پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

شهر زرقان یک بیمارستان مجهز و یک درمانگاه خیرساز دارد که برخی ناهماهنگی‌ها در بین این دو مرکز سبب ناراحتی و گلایه مردم شده است.

به گزارش ریواس جنوب، مسائل مربوط به بخش درمان یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردم استان فارس در شهرستان‌ها و بخش‌ها است. کمبود پزشک متخصص یا عدم دسترسی به امکانات کامل بهداشتی و درمانی از جمله مواردی است که بارها از سوی مردم مطرح شده و نیز در گزارش‌های مختلف به آنها اشاره شده است.

شهر زرقان در نزدیکی شیراز یکی از شهرهایی است که مشکل‌شان از جنس کمبود نیست. این شهر یک بیمارستان مجهز و یک درمانگاه خیرساز دارد که برخی ناهماهنگی‌ها در بین این دو مرکز سبب ناراحتی و گلایه مردم شده است.

ناهماهنگی بین درمانگاه خیرساز و بیمارستان دولتی 

به گفته یکی از اهالی این شهر درمانگاه خیرساز در ۲ طبقه هم پزشکان عمومی و هم پزشکان متخصص را در خود جای داده است اما شلوغی بیش از اندازه درمانگاه سبب شده گاهی ۳ یا ۴ بیمار در یک نوبت ویزیت وارد مطب شوند که این موضوع برای بیماران خوشایند نیست.

همچنین فاصله ۲ کیلومتری درمانگاه مذکور با بیمارستان سبب شده که اگر بیماری نیاز به رادیولوژی، سونوگرافی، نوار قلب یا آزمایشگاه داشته باشد، باید این مسافت را طی کند و ادامه روند درمان خود را در بیمارستان انجام دهد در حالی درمانگاهی در کنار بیمارستان احداث شده که می‌توان این خدمات را در آنجا ارائه کرد.

مردم شهر زرقان از اینکه متخصصان به ویژه متخصصانی که نیاز به خدمات جانبی مثل عکس و آزمایشگاه دارند، در درمانگاه بیمارستان مستقر نیستند گلایه‌مند هستند.

رفت‌وآمد مردم بین درمانگاه و بیمارستان 

ابراهیم رحیمی، بخشدار زرقان نیز با مردم همراه است. وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: رفت‌وآمد مردم بین درمانگاه و بیمارستان با وجود این فاصله دشوار است و این مطالبه مردم کاملا بحق و درست است.

رحیمی از پیگیری  حل این مشکل از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز سخن می‌گوید که البته جدی گرفته نشده است. به گفته وی درمانگاه بیمارستان به لحاظ تجهیزات و ظرفیت آماده است که محل استقرار پزشکان متخصص باشد و پیشنهاد این است که پزشکانی که بیشترین تقاضا را دارند در این مکان مستقر شوند.

فرشاد فلاحتی، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در گفت‌وگو با تسنیم به این موضوع پاسخ داد. وی می‌گوید: نظام سلامت یک وظیفه و رسالتی دارد و آن ارائه خدمات بهینه سلامت به مردم است. تمام سعی و تلاش در حوزه بهداشت، درمان و امداد بر این است که بتوانیم بیشترین خدمات را به مردم ارائه کنیم.

فلاحتی معتقد است  که بیمارستان براساس نقشه تیپ وزارتخانه ساخته شده و باید سعی کنیم امکانات، تجهیزات، پرسنل و پزشک را به نوعی چیدمان کنیم که افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند بتوانند از بیشترین خدمات پزشکی بهره‌مند شوند از طرف دیگر وجود خیران هستند که همیشه یاری‌گر دانشگاه بوده‌اند.

تاکید بر حضور بیشتر متخصصان در بیمارستان 

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره وضعیت شهر زرقان به طور ویژه می‌گوید: شهر زرقان یک درمانگاه خیرساز به نام درمانگاه ضیغمی دارد که در طبقه همکف آن یک مرکز جامع سلامت راه‌اندازی شده و از همکاری پزشکان خانواده استفاده می‌کند. در طبقه دوم نیز تعدادی از متخصصان حضور دارند.

«توان دانشگاه در بحث متخصص مشخص است، توافق دانشگاه با خیران هم مشخص است. تعهد دانشگاه به مردم و فعال کردن بیمارستان‌های دولتی هم مشخص است» این موضوعی است که فلاحتی مطرح می‌کند و از پیگیری وضعیت درمانی شهر زرقان از نزدیک سخن می‌گوید.

به گفته وی چندین بار  از وضعیت بهداشت و درمان شهر زرقان بازدید و حرف‌های مردم و مسئولان شنیده شده است. مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی می‌گوید: رویکردمان در این مورد بر این است که اگر پزشک یا متخصصی می‌فرستیم علاوه بر اینکه در درمانگاه بیمارستان حضور فعال دارند در درمانگاه خیرساز نیز خدمات ارائه دهد.

فلاحتی می‌افزاید: در راستای جلب رضایت خیران و با توجه به اینکه مکان درمانگاه زرقان در مرکز شهر است و دسترسی بخش عمده‌ای از مردم هم راحت‌تر است و براساس تفاهم صورت گرفته و حضور پزشک خانواده سعی کردیم در طبقه دوم آن درمانگاه هم تعدادی از متخصصان مستقر شوند تا مردم شهر در نقاط مختلف بتوانند دسترسی سریع و آسان به خدمات پزشکی داشته باشند.

استفاده از ظرفیت هر دو مرکز درمانی 

وی ضمن تائید صحبت مردم درباره تخصص‌هایی که به خدمات جانبی پزشکی نیاز دارند، بیان می‌کند: درباره تخصص‌هایی که نیاز به دسترسی سریع به آزمایشگاه، عکس، تخت و غیره دارند تاکید بر این است که بیشتر در بیمارستان مستقر شوند و تخصصی که نیاز به خدمات فوری ندارد علاوه بر بیمارستان در درمانگاه هم باشند.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعال کردن هر دو مرکز و استفاده بهینه از امکانات هر دو مرکز را هدف علوم پزشکی برای ارائه خدمات بهنر و بیشتر به مردم اعلام می‌کند. با این وجود وی تاکید می‌کند که برخی از تخصص‌ها نظیر تخصص زنان و زایمان تاکید بر این است که بیشتر در بیمارستان باشند.

فلاحتی همچنین این موضوع را مطرح می‌کند که در درمانگاه پزشک عمومی مستقر است که نامه ارجاع می‌دهد پس باید پزشک متخصص هم در درمانگاه هم داشته باشیم تا مردم به پزشک متخصص هم دسترسی داشته باشند.

انتهای پیام/ سحر فکورپور