فوتبال پرسپولیس _ الهلال از زاویه ای دیگر!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
ایران و عربستان علی رغم داشتن اشتراکات ژئوپلتیکی، در پاره ای از موضوعات از جمله نوع نگاه به کشورهای غربی خصوصا آمریکا، اتخاذ سیاست های متفاوت در حوزه انرژی ازجمله نفت، تفسیر از دین اسلام، تضاد منافع در برخی کشورها از جمله یمن و… اختلافات نسبتا عمیقی دارند. در دی ماه ۱۳۹۴ و پس از اعدام شیخ باقر النمر، در بسیاری از شهرهای ایران تظاهراتی در محکومیت این اعدام برگزار و نهایتا با حمله به سفارت عربستان اختلافات به جایی رسید که عادل الجبیر وزیر وقت امور خارجه عربستان خبر قطع روابط دیپلماتیک با ایران را صراحتا مطرح کرد.
در طول این سال ها از عربستان فقط نامی در جراید و گاها جنگ با یمن گزارش می شد …
فوتبال پرسپولیس_ الهلال که به میزبانی رقیب سنتی عرب برگزار شد، سوای مسائل فنی و کیفیت بازی یک پیام بسیار مهم اقتصادی داشت …. شتاب توسعه در دو کشور متفاوت است. رفتار تماشاگران عربستان، کیفیت چمن ورزشگاه، تصاویر تلوزیونی، امکانات و تجهیزات پیشرفته خصوصا سیستم var و… حکایت از شتاب فرآیند توسعه در این کشور دارد... تماشاگران با لباس ورزش و شال گردنِ باشگاه امده بودند، خبری از بلند گوی دستی نبود، سرود ها و ترانه های محلی سروده نشد، طبال ها هرگز به استادیوم نیامدند و نکته جالبتر اینکه تا لحظه ی آخر بازی، با انواع اقسام روش ها، ازجمله تشویق ایسلندی، موج مکزیکی و …. دست از حمایت تیم محبوب خود برنداشتند…
این مسئله یک واقعیت کوچک از فرآیند جهانی شدن است … فرآیندی که رسومات مختلف با سرعت هر چه بیشتر بین کشورها در حال انتقال است ….و کشوری که بیشترین همکاری را با هنجارها و نهادهای بین الملل دارد، بلافاصله از مزایای آن استفاده می کند … رفتار تماشاگران عربستان رفتاری برگرفته از تماشاگران فوتبال انگلستان است همچنان که برخی از باشگاههای کشور انگلیس توسط سرمایه گذاران عربستانی خریداری شده است و یقینا مواردی مثل علم مربی گری، فرهنگ هواداری، اقتصاد ورزش و …. از انگلستان به عربستان منتقل خواهد شد …
این میزان پیشرفت در بقیه بخش های فرهنگی اقتصادی عربستان ملموس می باشد …. و شتاب توسعه با رشدی نمایی در این کشور در حال انجام است. آمار نماگرهای اقتصادیِ سال ۲۰۲۰ (منتشر شده توسط بانک جهانی)بیانگر آن است که ؛
نسبت تولید ناخالص ملی عربستان به ایران ۳.۶، نسبت سرانه تولید ناخالص ملی عربستان به ایران ۷.۸، نسبت شاخص سرمایه انسانی عربستان به ایران ۳ برابر، نسبت نرخ تورم عربستان به ایران ۰۸.( هشت صدم) برابر، و نسبت مخارج نظامی عربستان به ایران بیش از ۳.۵ برابر می باشد …. این در حالی است که جمعیت ایران ۸۴ میلیون نفر و جمعیت عربستان ۳۵ میلیون نفر می باشد ….
فوتبال پرسپولیس _ الهلال بیانگر این واقعیت اقتصادی است که ظرف مدت چند سال می توان اتفاقات بزرگی را رقم زد و داشتن جامعه ای پیشرفته، مستلزم داشتن شهروندانی با اخلاق حرفه ای است …..
به تعبیر مولا علی( ع)، هرکس دو روز از عمرش مثل هم باشد ضرر کرده است…..
*دانشجوی دکتری اقتصاد
خروز باخت های سریالی استقلال راهم تفسیر کن خخخخخخحح