پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کارشناس بهداشت معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی تغذیه ای توجه کنید.افسانه پژهان همچنین توضیحاتی در مورد معنا و مفهوم رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز در برچسب مواد خوراکی داد.

به گزار ریواس جنوب از یاسوج، افسانه پژهان در مصاحبه‌ی زنده رادیویی با تبریک هفته غذا وروز جهانی غذا و با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص)، اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند که راه ورود همه بیماری‌ها دهان می باشد و این کامل‌ترین سخن می‌باشد. یعنی باید دقت کنیم که چه چیزی می‌خوریم و چگونه می‌خوریم.

وی افزود: با توجه به زندگی شهرنشینی و کم تحرکی انواع بیماری دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی، عروقی، خونی و … روز به روز در حال افزایش است.

کارشناس بهداشت معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه بیان کرد: لذا همه باید با الگوی صحیح غذا خوردن آشنایی پیدا کنند و نسبت به اینکه چه چیزهای را بخوریم، آگاهی کامل و کافی داشته باشند.

پژهان به نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی محصولات اشاره کرد و گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه ای همانند یک چراغ راهنما عمل میکند که خریداران کالا نسبت به میزان انرژی،قند،نمک،چربی و اسیدهای چرب ترانس محصول غذایی اطلاعات کافی پیدا می کنند.

وی افزود: این نشانگرها زیر نظر معاونت غذا و دارو بر روی محصولات خوراکی تدوین شده است تا با افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه گام های موثری برداشته شود.

این کارشناس بهداشت با تاکید بر اینکه محصولات غذایی باید نشانگرهای رنگی تغذیه داشته باشند، تصریح کرد: سبز، نارنجی و قرمز سه رنگ نشانگرهای تغذیه ای هستند. در انتخاب مواد غذایی بهتر است که به رنگ‌های نشانگرها توجه شود.رنگ سبز، به معنی «کم» و یا «اندک» است و ما را به انتخاب مطمئن‌تر و سالم‌تر راهنمایی می‌کند. رنگ نارنجی، به معنی «متوسط» است و ما را به انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می‌کند اگر چه انتخاب سبز بهتر است. محصولات غذایی با نشانگرهای نارنجی رنگ در اکثر مواقع انتخاب‌های نسبتا مناسبی هستند. هرچند نشانگرهای سبز مناسب‌ترند. رنگ قرمز به معنی مقادیر” زیاد” در مواد غذایی است. باید دقت کرد با توجه به فعالیت های فیزیکی و شرایط جسمانی، چه زمانی و چه مقدارمصرف کنیم.

پژهان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: والدین می توانند در استفاده میان وعده هایی برای فرزندان خود و خریدهای روزانه شان علاوه بر مشخصاتی از قبیل تاریخ تولید و انقضا،خوانا بودن مشخصات نام و ادرس کارخانه،محتویات بکار رفته و داشتن پروانه بهداشتی یا شناسه نظارت به این نشانگرهای رنگی تغذیه ای دقت داشته باشند.

کارشناس بهداشت محیط معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در هنگام خرید محصولات غذایی باید به برچسب ایمنی و سلامت محصول توجه شود.چنین محصولاتی از لحاظ سلامتی تمامی موارد از قبیل قند ،نمک،چربی و اسیدهای چرب ترانس در محدوده مناسب بود و از لحاظ ایمنی و سلامت مورد تایید می باشد.

انتهای پیام/د