یادداشت به قلم سیدسبحان تقوی/ عیدیِ شهردار شیراز هنوز بر زمین مانده!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
عیدیِ معطّل ماندهی شهردار شیراز به شهروندان شیرازی، باید تغییر آن مدیر اقتصادیِ بازماندهای باشد که نقش اصلی را در حلقهی مدیریتی تیم شهردار سابق داشت؛ و سالهای قبل و هنگام حضور علیرضا پاکفطرت در ساختمان شهرداری شیراز حتی، گاهی از او به عنوان “شهردارِ در سایهی شیراز” نام میبردند : محمدحسن اسدی!
اسدی سال ٨٧ از محل اصلی خدمت خود در اداره کل مسکن و شهرسازی استان فارس به معاونت فرمانداری شیراز که ابراهیم عزیزی عهدهدارش بود مأموریت گرفت. پس از پایان کارِ عزیزی در فرمانداری شیراز، اسدی معاون پشتیبانی شرکت عمران صدرا شد؛ اما این پایان مأموریتهای دنبالهدار اسدی نبود و او از سال ٩٠ به معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز رفت تا حتی با حضور شهردارِ وقت، پاکفطرت، او را مرد اولِ شهرداری شیراز بدانند.
به این اعتبار، امروز بیش از ٩سال از مدت آغاز مأموریت اسدی میگذرد؛ حال آنکه طبق قانون سقفِ این مدت باید ۵ساله میبود! مهرماه سال ٩۵ به طرزی عجیب، انتقال دائم اسدی از راه و شهرسازی به شهرداری شیراز پیگیری میشود اما پس از اطلاع نهاد فرادستی، محمدحسن آبادی – مدیرکل دفتر نوسازی، تحول اداری و فناوری اطلاعات سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور – در نامهای به طالبنژاد، معاون وقت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری شیراز، انتقال اسدی را فاقد وجاهت قانونی و باطل اعلام میکند؛ با اینحال اسدی همچنان به کار خود در شهرداری شیراز ادامه میدهد و جالبتر آنکه شهریورماه ٩۶ از سوی شورای پنجم شهر شیراز به سرپرستی شهرداری انتخاب میشود!
خبرگزاری فارس – سرپرستی استان فارس – روزهای ابتدای شهریور سال ٩۶ در مطلبی با عنوان “بعد از چرخش عجیب پاکفطرت، اینبار سخنان متفاوت سرپرست شهرداری شیراز”، اسدی را معاون سالهای پیشِ سرهنگ عزیزی، فرماندار شیراز در دولت محمود احمدینژاد، و معاون کلیدی سالهای مدیریت پاکفطرت در شهرداری شیراز خواند و نوشت : “پاکفطرت، اسدی و دیگر دستاندرکاران شهرداری شیراز که سالها با اعتبار و نام جریان اصولگرایی بر مسند مدیریت شهری تکیه زده بودند، در حالی این روزها سخنان متفاوتی را برای خوشایند جریان اصلاحات میگویند که به طور یقین نه تنها نزد اصلاحطلبان پست جدیدی نخواهند یافت، که بیش از پیش از چشم اصولگرایان هم خواهند افتاد.”
این پیشبینی اما چندان درست از آب در نیامد! آری؛ بولتننویس خبرگزاری فارس، آن روز شاید فکرِ آن را نمیکرد که از قضا مدیر مورد اشارهاش ماهها پس از روی کار آمدن شورای پنجم و استقرار شهردار جدید، همچنان فارغ و آسودهخیال بر پشتیِ نرم صندلی خود، آنهم در جایگاه یکی از کلیدیترین معاونتهای شهرداری شیراز تکیه زده باشد. باری؛ آن “معاون کلیدی سالهای پاکفطرت در شهرداری شیراز” هنوز در کلیدیترین معاونت شهرداری شیراز مانده است!
روزی که پاکفطرت، شهردار دیروز شیراز، و یار سالهای درازِ مدیریت او در شهرداری شیراز، اسدی، کار را به منتخبان جدید شورا و منتخبِ آنها در شهرداری شیراز میسپردند، آشِ گمانهها و دلنگرانیها از وضعیت مدیریت مالی شهر چنان شور شده بود، که گزارشنویسِ فارس – وابسته به همان جریانی که پاکفطرت و اسدی سالها در مدیریت شهری شیراز نمایندگیاش میکردند – نوشت : “اساساً علتالعلل روی خوش نشان دادنِ مردم به لیست امید در انتخابات شورای شهر، عملکرد پرابهام، پرنقص و هزینهزای آنان [حلقهی پاکفطرت و اسدی] در مدیریت شهری شیراز بود”!
دریغ اما که موجبِ آن عملکرد پرابهام، پرنقص و هزینهزا همچنان در مدیریت شهری شیراز مانده است. طُرفه آنکه جمیعِ کاندیداهای انتخابات شورای پنجم شیراز از لیست امید – که جز یکی همگی توفیق حضور در شورا را به دست آوردند – با نقد وضعیت غیرشفاف برخی معاملات و واگذاریهای شهرداری و اوضاع نابسامان مالی آن، در میدان رقابت انتخاباتی حاضر شدند و بازار نقد عملکرد شهرداری در حوزههای مالی از همان روزهای نخست انتشار خبر پیروزیِ “امیدیها” داغ بود که اسدی “گربه را دم حجله کشت” و یکبار در دیدار با منتخبان شورای پنجم گفت: “ادعای بدهکاری و ورشکستگی شهرداری شیراز را قبول نداریم و این اظهارنظرها در مورد شهرداریِ متمولی چون شهرداری شیراز از پایه بیبنیان است”! و بار دیگر در همان روزهای ابتدای سرپرستیاش در شهرداری شیراز – که با انتقادهای فراوان همراه بود – گفت : “تمام معاملات، مزایدهها و مناقصهها در قالب فرآیندهای قانونی در شهرداری انجام شده است و هیچ گونه شبههای در این زمینه وجود ندارد.”
اسکندرپور اما بعد از حضور در اتاق شهردار و به دست گرفتن مدیریت شهری شیراز با نجابتی طاقتسوز هیچگاه علاقهای به ورود در بحث تخلفات احتمالی شهرداری پیش از خود نشان نداد و اعلام کرد که با اشراف به کاستیها و خطاها، سراغ حساب کهنه پاک کردن نرفته و با توان بیشتر برای بهبود اوضاع تلاش خواهد کرد. با اینهمه اما گاهی مواردی خُرد و ناچیز از آن کاستیها و خطاها بر آفتاب میافتاد. برای نمونه، یکی از اعضای جوان شورای پنجم، در هفتههای پایانی سال قبل، تصویر قراردادی از حمل مصالح با الاغ در پارک کوهستانی دراک با قیمتی گزاف در فضای مجازی منتشر کرد که شبهای نوروز و حین عید دیدنیهای فامیلی، حدیثش با خنده – و صدالبته غصهای که در دل مینشاند – خوانده میشد؛ و پای موضوع به برنامه پربینندهی مهران مدیری در سیما هم رسید و میرفت تا پس از داستان حقوق و املاک نجومی، تبدیل شود به ماجرای “الاغهای نجومی” که به علت ضعفی که در پوشش رسانهای آن بود، زود در انبوه خبرهای روزانه گم شد.
جالب آنکه اسدی در آیین معارفه شهردار جدید شیراز – که البته عقیم ماند و قرعه به نام شهردار جدیدتری افتاد – گفته بود که وظیفهی شهرداری اساسا کار فرهنگی نیست و حتی شهرداری شیراز در مسائل فرهنگی پا را فراتر از وظیفهی سازمانی خود گذاشته است! این داستان وقتی خواندنی میشود که بدانیم رویکرد غالب شهردار امروز شیراز، رویکردی فرهنگی است و حیدر اسکندرپور با وعده تدارکِ شهری انسانمحور و فرهنگمدار بر سرِ کار آمد؛ شهری که مدیرانش در عین اهتمام به ساختو سازهای لازم برای بهبود زندگی شهری، تنها دلباختهی سازهها نیستند.
باری؛ تغییر بهزادعلی ثابت، مدیرکل سابق حراست شهرداری شیراز در آخرین روزهای سال قبل خبر خوشِ عیدانهی شهرداری شیراز بود که انتظار میرفت با رفتنِ محمدحسن اسدی – دیگر مدیرِ جامانده از مدیران کلیدی شهرداری در دوره قبل – شیرینیاش دوچندان شود که نشد؛ اما هنوز دیر نیست. عزل اسدی در روزهای پیشرو میتواند عیدیِ این سوی سال شهردار شیراز باشد به شهروندان شیرازی. امیدی که با دوراندیشی و کاردانیِ حیدر اسکندرپور، هیچ دور از دست نیست.
به قلم سیدسبحان تقوی
انتهای پیام/ س۲۵۳۹
تو این خبر اصرار شدهکه اسدی بره اما نگفته چرا؟ چون فقط اصولگراست؟ یه توضیحی از اقدامات اشتباهش بدید تا بدونیم چرا باید بره!
راجع به قضیه الاغ ها هم شهردار سابق توضیح داد و درخواست مناظره کرد اما کسی پاسخ نداد!
اسدی نیروی تحمیلیه کاریش نمیشه کرد زور نزن برادر