پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دانش فنی در برخی ادارات کهگیلویه و بویراحمد به حدی است که فرق بتن و ملات را نمی‌دانند و پروژه‌های پر ایراد، در سایه برخی بده بستان‌ها به راحتی تحویل “قطعی” می‌شوند؛ موضوعی که فرماندار بهمئی به آن ایراد می‌گیرد.

به گزارش ریواس جنوب، دومین شورای فنی استان کهگیلویه و بویراحمد، مسائل مهمی را به بحث گذاشت؛ پروژه‌های شهرستان بهمئی در این نشست مورد بررسی کیفی قرار گرفتند و این شورا در نهایت گزارش داد که از مجموع ۲۷ پروژه این شهرستان هشت پروژه در سطح متوسط و ۲ پروژه ضعیف ارزیابی شده است.

معاون نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد در همین زمینه می‌گوید: برخی ادارات دانش فنی پایینی دارند و این موضوع به کیفیت پروژه‌ها لطمه زده است.

انتظام سهمگین می‌گوید: برخی مدیران ما حتی نمی‌دانند میان بتون و ملات چه تفاوتی وجود دارد و برای همین در جایی که باید بتون استفاده کنند، ملات استفاده می‌کنند و برعکس.

نیمی از واحدهای تولید شن و ماسه، کیفیت حداقلی را در تولید ندارند

او گفت: به عنوان مثال در شهرستان بهمئی از ۲۷ پروژه‌ای که بازدید شد، ۲۶ مورد فاقد کارگر ماهر بودند و این موضوع موجب می‌شود که کیفیت ساخت و ساز در پروژه‌ها افت کند.

این در حالی است که کیفیت مصالح ساختمانی در این استان نیز وضع مناسبی ندارند؛ بیش از نیمی از واحدهای تولید شن و ماسه که پایه دیگر مصالح ساختمانی هستند و ۵۶ درصد واحدهای تولید بتن آماده در این استان فاقد استاندارد هستند.

مجموعه این عوامل در کنار دانش، تجربه و تعهد کم برخی پیمانکاران و نظارت‌های ضعیف دستگاه‌های ناظر و مجری موجب شده تا پروژه‌های پرایرادی به مرحله افتتاح برسند.

پروژه را با هر ایرادی بعد از یک ماه تحویل قطعی می‌کنند و پاسخگو نیستند/بده بستان‌های مدیران و پیمانکاران

فرماندار بهمئی در این زمینه موضوع مهمی را اشاره می‌کند و می‌گوید: به عنوان فرماندار از این قصه تحویل موقت و قطعی به فاصله یک ماه سر درنمیارم؛ در تمام دنیا اگر پروژه‌ای کوچکترین ایرادی داشته باشد، مجری و پیمانکار آن تا ابد مسئول هستند ولی اینجا به فاصله کمتر از یک ماه پروژه تحویل قطعی می‌شود و کسی پاسخگوی کیفیت پایین و ایرادات فنی آنها نیست.

رحمانی چنین ضعف‌هایی را ناشی از بده و بستان و آشنابازی‌های برخی مدیران روی پروژه‌ها نسبت می‌دهد.

شهردار لیکک از خادمی چه خواست؟
شهردار لیکک که مصداق برخی ایرادات مطرح شده، متوجه مدیریت او در مرکز شهرستان نفت خیز بهمئی است، هم برای خودش توجیهاتی دارد؛ او می‌گوید: ۷۰ درصد شهر خاکی است و فشار زیادی را در مدیریت شهر تحمل می‌کنم.

او می‌گوید: ۱۶ هزار متر جدول کار کرده‌ام حالا در ۲۰ متر آن هم ممکن است مشکلات فنی وجود داشته باشد.

او از استاندار کهگیلویه و بویراحمد تقاضا کرد تا در شهر لیکک گشت و گذاری بزند و از نزدیک بار دیگر وضعیت این شهر را ببیند و شاهد اقدامات شهرداری باشد.

پروژه‌های ما را به راه و شهرسازی ندهید

اما فرماندار بهمئی بر حرفش مصر است و از همه ادارات به ویژه شهرداری می‌خواهد که نظارتش را بر کار پیمانکارها بیشتر کند و جلوی برخی بده بستان‌ها را بگیرند.

رحمانی همچنین از استاندار نیز تقاضا کرد که پروژه‌های حوزه شهری بهمئی را به اداره‌کل راه و شهرسازی ندهند چرا که این پروژه‌ها از اول تا آخر مشکل دارند.

اگر چه در این شورا به پروژه‌های شهرستان بهمئی اختصاص داده شد ولی ایرادات مطرحه را می‌توان به همه شهرستان‌ها تعمیم داد؛ عمده ادارات حتی در پارت اداری و روی کاغذ نیز فاقد نظام فنی و اجرایی و دانش و تخصص لازم در حوزه فنی و عمرانی هستند اما در بسیاری از پروژه‌ها مجری و کارفرما هستند؛ کارگران ماهر در پروژه‌ها استفاده نمی‌شود و مهندسین ناظر نیز عمدتا تعهد، جدیت و اختیاری در جلوگیری از تخلفات حوزه فنی پروژه‌ها ندارند.

انتهای پیام/ک-بنام