پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

شاید آن روز که یکی از اعضای شورای اسلامی بندرعباس به نشانه اعتراضِ سرازیر شدن فاضلاب خام این شهر به دریا، خود را به درون لوله قطور فاضلاب انداخت، خیلی ها فکر کردند این کار، یک حرکت مضحک و نمایشی است اما هیچ کس نمی دانست قضیه آنقدر جدی شده که یک عضو شورا، ناامید و البته ناگزیر از حل این ماجرا برای اینکه تلنگری به مسئولان شهر بزند این کار را کرده است.

 

به گزارش ریواس جنوب، به نقل از خبرجنوب، کیانوش جهانبخش همان روز با لباس های خیس از آبِ فاضلاب به شورای شهر بندرعباس رفت تا شاید مسئولان، کمی جدی تر به ماجرای تلخ سرازیر شدن فاضلاب به دریای هرمزگان نگاه کنند. سرازیر شدن فاضلاب به دریا و بی توجهی مسئولان نسبت به این فاجعه زیست محیطی، غیرقابل تحمل است. این را جهانبخش به «خبر جنوب» می گوید و تاکید می کند که سالهاست اعتراضات ورود فاضلاب به دریای بندرعباس بی نتیجه مانده است. به قول او دریا سال ها مایه برکت زندگی ساحل نشینان بوده اما این روزها فاضلاب، یقه اش را سفت چسبیده و سلامتش را تهدید می کند.

عضو شورای شهر بندرعباس تاکید می کند که اصلاح ساختار به طور کامل انجام نشده و هر آنچه تاکنون اتفاق افتاده، تنها اصلاح بخشی از معایب تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس آن هم در حد و اندازه اعتبارات و منابع استانی بوده است.

نماینده هرمزگان در شورای عالی استانها اعتقاد دارد خلیج فارس یک موضوع ملی است و اگر قرار است تغییری در این زمینه صورت بگیرد باید نگاه ملی تغییر کند، اعتبارات ملی دیده شود و نیروها در سطح وزارتخانه پای کار بیایند چون همین قدر که هرمزگان با منابع اعتباری محدود در مسیر اصلاح تصفیه خانه حرکت می کند کار بزرگی انجام داده است.

البته به گفته این عضو شورای شهر بندرعباس قرار بوده سرمایه گذار بخش خصوصی وارد گود شود و آب خاکستری دریای هرمزگان را بازچرخانی کند اما این اتفاق نیفتاده است. تزریق پساب ها به کشاورزی و صنایع آب بر هم پشت گوش افتاده است. هر چند از نظر جهانبخش بعنوان یک سرمایه ملی، امکان بازچرخانی از این فاضلاب وجود دارد اما بیش از ۱۰ تا ۱۲ سال است که نه تنها از این سرمایه استفاده نشده بلکه هم گردشگران را فراری داده و هم موجب افزایش خطرات زیست محیطی و انقراض گونه های کمیاب دریایی شده است.

نماینده هرمزگان در شورای عالی استانها چند وقت پیش به رییس مجلس شورای اسلامی، نامه ای نوشته و در این رابطه به کمیسیون اصل نود شکایت کرده است؛ موضوعی که البته هنوز هم مسکوت مانده است. او با اشاره به اصل ۱۱۰ قانون اساسی و تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای حفظ سیاست های کلی نظام در چارچوب محیط زیست تاکید می کند که اراده ای در دولت و مجلس برای حل این موضوع نیست. به گفته جهانبخش ورود فاضلاب به دریای هرمزگان از حالت عادی زیست محیطی، خارج و در هرمزگان به یک بحران امنیتی تبدیل شده از این رو حداقل انتظار این بود که کمیسیون اصل نود با جدیت بیشتری، خارج از نوبت حل این مسئله را در دستور کار قرار می داد؛ با این تفاسیر مشخص است که گویا اراده ای نیست!

** خیلی وقت ها هم دولت و هم مجلس اولویت های خود را در حل مسائل گم می کنند

این عضو شورای شهر بندرعباس می گوید: «چه کسی می تواند به درستی، خسارتی که به یک میراث بین النسلی مثل خلیج فارس که به دلیل سهل انگاری در ورود فاضلاب، وارد شده را برآورد و ارزیابی کند؟! چه کسی می تواند آمار تلفات آبزیان و انباشت آلودگی در هرمزگان را تا سالیان سال احصا کند و به جمع بندی برسد؟!»

او معتقد است بعضی وقت ها هم دولت و هم مجلس اولویت های خود را در حل مسائل گم می کنند. به باور جهانبخش اولویت اصلی مردم، منابع طبیعی و زیستِ سرزمینشان است؛ موضوعی که متاسفانه در اولویت برنامه ریزی ها قرار ندارد!

«توجه به  مبحث آمایش و توسعه سرزمین، مهمترین اصلی است که باید اتفاق بیفتد.» نماینده هرمزگان در شورای عالی استانها با اشاره به این مسئله تاکید می کند که توان اکولوژیکی مناطق هرمزگان برای توسعه صنایع در سطح نامطلوبی است چنانچه خیلی جاها می بینیم که منطقه، کشش و توان زیست محیطی ندارد اما باز هم اجازه می دهند صنایع در آنجا رشد کند.

ختم کلام اینکه از نظر این عضو شورای بندرعباس هم در مجلس و هم در دولت، محیط زیست در پاورقی جلد دوم یا سوم اولویت های برنامه ای و اجرایی است و تمام مشکلات زیست محیطی نیز از همین جا آب می خورد.

انتهای پیام/ فاطمه ایزدی