پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

برخی اقدامات شرکت‌های خدمت‌رسان بیش از آنچه برای جامعه “خدمت” باشد، نکبت‌هایی را برای مردم و نسل آینده در پی دارد؛ برخی ادارات “دار” قطع می‌کنند تا “مدار” برقرار کنند و طبیعت استان هم از جاده‌های جنگلی پر شده است.

به گزارش ریواس جنوب، این روزها و با تشدید سفرهای طبیعت‌گردی مردم، دل هر رهگذری برای درختان بی‌زبان بلوط می‌سوزد که چگونه با نیات شوم و متنوع برخی سودجویان قطع می‌شوند تا یا جاده شوند برای گذر و یا ویلا شوند برای ماندن. از هر گوشه شهر یاسوج که بیرون بزنیم جاده‌ای خاکی به دل جنگل می‌رود که عمده آن‌ها بدون مجوز هستند.

منابع طبیعی هم در این زمینه و البته در این یکی دو سال گذشته تحرکات خوبی در دفاع از جنگل‌های بکر این استان داشت و در چند مرحله به کمک تیپ ۴۸ فتح یاسوج این جاده‌های جنگلی را مسدود کرد ولی باز هم مردم و برخی افراد بی‌مسئولیت اقدام به بازگشایی مجدد این مسیرها کردند.

رسانه‌ها در این زمینه بی‌محابا هرگونه تخریب جنگلی را افشا کردند و تا حد زیادی ذهنیت جامعه علیه این تخریب‌ها شکل گرفته است اما مبارزه با جنگل‌خواری و کوه‌خواری پیچیدگی‌های زیادی دارد.

تخریب‌ها را بزرگنمایی می‌کنند/تخریب‌های دولتی به بهانه خدمت

البته عزت‌الله بهشتی، مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، انعکاس تخریب جنگل در این استان را بزرگنمایی می‌داند و معتقد است تخریب‌ها در این استان به حد و اندازه‌ای که در جامعه بحث می‌شود، نیست.جاده جنگلی

اما این حرف یک مسئول است که قطعا” با حرف حامیان طبیعت و افرادی که ملاحظه‌کاری ندارند، تفاوت‌هایی دارد؛ به طبیعت زیبای این استان به ویژه شعرستان‌های بویراحمد و دنا هم که برویم تعداد زیاد این جاده‌ها، مؤید این مطلب است که جنگل‌ها در خطرند.

این تخریب‌ها از آنجا نگران‌کننده است که توسط بخش دولتی ایجاد می‌شوند که در بخشی از آن‌ها اداره‌کل امور عشایر به ناچار برای سهولت رفت و آمد این قشر ارزشمند، چنین جاده‌هایی احداث می‌کنند و بخش زیادی از این جاده‌ها نیز از سوی شرکت‌های خدمت‌رسان برق و گاز و حتی آب احداث می‌شوند.

احداث جاده بدون مجوز توسط شرکت برق برای برقی که وارد مدار نشد

جنگل‌ها و منابع بکر طبیعی که از این اقدامات شرم‌آور دولتی در کنار تخریب‌های سودجویان، زخمی شدند زیاد هستند اما به عنوان مثال  منطقه پیرچوپان، منطقه‌ای کاملا جنگلی، بکر و مشرف به شهر یاسوج است که شرکت توزیع نیروی برق بدون مجوز، اقدام به احداث جاده‌ای جنگلی کرده که علاوه بر تخریب‌های زیاد احداث آن، خود بستری برای ادامه تخریب‌ها و قطع درختان به منظور تصاحب زمین‌های این منطقه خوش آب و هوا شده است.

تأسف‌بارتر آنکه شرکت توزیع نیروی برق در حالی دست به قطع درختان برای احداث این جاده کرده است که خطوط فشار قوی آن اصلا در مدار نیست و استفاده‌ای از آن نمی‌شود.

چرا علیه چنین مدیرانی شکایت نمی‌کنید؟

این تخریب دولتی، با افشاگری رسانه‌ها مواجه شد و دادستان استان را نیز به محل کشاند تا از آن بازدیدی کند. بعد از تأیید دادستان، موضوع به شورای حمایت از حقوق بیت‌المال کشیده شد و اعضای جلسه، این اقدام شرکت برق را سرزنش و خواستار جبران تخریب‌ها، پاسخگو بودن مسئولان این شرکت و مسدود کردن این جاده غیرضروری شدند.

مهرداد کرمی، دادستان این استان نیز خطاب به اداره‌کل منابع طبیعی گفته که جای تعجب است که چرا علیه مدیران شرکت برق یا هر شرکتی که دست به چنین اقدامات بدون مجوزی می‌زند، شکایت نمی‌کنید؟ البته این تخریب‌ها در دولت قبلی بودند ولی مدیران فعلی باید پاسخگو باشند و درصدد جبران اشتباهات و خسارت‌ها به منابع طبیعی برآیند.

شهر، آب و برق و گاز درست و حسابی ندارد، غیرمجازها در اولویتند

اشتباهات و این خدمات نکبت‌بار از سوی برخی شرکت‌های خدمات‌رسان، فقط در احداث جاده‌های مخرب جنگلی نبوده و در ساخت و سازهای غیرمجاز نیز به وضوح قابل مشاهده است.

اکنون که در سطح شهر و در بسیاری از منازل دارای پروانه قانونی با مشکلات آب و برق و گاز مواجه هستیم، شاهد هستیم که برخی ساخت و سازهای غیرقانونی با نفوذی که در ادارات دارند، از بهترین خدمات غیرقانونی آب، برق و گاز برخوردار می‌شوند که احجافی آشکار در حق مردم است.

موضوعی که رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز بر آن صحه می‌گذارد و می‌گوید که برخی شرکت‌های خدمات‌رسان خود بسترساز وقوع تخلف هستند و ما علیه این مدیران اعلام جرم و برخورد قانونی می‌کنیم.

به هر حال امید است که در سایه فرهنگ‌سازی و هزینه کردن در این زمینه، مردم با حفظ طبیعت همراه شوند و بنای جاده‌های جنگلی غیرمجاز و غیرضروری از این استان جنگل‌خیز و پایتخت طبیعت ایران، جمع شوند.

————————–

گزارش از کریم بنام

————————–

انتهای پیام/ک-ب