مسئولان موضوع بالگرد را فراموش نكنند جنگلهایی که میسوزند؛ آدمهایی که میمیرند/ کهگیلویه و بویراحمد نه هوانیروز دارد نه بالگرد!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نیار به امداد هوایی به علت کوهستانی بودن، نیاز به مهار آتشسوزیها به علت جنگلی بودن و حادثهخیز بودن این استان به ویژه در حوزه راههای ارتباطی به علت جادههای ناامن، وجود یک بالگرد در استان کهگیلویه و بویراحمد را از نان شب واجبتر کرده است.
به گزارش ریواس از کهگیلویه و بویراحمد، در حال حاضر بیش از ۱۴ مرکز اورژانس هوایی در کشور راهاندازی شده است، ولی از نام استان کهگیلویه و بویراحمد در میان این ۱۴ مرکز، خبری نبود.
جالب این است که این مراکز اورژانس هوایی عمدتا در استانهایی راهاندازی شدند که هوانیروز دارند و ماهیتا” امکانات هوایی برای مإموریتهای اضطراری و امدادی در آن استانها وجود داشت ولی در استان کهگیلویه و بویراحمد علیرغم نیاز منحصر به فرد به بالگرد، هوانیروز و نیروی هوایی و ارتش نیز وجود ندارد.
خبرها حاکی از آن است که بودجه خوبی در اختیار جمعیت هلالاحمر بوده تا با پیگیری این خواسته به حق، یک فروند بالگرد را به طور دائم در این استان برای مأموریتهای امداد و نجات مستقر کند؛ پیگیریهای که گویا با استقرار ۱۵ روزه یک بالگرد مشترک با استان فارس نتیجه داد ولی متأسفانه برای بلند شدن از روی زمین باید از شیراز و تهران اجازه صادر میشد.
این بالگرد نصفه و نیمه که در هیچ مأموریتی به درد این استان نخورده، وقتی در محوطه فرودگاه یاسوج روی زمین در حال استراحت بود، جنگلهای زیادی در این استان دود هوا شدند و سوختند، فقط به این علت که اجازه آن دست مسئولان این استان نبود.
از طرفی استقرار بالگرد در چند روز مشخص با توجه به حادثهخیز بودن و پوشش عظیم جنگلی منطقی نیست و نمی شود به حادثه گفت شما در این ۱۵ روز بیا که بالگرد داریم!
بنابراین این پیگیری هلالاحمر و استقرار ۱۵ روزه بالگرد اگرچه یک قدم به جلو بود ولی دوای مشکلات و نیازهای این استان به یک فروند بالگرد نبود.
کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر موقعیت توپوگرافی و جغرافیایی خود به علت واقع شدن در میان چند استان مهم، میتواند منشأ خدمت به جمعیت زیادی باشد که این موضوع نیز ضرورت اختصاص یک فروند بالگرد را به این استان دوچندان کرد.
نیاز این استان در حوزه اورژانس هوایی به بالگرد از دیگر نیازهایی بوده که شاهد عدم پیگیری مؤثر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این زمینه بودیم.
مسئولان ارشد این استان به این استدلال که استانهایی که هوانیروز و ارتش دارند، خدمات هوایی بالقوهای نیز دارند باید در تهران پیگیری کنند و از این حق مردم و طبیعت این استان دفاع کنند چرا که منطق ایجاب میکند که یکی از مراکز اورژانس هوایی و استقرار بالگرد دائمی در استان کهگیلویه و بویراحمد باشد موضوعی که اگر نگوییم مسئولان آن را فراموش کردند باید گفت که اگر پیگیری و دغدغهای هم بوده، نتایج آن حداقل در این مدت به مردم و رسانهها اعلام نشده است.
حداقل انتظار این است که یک فروند بالگرد در اختیار فرماندهی نیروی انتظامی این استان به صورت مستقل قرار گیرد.
ستاد بحران در این استان نیز گویا دغدغههای مهمتری دارد و پیگیری بالگرد در اولویتهای کاری این ستاد مهم نیست.
به هر حال انتظار از دانشگاه علوم پزشکی، ستاد بحران و جمعیت هلالاحمر این است که این موضوع را جدیتر و مؤثرتر پیگیری کنند چرا که استقرار یک بالگرد با توضیحاتی که داده شد، انتظار زیادی نیست.
اداراتی چون منابع طبیعی، شهرداری و راه و شهرسازی نیز می بایست زیرساختهای امن فرود و پرواز بالگرد را در این استان فراهم کنند.
انتهای پیام/ ک