پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

قطار تخلفات اداری به ایستگاه میراث فرهنگی رسید؛ آقای استاندار، تحویل بگیر! پشت آقای مدیر به کی گرم است؟ این قسمت سعید طالب‌پور

ریواس جنوب/ مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد در تخلفی آشکار با دستوری به پیمانکار دو پروژه، مازاد بر تعهد، بیش از ۳ میلیارد تومان هزینه روی دست بیت‌المال گذاشته و به هیچ‌کس هم پاسخگو نیست؛ پروژه‌های که روی برآورد اولیه آن‌ها هم حرف و حدیث است و اکنون به دلیل مطالبات پیمانکاران به دادگاه رفته‌اند!

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ماده قانونی به صراحت از ممنوعیت هزینه‌های اضافی و تعهد مازاد در طرح‌های عمرانی می‌گوید و دستور معاونت توسعه و مدیریت و منابع انسانی وزارت گردشگری و ماده ۲۸ قانون برنامه بودجه نیز در این زمینه بسیار شفاف و الزامی است؛ اما گویا این قانون و این دستور یا هنوز به دم و دستگاه میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نرسیده یا آقای سعید طالب‌پور به قانون دهن‌کجی کرده است.

قصه ما در دو پروژه پل تاریخی پاتاوه و همچنین بافت تاریخی دهدشت است که علی‌رغم وجود ماده قانونی و ابلاغ دستور ممنوعیت هزینه مازاد بر تعهد از سوی معاونت توسعه وزارت گردشگری به مدیرکل استان کهگیلویه و بویراحمد و قبل از اجرای این دو پروژه مهم، اما بررسی اسناد رسیده به ریواس جنوب نشان می‌دهد که گویا در این دو پروژه به دستور شخص سعید طالب‌پور و معاونینش، مازاد بر اعتبارات پروژه، ( گاها بیش از ۱۰۰ درصد و حتی تا ۲۰۰ درصد) هزینه شده و به پیمانکار دستور کتبی و شفاهی برای ادامه کار و تعهد مازاد داده شده است.

گفته می‌شود این تخلف کوچک و یک دستور آقای مدیرکل، سه میلیارد تومان آب خورده و اکنون دست پیمانکاران دو پروژه پل تاریخی پاتاوه و بافت تاریخی دهدشت در حنا گذاشته شد.

حدود یک سال و نیم از تصمیم مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد برای ایجاد تعهد مازاد در این دو پروژه می‌گذرد و اکنون و بعد از انجام پروژه و هنگام پرداخت مطالبات پیمانکاران، تنها پاسخی که به این پیمانکاران داده می‌شود این است که این پروژه تامین اعتبار ندارد و تخلف مالی شده و امکان پرداخت صورت وضعیت شما وجود ندارد.

پیمانکاران این پروژه‌ها هم می‌گویند ما به دستور کتبی مدیرکل کار کردیم ولی اکنون که پول زن و بچه‌امان را هزینه کردیم، جواب سربالا به ما می‌دهند و می‌گویند پروژه‌ها پول ندارند! و یک سری بهانه‌هایی که ارتباطی با ما ندارد!

حال سوال اساسی این است که اگر ادعای پیمانکاران مبنی بر دستور کتبی و شفاهی آقای مدیرکل و مجموعه او صحت دارد، ( که با برسی اسناد معلوم شده صحت دارد) چگونه یک مدیر در نظام اسلامی به این راحتی بر خلاف قوانین و بخش‌نامه‌ها، دستوری صادر می‌کند و بدون تامین اعتبار پروژه، سه میلیارد پول بی زبان را روی دست بیت‌المال می‌گذارد؟

تکلیف پیمانکارانی که پولشان را خرج کردند چه می‌شود؟

اگر تخلفی صورت نگرفته است چرا اکنون صورت وضعیت این دو پروژه را پرداخت نمی‌کنند؟

چرا پروژه‌ای که ۲۵۰ میلیون است به یکباره بیش از ۱۰۰ درصد قرارداد اولیه آن کار انجام می‌گیرد؟ مگر می‌شود پیمانکاری، سرخود این همه هزینه کند و اکنون دنبال پولش بدود؟

در اداره‌کل میراث فرهنگی چه خبر است؟

البته ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و مبلغ برآورد اولیه این پروژه‌ها با حجم کاری که در پروژه در واقعیت انجام شده، شک‌برانگیز و جای بررسی کارشناسی دارد.

اگر اینگونه باشد و در برآورد هزینه اولیه پروژه، دست کجی صورت گرفته باشد، طبق قوانین بالادستی، دستورالعمل شرایط عمومی پیمان و همچنین شرایط انجام پروژه‌های عمرانی تخلف محض بوده و نیاز به پیگیری قانونی دارد.

سوال مهمتر این است که آیا در اجرای پروژه‌های پل تاریخی پاتاوه و بافت تاریخی دهدشت ضوابط قانونی حاکم بر شرایط عمومی پیمان و دیگر قوانین پروژه‌های عمرانی و نظارتی از ابتدای برآورد تا تکمیل نهایی، انجام شده است؟

و خبر بدتر اینکه اگر چه حدود یک سال و نیم این موضوع مخفی مانده اما با شکایت رسمی پیمانکاران از اداره‌کل میراث‌فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با محوریت مدیرکل و مدیر حراست این مجموعه، دیگر ماه پشت ابر نمی ماند و باید پاسخگویی برای این تخلفات پیدا شود؟

اگر نهادهای نظارتی بالادست اقدامی نکنند دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و عنوان کار از دست همه درمی‌رود؛ اما واقعیت این است که همه اسناد تخلف به نهادهای نظارتی و بازرسی داده شده و به نظر نمی‌رسد آقای طالب‌پور حسابی از آنها ببرد.

تخلفاتی که البته یکی و دوتا نیستند و در قسمت‌های بعدی به تخلفات سریالی در اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خواهیم پرداخت.
ادامه دارد…