پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 

لاهوتی قادر 3دکتر سید قادر لاهوتی، برای کمتر کسی نیاز به معرفی دارد؛ سیاستمدار بلندقامتی که دهه‌هاست یک پای ثابت سیاست در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است. وی را بسیاری به سرسختی در افکار اصلاح‌طلبی خود می‌شناسند؛ کسی که گویا هرگز حاضر به معامله بر سر عقاید خود نشد و همین نیز باعث شد مخالفان سرسختی را جلوی خود ببیند. خود وی می‌گوید که بارها پیشنهاد پست و مقام را در دولت اصولگرای احمدی‌نژاد رد کرده است تا وفاداری‌اش به اندیشه‌ی اصلاح‌طلبی را به رخ همگان بکشاند؛ ادعایی که البته در رفتارهای سیاسی این استاد دانشگاه هم نمایان است.

لاهوتی که دارای مدرک دکترای ادبیات است خود معتقد است که بخش قابل توجهی از عمرش را پای تحصیل و تدریس گذاشته و از این بابت نیز بسیار خرسند است. این فعالی سیاسی کهنه‌کار، اگرچه در انتخابات‌های گذشته، از دیوار سنگین تأیید صلاحیت عبور نکرده است، اما اکنون بسیار امیدوار است که با تأیید صلاحیت یک بار دیگر خود را در معرض اراده و تشخیص مردم بگذارد تا شاید برای گره‌گشایی از مشکلات پرشمار مردم، پایش به بهارستان باز شود.

«ریواس»، در گام دوم سلسله گفتگوهای اختصاصی با نامزدهای احتمالی انتخابات مجلس در سه حوزه‌ی استان کهگیلویه و بویراحمد، این بار به سراغ سیدقادر لاهوتی، کاندیدای احتمالی حوزه‌ی انتخابیه چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده رفته است. این فعالی سیاسی اصلاح‌طلب، با وجود آنکه بسیار کم تن به مصاحبه می‌دهد، در گفتگو با «ریواس»، از راز سکوت علنی خود و البته فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی مؤثر دیگر، شباهت وضعیت فعلی خود به دکتر شریعتی و استراتژی خود و اصلاح‌طلبان برای انتخابات آتی سخن گفت و اظهار داشت: «صلاحدید بزرگان اصلاح‌طلبان کشور این است که چندین نفر که حداقل امکان صلاحیت را دارند اعلام حضور کنند تا در نهایت بر حسب خرد جمعی و نظرات شورای محترم راهبردی، همه در هم ادغام و خروجی و فرایند آن به وحدت نیروها و شخص واحد بیانجامد».

 

در دوران احمدی‌نژاد فقط در میتینگ‌های انتخاباتی علیه ایشان و حمایت از اطلاح‌طلبان شرکت داشتم

نامزد احتمالی چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده، در پاسخ به سؤال خبرنگار ریواس مبنی بر اینکه چرا مدتی است در مجالس و محافل به غیر از همایش اخیر اصلاح طلبان در شهرستان چرام حاضر نمی‌شد، گفت: «رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی* وَیَسِّرْ لِی أَمْرِی* وَاحْلُلْ عُقْدَهً مِّن لِّسَانِی * یَفْقَهُوا قَوْلِی، پیش از پاسخ به سؤال شما، لازم می‌دانم پس از عرض سلام خدمت خوانندگان شما و همه‌ی آحاد مردم، از شما و اصحاب رسانه تشکر کنم. در پاسخ به سؤال شما هم باید عرض کنم که در دوران هشت ساله‌ی دولت آقای احمدی‌نژاد، جز در متینگ‌های انتخاباتی ریاست جمهوری و آن هم علیه ایشان و لهِ رقبا، شرکت نداشتم و پس از استقرار دولت‌هایشان نیز، چون خط متحرک پرگار، بر کنار می‌رفتم».

با وجود محدودیت در دولت فعلی، همه‌جانبه از دولت حمایت کرده‌ایم

سید قادر لاهوتی در ادامه به برخی محدودیت‌های خود و تیم فکری‌اش در دولت فعلی نیز اشاره کرد و افزود: «در دولت فعلی که دو سال از استمرار آن می‌گذرد نیز نه‌تنها بنده بلکه بسیاری از طایفه‌ی فکری این حقیر، در سطح کلان، علی‌رغم محدودیت‌هایی که برای تحقق وعده‌هایِ داده‌شده داشتند و نتوانستند جامه‌ی عمل بپوشانند اما همچنان با حمایت همه‌جانبه خود از دولتمردان، همواره مترصد اوضاع بودیم تا به فضل الهی دولت ایشان با ظرافت‌کاری‌های ظریف و رهنمودهای داهیانه‌ی مقام معظم رهبری، یکی از وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی خود را -یعنی پروسه‌ی هسته‌ای که سرآغاز یک مقدمه‌ی ارتباط با دنیای خارج است- با زحمتی نفس‌گیر و به‌تعبیر رهبر انقلاب نرمش قهرمانانه، به انجام رسانید و دمی در نای مردم دمید و انشاءالله به وعده‌های دیگرشان نیز عمل نمایند‌‌‌‌. این موضوعات، انگیزه‌ی حضور امثال من در مسایل سیاسی را در کشور، دوچندان ساخته است».

دلایل لاهوتی، برای حضور به‌ظاهر کم‌رنگ خود در محافل سیاسی

این استاد دانشگاه، دغدغه‌های تحصیلی و نیز مشکلات شخصی را از دیگر دلایل حضور به‌ظاهر کم‌رنگ خود در دنیای سیاست عنوان کرد و گفت: «یکی دیگر از علل حضور به‌ظاهر کمرنگ بنده در مجامع و محافل، مشکلات شخصی و اشتغال به تحصیل بود که برخی از عمرم بر سر آن رفت».

حضورم در مجالس مشروط به پذیرش مسئولیت‌هایی می‌شد که مقدور نبود!

وی اضافه کرد: «حضور در محافل و مجالس در دولت احمدی نژاد منوط به پذیرش مسؤلیت در دولت ایشان بود که برای من چنین چیزی مقدور نبود».

لاهوتی بیان کرد: «از دیگر علت‌ها در آن آشفته‌بازار سخنِ گوهربار مولایم علی (ع) مد نظرم بود که در چنین مواردی باید مانند کره شتر دوساله بود که نه پشت داشت که سواری دهد و نه پستان که شیر دهد».

در همین دوران هم، لحظه‌ای زبانم از بیان آنچه حق می‌دانستم باز نایستاد

این فعال سیاسی کهنه‌کار، در ادامه به‌نوعی با تأکید بر فعالیت‌های مختلف و مؤثر خود، پشتِ بُعدِ ظاهری کم‌رنگِ حضورش در محافل، تصریح کرد: «نکته‌ی مهمی که باید در این مبحث بگویم این است که کار سیاسی و فرهنگی، تنها به حضور فیزیکی صِرف نیست. جلوه‌های مختلفی دارد و بنده لحظه‌ای از حرکت در راستای هدفم دریغ نداشتم؛ در مجامع علمی و کلاس درس در سطوح مختلف دانشگاهی، زبانم از بیان آنچه حق می‌دانستم باز نایستاد و در عین حال در مراسمات مردمی همواره در کنار آنان بوده و هستم».

تشبیه شرایط فعلی لاهوتی به تصمیم دکتر شریعتی

لاهوتی قادر 4پاسخ جالب سید قادر لاهوتی، به یک سؤال روتین و کلیشه‌ای «ریواس» نیز در نوع خود جالب بود؛ وی در پاسخ به سؤالی پیرامون احتمال حضورش در رقابت‌های انتخاباتی پیش‌رو، خاطرنشان کرد: «سؤال شما، من را به‌یاد گفته‌ای از دکتر علی شریعتی (رحمته‌الله) انداخت. وقتی این شخصیت بزرگ برای ادامه‌تحصیل از طریق بورسیه نخبگان عازم فرانسه شد از او پرسیدند که علاقه‌مند به کدام رشته‌ی تحصیلی هستید و وی می‌فرماید که میل شخصی و علاقه‌ی قلبی‌ام فلسفه است ولی ضرورت زمان ایجاب می‌کند در رشته جامعه‌شناسی و تاریخ ادیان ادامه تحصیل دهم.  بنده نیز در شرایط فعلی بدون شباهت به آن فقید نیستم؛ ارادت قلبی و میل شخصی‌ام جز شب‌مطالعه و روز درس نیست و چقدر این قطعه ی خواجه نصیر گویای حال من است:

لذات دنیوی همه هیچ است نزد من / در خاطر از تغیر آن هیچ ترس نیست
روز تنعم و شب عیش و طرب مرا / همچون شب مطالعه و روز درس نیست

ناگزیر به استعمال نسخه بزرگان اصلاحات در کشور هستم

وی در ادامه گفتگوی خود با «ریواس»، اذعان کرد: «حاق مطلب این است؛ چارچوب سیاسی بنده بر اساس کرامت انسانی و اصلاح فرهنگی مبتنی بر خودسازی است و سیاست به مفهوم مصطلح آن مشارکت در قدرت، ابزاری است برای حصول به این فرایند؛ لذا دوست دارم در این برف‌ریز عمر با دو یار زیرک و فراغتی و کتابی و گوش چمنی، عمر را سپری کنم ولی بنا به رهنمودهای بزرگان اصلاح‌طلب در کشور و صلاحدید دوستان و شرایط خاص نسخه‌ای تجویز شد که بنده هم ناگزیر از استعمال آن هستم».

برای کاندیداتوری ثبت‌نام می‌کنیم

نامزد احتمالی انتخابات مجلس، به تشریح پیشنهاد اصلاح‌طلبان در کشور پرداخت و افزود: «بناست که انشاءالله امثال بنده و دوستان دیگر همفکر آماده‌ی ثبت‌نام باشیم و چندین نفر که حداقل بیسِ صلاحیت را دارند اعلام حضور کنند و موازی با هم به جلو برویم و به‌قول “حافظ”، «تا چه بازی رخ نماید بیدقی خواهیم راند»، حرکت کنیم تا انشاالله به آستانه‌ی انتخابات نزدیک شویم و بعد از آن بر حسب خرد جمعی و نظرات شورای محترم راهبردی، همه در هم ادغام و خروجی و فرایند آن به وحدت نیروها و شخص واحد بیانجامد».

همفکرانم را به رعایت اخلاق و حفظ روحیه‌ی رفاقت با رقبا دعوت می‌کنم

لاهوتی قادر (2)لاهوتی، در پایان، یاران سیاسی خود را به ترجیح منافع مردم به منافع شخصی در رقابت‌های انتخاباتی دعوت کرد و بیان کرد: «در این راستا از همه‌ی نیروهای اصلاح‌طلب خواهانم از هواهای نفسانی و منافع شخصی و آنی بپرهیزند و برای اینکه انتخاباتی سالم در سایه‌ی امنیت ملی و منطقه‌ای داشته باشیم با رقبا و جناح مقابل فکری ضمن رقابت، رفاقت و خوش‌اخلاقی را نیز فراموش نکنیم؛ الله و بس و باقی هوس…».

انتهای پیام/ عظیم بنام