سدی با 300 میلیون اعتبار! قصه غمانگیز سدها در کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
تراژدی سدها در استان کهگیلویه و بویراحمد که با وجود آبهای جاری فراوان، یا ساخته نشدند یا به جای سود داشتن، ساکنانشان را با دار و ندارشان غرق کردند و یا به مردم این استان پشت کردهاند، تمامی ندارد؛ در جدیدترین قسمت از سریال این قصه پرغصه، برای اجرای سد بالیاب یا سیدون در منطقه دیشموک بعد از این همه انتظار، تنها ۳۰۰ میلیون اعتبار گذاشتند که این به معنی سالها انتظار برای اتمام این پروژه مهم است.
به گزارش ریواس، شهرستان کهگیلویه که از عدم تعریف پروژههای کلان ملی و اثربخش مینالید اینروزها از توجه کودکانه به خود مینالد؛ توجهی که در آن خواستههای به حق این شهرستان، بهانهجویی، تصور میشوند که گویا میخواهند به گونهای این بهانهجویی را پاسخ دهند.
یکی از خواستههای به حق مردم منطقه محروم دیشموک با ثروتهای نهفته در خاک از دیرباز تاکنون بحث احداث یک سد روی رودخانه “سمه” بود.
شوق و ذوق نماینده و آنچه روبروی دوربین گفت
این خواسته مردمی که البته اثرات مثبت آن همه شهرستان کهگیلویه و حتی استان خوزستان در مرز دیشموک را نیز در بر میگیرد، اینروزها روی کاغذها و زبانها آمده و از این حیث جای امیدواری دارد ولی وقتی علیاکبر شفیعی، معاون وزیر نیرو در سفری که به این منطقه داشته، اعتبار آن را ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد تقریبا آب سردی بر پیکر این سد مهم ریخته شد.
بعد از آن وقتی علی محمد بزرگواری، نماینده چندین شهرستان استان کهگیلویه و بویراحمد با شوق و ذوق روبروی دوربین صدا و سیما قرار گرفت، همه فکر میکردند خبر مهمی در راه است ولی او فقط سفر معاون وزیر نیرو در امور آب را به این منطقه به عنوان یک دستاورد به مردم اعلام کرد.
پیگیریهایی که ۳۰۰ میلیون تومان نتیجه داشت؟
شکی وجود ندارد که سفر مقامات کشوری به هر نقطهای از این استان منفعتهای خاص خود را دارد و از این حیث بسیار خوب است ولی مردم در شهرستان کهگیلویه و شهر دیشموک، بعد از دههها انتظار، اکنون منتظر خبرهای دیگری هستند نه بازدید یک مسئول!
باید اکنون به مردم پاسخ دهیم که نتیجه این همه سال پیگیری و فریاد خواستهها و نیازهای مردم این منطقه هنوز این است که معاون وزیر برای دیدن آن بیاید؟
از طرفی این سد که مطالعات اصلی آن انجام شده و در ضرورت احداث آن شکی نیست و حتی در بودجه، ردیفدار هم شده باید فقط ۳۰۰ میلیون تومان، اعتبار بگیرد؟
آیا نتیجه پیگیریهای نماینده مردم و مسئولان این شهرستان، مردم و افکار عمومی را راضی کرده است؟
گربهای که باید جلوی حجله کشته شود
به نظر میرسد، این گونه اختصاص اعتبار به یک سد مهم که به اعتراف خود معاون وزیر نیرو حتی کفاف مطالعات تکمیلی آن را نمیدهد، نوعی بهانه بریدن و گولزدنهای کودکانه است و افکار عمومی انتظارات به مراتب بالاتری را از مسئولان استانی، کشوری و وکیل آنها در مجلس دارند.
از سوی دیگر کاربری این سد در وهله نخست باید سیراب کردن اراضی کشاورزی وسیعی باشد که در دشتهای دیشموک و مناطق اطراف آن وجود دارند نه تأمین آب شرب استانهای همجوار و این مهم باید از منابع آبی دیگر تأمین شود و یا حداقل اینکه در اولویت دوم لحاظ شود؛ گربهای که اگر جلوی حجله کشته نشود، سرنوشت سد بالیاب یا سیدون را به سرنوشت دیگر سدهای این استان دچار میکند که روی آبهای کهگیلویه و بویراحمد، کمترین سود را برای مردم همین استان دارد.
خوزستان غرق در آب است و عمده آبهای این استان بدون استفاده سر از استان خوزستان در میآورند بنابراین لازم است در این یک سد از هماکنون حق واقعی کهگیلویه و بویراحمد از میزان تخصیص آب گرفته تا نحوه طراحی سد و اعتبارات تخصیصی، داده شود.
سد مارون ۲ سرنوشت عمده سدهای این استان را پیدا میکند؟
انتظار میرود در بحث اختصاص اعتبارات کارشناسی، رئیس کمیسیون بودجه مجلس که دست سید علی محمد بزرگواری را که همکار او در مجمع نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد است، بگیرد و اعتبارات در خور شأنی را برای این سد درنظر بگیرند.
احداث سد مارون ۲ که قسمت دیگری از سریال سدها در این استان است، نیز تصمیم امیدوارکنندهای است که امید است از مرحله اگر و اما عبور کنند و تبدیل به خبری و اقدامی امیدوارکننده شود چرا که هم سد مارون و هم سد بالیاب در دیشموک میتوانند بیشترین سود را به حال ساکنان آن داشته باشند و مثل برخی سدهای دیگر از جمله خرسان ۳ نباشند که صاحبان آن را با همه دار و ندارشان، غرق کرده تا کام همسایه سیراب شود.
———————–
یادداشت از کریم بنام
———————–
انتهای پیام/ک
احسن. خداخیرت بده
بابت انتشار این گزارشات پر محتوا از هیئت تحریریه ریواس تشکر میکنیم امید است که در راه روشنگری محفوظ خدای متعال باشید
……
توضیح ریواس: مخاطب عزیز کامنت شما ارتباطی به این خبر ندارد