پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان برخی قوانین سختگیرانه از جمله بحث کاهش دوره مشارکت از ۵ سال به ۳۶ ماهه در صندوق توسعه ملی گفت: قوانین سختگیرانه صندوق توسعه ملی متقاضیان را فراری می‌دهد و کمر تولیدکنند هرا می‌شکند.

به گزارش ریواس از کهگیلویه و بویراحمد، جعفر گوهرگانی امروز در نشست شورای بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در سال‌های گذشته توسط مسئولان استانی پی‌گیری‌های خوبی در خصوص جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی در استان شده بود و سال گذشته نیز این پی‌گیری‌ها به نحو بسیار خوبی انجام شد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با اینکه متقاضیان و بانک‌ها در سال گذشته به دلیل برخی تأخیرها معترض بودند اما اعتبارات به خوبی جذب شد اما امسال وضعیت تا حدودی با سال‌های گذشته فرق دارد.

کدام عقل‌ این موضوع را می‌پذیرد؟

این مسئول در ادامه اظهارات خود به شرایط سختی اشاره کرد که موجب فرار متقاضیان تسهیلات می‌شود و در همین خصوص با بیان اینکه قانون مشارکت ۳۶ ماهه برای متقاضیان شرایط را بسیار سخت می‌کند، تصریح کرد: در مشارکت ۳۶ ماهه یک سال تنفس و در طول دو سال باقی مانده متقاضی باید سود دوران مشارکت را به صورت ۱۰۰ درصدی و کامل پرداخت کند لذا کسی زیر بار این شرایط سخت صندوق توسعه ملی نمی‌رود.

 گوهرگانی در همین خصوص گفت: کدام عقل می‌پذیرد که متقاضی و سرمایه‌گذار بتواند چنین تسهیلاتی دریافت کرده و بعد از یک سال که زیرساخت‌های خود را در بخش گلخانه و یا پرورش ماهی آماده کرد در سال دوم بتواند به گونه‌ای تولید کند که سود تسهیلات را به صورت کامل پرداخت کند.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد با ذکر مثالی گفت: وقتی هزینه یک گلخانه پنج هزار متری بیش از ۷۰۰ میلیون تومان است با چه عقلی یک تولید کننده این مبلغ را دوساله به بانک برگرداند!

 برای صدور اصلاحیه تلاش می‌کنیم

وی با تأکید بر این که باید با همکاری استانداری پیگیری شود، اصلاحیه‌ای زده شود تا برای متقاضی مشکلی ایجاد نشود، افزود: با چنین وضعیتی بیشتر متقاضیان قید استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی را با قوانین جدید از جمله مشارکت ۳۶ ماهه خواهند زد.

 این مسئول با اشاره به برخی نیازها و کمبودهای استان از جمله نیاز ۶ هزار تنی به گوشت مرغ و لزوم توجه به وضعیت سرمایه‌گذار و ایجاد چرخه‌های تولید، خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذار به تسهیلات صندوق توسعه ملی دل خوش کرده که باید برای حضور در عرصه تولید رغبتی وجود داشته باشد.

قول استاندار برای کمک به حل مشکل

وی گفت: ‌قبلا دوره مشارکت ۵ ساله بوده و حتی ‌دوره بازپرداخت برخی تسهیلات تا ۷ سال بود و در کنار این امتیازات ویژه‌ای برای مناطق کم‌برخوردار در نظر می‌گرفتند که امسال و در دستورالعمل‌های جدید این‌ها تغییر کردند.

گفتنی است استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تأیید صحبت‌های گوهرگانی دستور داد تا همه مشکلات اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی در بخش‌های مختلف کشاورزی و صنعت احصا و پیگیری شود تا بتوانیم اصلاحیه‌ای در این زمینه داشته باشیم.

خادمی تأکید کرد:‌سهمیه ۸ میلیارد تومانی فعلی با همین شیوه جذب شود و بعد از آن برای اصلاح دستورآلمعل‌ها تلاش شود.

گفتنی است در نخستین تلاش‌ها برای دفاع از حق و حقوق تولیدکنندگان کهگیلویه و بویراحمد، جعفر گوهرگانی در تماس و نامه‌نگاری با معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی خواستار ورود وزارت به اصلاح دستورالعمل فعلی صندوق توسعه ملی در مناطق کم برخورداری چون کهگیلویه و بویراحمد شد.

انتهای پیام/ ک