پرداخت مطالبات بیمهای دانشگاهها و داروخانهها در فارس؛ فرخی: بخش عمدهای از مطالبات تسویه شده است/ کمبود بودجه و اعتبارات بیمه سلامت، عواقب نامطلوبی دارد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
سرپرست جدید بیمه سلامت استان فارس با اشاره به پرداخت مطالبات بخشهای عمدهای از حوزه سلامت در هفته اخیر، نسبت به عواقب کمبود احتمالی اعتبارات در این بیمه هشدار داد.
به گزارش ریواس جنوب، دکتر صابر فرخی صبح امروز در جمع خبرنگاران از بیمه سلامت بهعنوان بیمه اصلی حوزه سلامت کشور یاد کرد و گفت: در استان فارس بالغ بر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معادل ۶۳ درصد جمعیت کل استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که این عددی چشمگیر و قابل توجه محسوب میشود.
وی با اشاره به عدم تحقق اعتبارات و بودجههای مربوط به بیمه سلامت در سالهای گذشته، تصریح کرد: متأسفانه این موضوع گردش چرخهی طبیعی و اصولی برنامههای سلامت و بیمه را تحتالشعاع اثر منفی خود قرار داده بود.
این مقام مسئول ادامه داد: به دلیل عدم تحقق اعتبارات لازم، بسیاری از پزشکان و مراکز طرف قرارداد بیمه دچار مشکلاتی میشدند و کیفیت خدمترسانی به مردم با گرفتاریهایی روبرو میشد.
** احیای ۲ هزار میلیارد تومان از اعتبارات بیمه سلامت
فرخی تلاشهای اخیر مدیرعامل بیمه سلامت کشور را نقطهی عطفی در وضعیت فعلی توصیف کرد و اظهار داشت: خوشخبتانه آقای مهندس موهبتی با توان و تجربه زیاد و تلاشهای ویژه اخیراً به نتایج مؤثری دست یافتند؛ از جمله اینکه هفته گذشته توانستند از اعتبارات تحققنایافتهی پیشین، ۲ هزار میلیارد تومان را برای بیمه سلامت کشور احیا کنند که خوشبختانه سهم استان فارس در این اعتبارات نیز چشمگیر بوده است.
** پرداختهای روحیهبخش توسط بیمه سلامت!
سرپرست بیمه سلامت استان فارس با بیان اینکه با پرداخت مطالبات دانشگاههای علوم پزشکی روح تازهای در این حوزه از جمله پزشکان و کارکنان ایجاد میکند، خاطرنشان کرد: تزریق اعتبارات جدید باعث شد که ما در هفته گذشته و هفته جاری بخش عمدهای از بدهیهای بیمهای را بهروز کنیم.
فرخی در توضیح پرداختهای هفته گذشته و برنامهی پرداختی هفته جاری، تصریح کرد: بر مبنای این پرداختیها، مطالبات داروخانهها تا پایان شهریورماه امسال تسویه میشود که با توجه به فرایندهای چند ماههی پذیرش و رسیدگی اسناد، تسویهی بهروز محسوب میشود و این اتفاق میمون و مبارکی است.
وی افزود: پرداختها در بخش بستری دولتی نیز تا مطالبات پایان تیرماه پیش میرود و در سایر مراکز طرف قرارداد نیز پراختهایی خواهیم داشت.
بنا بر اظهارات فرخی، با پرداختهای اخیر بیمه سلامت در زمینه بدهیهای بیمهای از بسیاری از بیمههای دیگر ازجمله بیمههای تجاری و تکمیلی بهروزتر شده است.
** پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی در شیراز، جهرم، فسا، لار و گراش
سرپرست بیمه سلامت در بخش دیگری از اظهارات خود، دانشگاه علوم پزشکی را یکی از بزرگترین مطالبهگران این بیمه عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه حجم عمدهای از بدهیهای بیمه سلامت استان فارس مربوط به دانشگاه علوم پزشکی بود، خوشبختانه پرداختهای خوبی به دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، جهرم و فسا و دانشکدههای لار و گراش داشتهایم.
فرخی با بیان اینکه پرداخت مطالبات، انرژی مضاعفی را در شریان دانشگاهی استان جاری کرده، خاطرنشان کرد: برای رضایت مردم و متولیان سلامت، تعاملات زیادی بین بیمه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی لازم است که خوشبختانه به نظر میرسد با همین پرداخت اول فضای تعاملی خوبی مهیا شده است.
** کمک به برنامههای تحول سلامت و پزشک خانواده را از اولویتهای خود میدانیم
دکتر فرخی همچنین موضوع پزشک خانواده را یکی از دغدغهی جدی و مشترک مردم و متولیان سلامت توصیف کرد و گفت: این طرح از اولویتهای بیمه سلامت نیز محسوب میشود چرا که با وجود عمر ۵ سالهی این طرح در فارس به عنوان استان پایلوت، هنوز مشکلاتی دارد و نتوانست از حالت طرح آزمایشی به سراسر کشور تعمیم پیدا کند.
سرپرست بیمه سلامت استان فارس در ادامه نقش این بیمه را در بقای طرح تحول سلامت نیز بسیار مهم ارزیابی کرد و در عین حال اذعان کرد: باید بدانیم اگر اعتبارات لازم تحقق پیدا نکند و نتوانیم در پرداختها بهروز باشیم، طرح تحول سلامت دچار آسیبهای جدی میشود چرا که علیرغم رضایتمندی مردم از این طرح، نگرانیهای جامعه پزشکی عمدتاً معطوف به بحث اعتبارات بیمهای آن بوده است.
وی تأکید کرد که باید با تلاش و همت ویژه این طرح را هم زنده نگه داشت و هم با رفع مشکلات آن را بهبود بخشید.
** هشدار نسبت به عواقب کمبود اعتبارات در بیمه سلامت
سرپرست بیمه سلامت با اشاره به وضعیت روند اعتبارات بیمه سلامت گفت: واقعیت این است که با اتفاقاتی که میافتاد شاید بتوان گفت به سمت نگرانکنندهای در حرکت بودیم اما خوشبختانه با نگاه مثبت رییسجمهور محترم، سازمان محترم برنامه و بودجه و تعاملی که مدیرعامل محترم بیمه سلامت با مسئولان مختلف و نمایندگان مجلس انجام دادهاند، اکنون وضعیت به سمت و سوی خوبی پیش میرود.
فرخی اذعان کرد: البته ما در بودجه ۹۷ همچنان همین دغذغه و نگرانی را داریم که اگر اعتبارات به نحو شایستهای تأمین نشود ممکن است پایان سال آینده دوباره بدهی سنگینی روی دست بیمه سلامت انباشته شود و پرداختهای طولانیمدت بسیاری از خدمات سلامت را تحتالشعاع ببرد.
او کمرنگ شدن نقش دفترچههای بیمه سلامت، کمبود تجهیزات و امکانات و پرداختهای طولانی ۲۰ ماهه به بالا را از جمله عواقب کمبود اعتبارات بیمه سلامت دانست و گفت: با کمرنگشدن دفترچههای خدمات بیمهای ممکن است بیمارستانها صرفاً به خدمات اورژانسی بپردازند و بسیاری از موضوعات دیگر بهداشتی و سلامت به حاشیه برود که این موضوع به سود سلامت مردم و جامعه نخواهد بود.
سرپرست بیمه سلامت در بخش پایانی اظهارات خود خواستار توجه جدی به جایگاه بیمه سلامت در تصمیمسازیهای بودجهای و اعتباری شد و تصریح کرد: با تزریق اعتبارات به بیمه سلامت، دستکم آن فاصلهای که بین برنامهها و اعتبارات بوده کمتر و کمتر میشود و اگر تخصیص اعتبارات به بیمه سلامت ادامه یابد عملاً سبد سلامت مردم پُرتر خواهد شد.
فرخی با بیان این مطلب که امیدواریم پس از پرداختهای اخیر، هدف متولیان سلامت به افزایش کیفی خدمات معطوف شود اظهار امیدواری کرد که به تعبیر رهبر انقلاب “اگر کسی در خانوادهای مریض شد، جز رنج مریضداری رنج دیگری نداشته باشد».
انتهای پیام/ سجاد بنام