معالجه دردهای بیمارستان 200 تختخوابی یاسوج، بدون پزشک متولی غیبت علوم پزشکی، تختهای اشتباهی و گم شدن پارکینگ در بزرگترین پروژه عمرانی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
بزرگترین پروژه سلامت در استان کهگیلویه و بویراحمد که افکار عمومی جز بدقولی و تأخیرهای طولانی، چیز دیگری از آن به یاد ندارند، امروز به حال و روز آن رسیدگی شد تا در غیبت طبیبان شهر، برای دردهایش نسخهای پیچیده شود.
به گزارش ریواس جنوب، یکی از پروژههای مهمی که در حوزه شهرستان بویراحمد در نشست امروز مسئولان و نمایینده مردم این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت، بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی این شهر یا همان بیمارستان نیمهتمام شهید دکتر قربانعلی جلیل بود که بعد از حدود یک دهه هنوز به بهرهبرداری نرسید.
این پروژه مهم، امروز در غیاب مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مورد بررسی قرار گرفت تا عدم جدیت در نگاه کشوری و استانی به مشکلات عدیده فضای درمانی مردم کهگیلویه و بویراحمد، باز هم نوید تأخیرهای طولانیتر را در اتمام این بیمارستان بدهد.
علاوه بر این، عدم در نظر گرفتن پارکینگ به عنوان زیربناییترین اصل در یک ساخت و ساز، این سؤال را در اذهان مطرح میکند، که مسئولان نظارتی ما کجای بودند که جلوی چنین اشتباه فاحشی را نگرفتند یا گزارش ندادند.
علاقه شدید پیمانکاران به طولانی شدن کارها
تعویض مستمر پیمانکاران این پروژه و واگذاری این پروژه به کارفرمای غیرتخصصی یعنی راه و شهرسازی در سایه نبود سرمایه کافی و ضعف آشکار سیستم نظارتی و نظام مهندسی، وضعیت آن را به روزی رسانده است که دیگر کسی از زمان افتتاح آن نمیپرسد و این موضوع مطرح است که این همه عجولی در ساخت و این همه تأخیر در اتمام، یکجا در یک پروژه مهم در بیخ گوش مسئولان شهر، چه سنخیتی با هم دارند؟
تأخیری که فارغ از ضعفهای سیستم اداری به خوبی در این جمله سید موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نمایان است؛ وی می گوید: در همه استانهای کشور پیمانکاران تلاش میکنند تا هر چه سریعتر پروژههای خود را برای کاهش هزینههایشان به اتمام رسانند ولی اینجا شاهد هستیم که علاقه شدیدی به طولانی کردن کارها وجود دارد.
نداشتن پارکینگ در نقشه این بیمارستان یا گم شدن آن در مرحله اجرا معانی بسیاری دارد که سادهترین معنی آن عدم نگاه درازمدت به آینده ترافیکی شهر یاسوج از سوی متولیان است.
آمار تختهای بیمارستان هم دقیق نبود/پروژهای بدون پروانه ساخت
موضوعی که گویا شهردار یاسوج از آن مطلع بوده و امروز در این نشست دلیل عدم صدور پروانه ساختمانی برای پروژه بیمارستانی را نداشتن پارکینگ اعلام کرد تا تقصیری دیگر به پرونده مجریان این پروژه اضافه شود.
اکنون بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی یاسوج که قرار است روزی معالجهگر دردهایی مردم این استان باشد، نه تنها در احداث بدیهیترین آیتمهای ساخت و ساز دچار نقصان است بلکه هنوز پروانه ساخت هم ندارد و امروز نیز پژمان نیکاقبال از شمارش اشتباهی تختهای آن هم خبر داده و گفته این بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی نیست بلکه ۲۸۳ تخت دارد!
حال با این وجود، قبل از آنکه برای سرعت بخشیدن به اتمام این بیمارستان فکری اساسی شود، مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد که کارفرمای این پروژه پر ایراد است و مدیریتش در این پروژه زیر سؤال است، از شهردار یاسوج میخواهد تا با دور زدن قانون برای این پروژه پروانه و مجوز صادر کند بعد از اتمام پروژه برای پارکینگ آن فکری میکنیم!
به هر حال پروژهای که با عنوان مهر ماندگار در دولت نخست محمود احمدینژاد کلنگزنی شد گویا از مهر دولت نهم چیزی عایدش نشد اما از ماندگاری آن بهره برده و حالا حالاها در مرحله اجرا ماندگار خواهد بود؛ طرحی بزرگ در حوزه سلامت که سیاست ۱۰+ ۲۰ استاندار کهگیلویه و بویراحمد و تأکید دولت بر اتمام پروژههای نیمه تمام بر جای مانده از دولت قبل نیز تاکنون چارهساز نبود، و تازه بعد از اتمام کالبد فیزیکیاش باید منتظر ماند و دید آیا دانشگاه علوم پزشکی آماده تجهیز و خرید وسایل مورد نیاز آن بوده یا نه؟
—————————–
گزارش از کریم بنام
—————————–
انتهای پیام/ک-ب
اداره راه و شهرسازی ی بیمارستان را با پروژه جاده سازی اشتباه گرفته واقعا شرم آور است همچین بنای ناقصی را تحویل علوم پزشکی بدهند
اصلا هیچ ربطی به علوم پزشکی نداشت. و هیچ نیازی به دعوت از اونها نبود. مجری مسکن و شهرسازیهست و اختلافش با شهرداری هست تا دو سال دیگر بهره بردار حق اظهار نظر ندارد.
بطور کلی نیازی به حضور علوم پزشکی نبود چون موضوع هیچ ارتباطی با بهره بردار نداره. چرا تیتر اینجوری بی ربط زدید؟
توضیح ریواس؛ مخاطب گرانقدر، بخشی از مشکلات عنوان شده مستقیماً به عدم حضور دانشگاه علوم پزشکی در این پروژه از ابتدا تا کنون برمی گردد. اگر با نگاه حرفهای به موضوع پرداخته می شد و این هماهنگی بوجود می آمد، ما اینک شاهد اینهمه اتلاف منابع نبودیم. برای بهره برداری بهینه اتفاقاً نظر بهره بردار از همه جهات در اولویت است. با تشکر از مشارکت شما
چرا با بی توجهی چنین پروژه ای راساختند؟؟!! ضمنا جناب ریواس پاسخگو حق با ناشناس اول است ربطی به علوم پزشکی ندارد