قطعی آب شیراز نتیجه بی توجهی به آموزش و فرهنگسازی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
یک کارشناس حوزه آب اعتقاد دارد که یکی از دلایل مهم تاثیرگذار در قطعی آب بخشهایی از شهر شیراز، بیتوجهی به آموزش و فرهنگسازی با بهرهگیری از توان متخصصان و صاحب نظران بوده است.
به گزارش ریواس جنوب به نقل از ایسنا، داریوش مختاری در گفت و گو با خبرنگار گفت: یک نگاه سطحی در مدیریت آب کلانشهر شیراز این هست که به طور دائم برای جبران تقاضای فزاینده آب شهری، اقدام به توسعه منابع آب یا تولید بیشتری آب شود و مدیران این شرکت دائما به دنبال اجرای پروژه های توسعه شبکه انتقال و توزیع آب هستند. با این نگاه، دائما به بحران آب شهری شیراز دامن زده می شود و در سال های کم آبی، کلانشهرها تا آستانه خالی از سکنه شدن پیش می روند. تا جایی که در بخش هایی از شهر، طعم و کیفیت آب نامناسب و در بخش هایی در چند ماه از سال، مشکل قطعی و کمبود آب پدید می آید.
این کارشناس حوزه آب با یادآوری اینکه سامانه لوله کشی بهداشتی شهر شیراز در سال ۱۳۲۴ توسط محمد نمازی برقرار شد و در آن زمان ۶۰۰۰ مشترک آب وجود داشت، ادامه داد: سال ۱۳۹۰ شرکت آب و فاضلاب شیراز دارای ۳۷۵ هزار و ۱۵۵ انشعاب آب، ۱۵۷ هزار و ۱۷ انشعاب فاضلاب، ۶۴۷ هزار و ۲۹۶ مشترک بوده که ۱۰۰ هزار و ۲۲۷ آن مشترک غیرخانگی و مابقی مشترک خانگی در محدوده ۵ منطقه شهر (۱، ۲، ۳ و ۴ و اداره صدرا) بوده است.
او اضافه کرد: امروز شمار مشترکان آب در شیراز ۱۲۵ برابر زمان آغازین طرح لوله کشی است؛ از طرفی در سال ۱۳۹۳، کل تولید آب برابر با ۱۲۱ میلیون متر مکعب بوده که منابع آب چاه ها برابر با ۸۹ میلیون متر مکعب و تامین آب از سد درودزن برابر با ۳۲ میلیون متر مکعب بوده است.
مختاری گفت: در همان سال ۱۳۹۳، جمعیتی معادل ۱ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر و سرانه آب در شبکه توزیع برابر با ۱۹۰ لیتر در شبانهروز بوده است. با احتساب حدود ۲۰ درصد آب به حساب نیامده، مصرف آب در شبکه برابر با ۹۶٫۸ میلیون مترمکعب و سرانه مصرف آب نزدیک به ۱۵۱ لیتر در شبانه روز بوده است.
این کارشناس حوزه مدیریت آب در ادامه گفت: در سال ۱۳۹۷، مشترکین آب در شهر شیراز برابر با ۷۰۶ هزار و ۹۵۵ مشترک بود که از این میان ۶۴۰ هزار و ۶۰۱ مشترک خانگی و شمار ۵۲ هزار و ۹۰۲ مشترک تجاری بودند. از طرفی سال ۱۳۹۷، حجم تولید آب از چاه آهکی، چاه آبرفتی و سد درودزن به ترتیب برابر با ۹۷ میلیون متر مکعب، ۱۸ میلیون متر مکعب و ۳۱ میلیون متر مکعب و در مجموع برابر با ۱۴۷ میلیون متر مکعب بوده است.
او خاطرنشان کرد: سال ۱۳۹۷، جمعیت کلانشهر شیراز معادل ۱ میلیون و ۹۵۰ هزار نفر و سرانه آب توزیع شده در شبکه برا%