای به این پروژه صورت گیرد.

یعقوب دمسازیعقوب دمساز افزود: بهره‌برداری از پروژه آبرسانی حومه دهدشت غربی می‌تواند بیش از ۵ هزار هکتار از اراضی هدف زمین‌های کشاورزی  مانند سوق، چنگلوا و زمین های روستای چارمه را آبیاری کند.

پروژه  آبرسانی حومه دهدشت غربی در انتظار اعتبار

وی به تشریح جزئیات این پروژه پرداخت و گفت: با توجه به اینکه این پروژه مهم در چندین فاز طراحی شده است کل اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن را ۱۲۰ میلیار تومان برآورد کرده اند. همچنین فاز اول و دوم آن که به ترتیب ۷۵ و ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند تا الان ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه در پی داشته است.

به گفته دمساز، جدا از تامین اعتبار برای پروژه آب رسانی دهدشت غربی، نیاز به ۱۵ مگاوات برق هم از دیگر مشکل این پروژه مهم است.

وی سد مارون ۲ را یکی دیگر از پروژه های مهم و تحول ساز این شهرستان عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه تقریبا از سال ۸۹ کلید خورده است و با توجه به شناسایی محور برتر و پیشرفت ۳۰ درصدی مطالعات تکمیلی آن؛ پیش بینی می شود در صورت تامین اعتبار، تا پایان سال ۹۷ تکمیل و آماده بهره برداری بشود.

دمساز، مشخصات این سد را حجم مخزنی ۱۳۵ میلیون متر مکعب در سال و ارتفاع ۱۲۰ متری بیان کرد و توضیح داد: هنوز مشخص نیست  که سد مارون ۲ در نوع بتنی و خاکی ساخته شود و این مورد نیز در حال بررسی است.

او همچنین گفت: از ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب برای این پروژه فقط ۱۷۰ میلیون تومان تخصیص داده شده است. ضمن اینکه برای سال جاری هم اعتباری اختصاص داده نشده است.

به گفته دمساز، برای تکمیل مطالعات سد مارون ۲ حداقل به ۶ میلیارد تومان دیگر نیاز است که در صورت تامین آن جهت تکمیل مطالعات، خدمات کارفرمایی شامل ژئوتکنیک، نقشه برداری، زیست محیطی و عملیات پدافند غیرعامل انجام خواهد شد.

امیدواریم مسوولین حداقل در این سفر یک روزه ی ریاست جمهوری به استان، نهایت تلاش و افرصت را از این سفر داشته باشند تا بتوانند با راه اندازی این پروژه ها رونق را به شهرستان راکد کهگیلویه باز گردانند و اشتغال زایی برای برخی از جوانان بیکار این شهرستان ایجاد نمایند.

انتهای پیام/ زهرا همایون فر