در کهگیلویه و بویراحمد، بهای گاز استثنا است یا بخش کشاورزی؟ قبوض یک ماهه ۲۴ میلیون تومانی برای تولیدکنندگان! شرکت گاز همکاری کند، گرفتن تخفیف بهای گاز کار غیرممکنی نیست
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در حالی که باید بخش کشاورزی به لحاظ جایگاه آن در تولید و اشتغال کهگیلویه و بویراحمد، در هزینههایی چون بهای انرژی و عوارض و مالیات استثنا باشد ولی گویا این بهای گاز است که در این استان نسبت به سایر انرژیها استثنا است و برای تولید و غیر آن تفاوتی با هم ندارد.
به گزارش ریواس، امروزه عمده کارشناسان مسائل اقتصادی، اتفاق نظر دارند که راه میانبر توسعه این استان سرمایهگذاری در بخشهای امتحان پسدادهای چون بخش کشاورزی است ولی باید اذعان کرد این نظریه در کهگیلویه و بویراحمد از روی کاغذ به میدان عمل نیامده است.
امروز کشاورزی و تولید در این استان از مظلومترین بخشها است، بخشی که حداقل در کهگیلویه و بویراحمد، شرایط برای رونق آن، رشد صادرات، ارزآوری، کاهش بیکاری، رشد گردشگری و در نهایت رشد اقتصادی مهیا است.
قانونی که یا نیست یا اجرا نمیشود
یکی از راههای حمایت از بخش کشاورزی، کاهش تعرفه بهای انرژی در این بخش به نسبت بخشهای خانگی و صنعت است که از این راه به تولید و هزینههای بالای تولیدکنندگان، کمک شود.
این حمایت از بخش کشاورزی در حالی است که گویا، بهای گاز به عنوان یکی از سوختهای اصلی مورد نیاز تولیدکنندگان محصولات کشاورزی هیچگونه تخفیفی ندارد.
موضوعی که یا مسئولان ارشد شرکت گاز آن را نشنیدند، یا اجرا نمیکنند و یا هم اصلا چنین حمایتی در قانون پیشبینی نشده است.
هر کدام از اینها که باشد، جای نگرانی دارد ولی از سوی دیگر مسئولان ارشد بخش کشاورزی نیز باید در این زمینه پیگیر تعیین تکلیف بهای گاز و تفاوت تعرفه آن در بخش کشاورزی با بخش خانگی و صنعت باشند.
ما فقط کنتور گاز را میشناسیم/ بخش کشاورزی هیچ تخفیفی ندارد
موضوعی که نماینده شرکت گاز در جلسهای با حضور برخی گلخانهداران و متولیان ارشد سازمان جهاد کشاورزی داشت، آب پاکی روی دست همه ریخت و گفت: ما فقط کنتور گاز را میشناسیم و در بهای گاز دخل و تصرفی نداریم.
این اظهارنظر مهندس جلیل از شرکت گاز در حالی است که تولیدکنندگان محصولات گلخانهای کمرشان از بار سنگین هزینههای قبوض گاز، خم شده است.
جلیل میگوید: برای بخش کشاورزی حتی یک ریال هم نمیتوانیم تخفیف و یا تغییر تعرفهای در قیاس با بخش خانگی و دیگر بخشها دهیم.
تأیید قبوض ۲۴ میلیونی تنها برای یک ماه!
اما جعفر گوهرگانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، نیز با تأیید این موضوع به خبرنگار ریواس میگوید: با توجه به وضعیت درآمد بخش کشاورزی، هزینههای بالای تولید، نهادهها، گاها اجاره زمین در مجتمعهایی چون فرودگاه یاسوج و همچنین سازههایی که اتلاف انرژی بالایی دارند، قبوض گاز سرسامآور و کمرشکن است.
وی افزود: عمدتا در زمستان، قبوض شوکهکننده ۲۴ میلیون تومانی برای یک دوره یک ماهه، رمق تولید را از این زحمتکشان گرفته است.
دل دریایی تولیدکنندگان با وجود این همه موانع و مشکل
گوهرگانی با اشاره مستقیم به مجتمع گلخانهای فرودگاه یاسوج که با سرمایهگذاری هنگفت چند فارغالتحصیل ولی در زمینهای اجارهای فرودگاه با مشکلات جدی احداث شده است، تصریح کرد: با شرایطی که اینها دارند آدم لذت میبرد از دل قرص و توان بالای این متخصصین بخش کشاورزی که با این مشکلات دست به چنین کار بزرگی میزنند.
وی توضیح داد: از این بابت میگویم که در یک زمین دولتی، موقت و نامطمئن چنین سرمایهگذاری ریسکپذیری را انجام دادند؛امروز همه ما باید دست به دست هم دهیم و از بخش کشاورزی حمایت کنیم.
کاهش بهای گاز، حمایت حداقلی از گلخانهداران است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه باید نگاه فرابخشی به تولید در کشاورزی داشته باشیم، ادامه داد: یکی از حداقل حمایتهایی که باید بشود، کاهش تعرفه بهای انرژی در این بخش است.
وی گفت: عدم اجرای برخی قوانین موجود در این استان، تولیدکنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
استثنا بودن بهای گاز با عقل سازگار نیست
گوهرگانی با ابراز تعجب از عدم تفاوت میان بهای گاز در بخش کشاورزی و غیر آن ابراز داشت: همه انرژیها و سوختها در بخش کشاورزی ارزانتر است و با عقل سازگار نیست که بهای گاز استثنا شده باشد.
وی با اشاره به مشکلات هزینههای گاز به ویژه در گلخانههای بخش سردسیر استان، تأکید کرد: حتی در بخش خانگی مناطق گرمسیری، تعرفه گاز تفاوت دارد با سردسیر حالا چگونه است که در بخش کشاورزی آن هم در گلخانههای سردسیری چنین تخفیفی لحاظ نشود.
چنین قانون یا دستورالعملی را سراغ ندارم
سؤالی که نماینده شرکت گاز به آن اینگونه پاسخ میدهد که من از چنین قانونی اطلاعی ندارم و ما در استان تصمیمگیرنده نیستم و از طرفی تخفیفی برای بهای گاز درنظر گرفته نشده است.
اما با همه این وجود، باید گفت که اگر بخش تولید کشاورزی با سایر بخشها تفاوتی ندارد باید فاتحه تولید و اشتغال را بخوانیم.
شرکت گاز همکاری کند، گرفتن تخفیف بهای گاز کار غیرممکنی نیست
گوهرگانی در این زمینه میگوید: کار غیرممکن نیست و آن هم در استانی که این همه محروم است باید تمهیداتی اندیشیده شود که حداقل در سه ماه فصل زمستان برای مناطق سردسیری، تعرفه بهای گاز تغییر کند.
به گزارش ریواس، جعفر گوهرگانی در نشستی که به همین منظور برگزار شد از شرکت گاز این استان خواست که طی نامهای موافقت خود را با تخفیف بهای گاز به ویژه در زمستان اعلام کنند تا آن را در تهران تا حصول نتیجه پیگیری کنم که با موافقت نماینده شرکت گاز مواجه شد.
درد بهای قبوض نجومی و قطع گاز روی گیاهان بیزبان
اما همه درد تولیدکنندگان محصولات گلخانهای، قبوض نجومی و سرسامآور قبوض گاز نیست.
یک تولیدکننده موفق گلرز در گفتوگو با ریواس میگوید: بخش زیادی از قبوض میلیونی ما برای مصرف گاز نیست چرا که ما این همه گاز مصرف نمیکنیم بلکه هزینه عوارض و مالیات و ارزش افزوده شهرداری و نظیر اینها را میپردازیم.
حالا که باید ماهی ۲۴ میلیون دهیم، به ما فرصت پرداخت دهید!
وی میگوید: حال که ما برای یک ماه باید ۲۴ میلیون تومان بهای گاز به دولتی بپردازیم که شعارش حمایت از تولید است ولی لابد به ما فرصت پرداخت دهند.
این تولیدکننده موفق که تمایلی به افشای نامش نداشت، تأکید کرد: اگر یک روز از موعد پرداخت این قبوض نجومی بگذرد، شرکت گاز اقدام به قطع گاز گلخانهها میکند و ما را به خاک سیاه مینشاند.
وی میگوید: بارها آمدیم و بدون اینکه در جریان باشیم، مشاهده کردیم قطعهای از کنتور گاز ما را درآوردند و بردند!
مأموران گازی که پاسخگو نیستند
موضوعی که واکنش عزیزالله جعفری، مسئول کانون کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد را در پی داشته است؛ او گفت: وقتی گاز یک گلخانه قطع میشود، خسارات جبرانناپدیری به یک تولیدکننده وارد میشود و نباید خودسرانه قطع شود.
جعفری با بیان اینکه گاز یک گلخانه مانند یک منزل مسکونی نیست که اگر قطع شود برود خانه همسایه، تأکید کرد: گاها” یک مأموری گازی که نیروی پیمانکاری است و پاسخگو هم نیست، ریگلاتور گاز یک واحد تولیدی را در میآورد و با خود میبرد؛ تولید کنندهای که خود هزاران درد و رنج دارد کجا بگردد دنبال فردی که این کار را کرده؟ اصلا این شیوه درستی نیست و باید با تعامل و فکری اساسی، جلوی این اقدامات گرفته شود.
مصوبات یک نشست
به گزارش ریواس، این مشکل بزرگ گلخانهداران استان در جلسهای با حضور متولیان بررسی شد و مقرر شد، هرگونه قطعی گاز در بخش تولید کشاورزی با هماهنگی آقای جلیل باشد و هیچ شرکت پیمانکاری خودسرانه و حتی با وجود اتمام موعد پرداخت، اقدام به قطع گاز نکند.
در این جلسه همچنین مقرر شد، شرکت گاز این استان با ارسال نامهای موافقت و مساعدت خود را برای کاهش بهای گاز در بخش کشاورزی اعلام کند تا با هماهنگی و تعامل بتوان این امتیاز مهم را همانند بها برق و آب برای استان محروم کهگیلویه و بویراحمد، اخذ کرد.
اگر چه اجرای این مصوبات بار تولیدکنندگان این بخش را تا حدی کمتر میکند، اما چند روزی از گرمای سوزان تابستان نگذشته است و گلخانهداران این استان دوباره بعد از سوز گرما، اینک باید به فکر سوز سرما در گلخانههای خود باشند؛ موضوعی هم که در این شرایط شاید نقطه امیدی محسوب شود این است که شرکت گاز این استان برای برطرف کردن این مشکل حداقل روی کاغذ آماده همکاری است؛ موضوعی که تحرک و پیگیری مؤثر متولیان بخش کشاورزی نیز در رسیدن به نتیجهای به سود تولید و سرمایهگذاران بخش کشاورزی حائز اهمیت است.
————————-
گزارش از کریم بنام
————————
انتهای پیام/ ک-ب
شنیده ایم دکلهای ورزشگاه تازه تاسیس شده یاسوج یک مانع بزرگ
برای پروازهای فرودگاه است.گزارشی تهیه کنید
با سلام خدمت دست اندرکاران سایت مردمدار ریواس از اینکه با نگاه تیزبینانه و هوشمندانه دست روی نقاط حساس و کلیدی استان میگذارید خوشحال هستیم و صمیمانه از شما تشکر میکنیم
انصافاً همه کمک کنند تا تولید در این استان جون بگیره