تعصب معاون استاندار روی دهنکجی به قانون و لگد زدن به کهگیلویه ماجرای اخراج نماینده شرکت گاز از کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید/به سرمایهگذار رحم نمیکنید به دهدشت رحم کنید
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
چراغ تنها واحد فعال صنعتی کهگیلویه با عدم همکاری دو مدیر کهگیلویهای در آستانه خاموش شدن است تا فردی که همه چیزش را برای تولید آجر در دهدشت گذاشته است، برای بدهی قبض گازش در این شرایط سخت اقتصادی، راهی جز پایین کشیدن “کرکره” تولید نداشته باشد؛ موضوعی که با واکنش شدید معاون استاندار مواجه شد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، دستور کار دوم، نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کهگیلویه و بویراحمد، بررسی مصوبات قبلی این ستاد بود که ریاست آن را جعفر گوهرگانی، معاون اقتصادی استاندار به عهده داشت.
یکی از این مصوبات، همکاری شرکتهای خدماترسان، آب و برق و گاز برای تمدید مهلت پرداخت بدهیهای تنها واحد فعال اقتصادی شهرستان کهگیلویه بود که شرکت گاز این مصوبه را اجرایی نکرده بود!
مشکلات کارخانه آجر دهدشت یا همان نماسازان مروارید، تنها واحد فعالی است که چراغ صنعت کهگیلویه بزرگ را روشن نگه داشته است.
رحمان خادم، مدیرعامل شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد است که خودش بیش از هر کسی مشکلات شهرستان زادگاهش را میداند، اما شرکت تحت مدیریت او، به مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که حکم قانون را دارد، دهنکجی کرده تا گلوی تنها سرمایهگذار غیربومی کهگیلویه در آن دیار غریب، تا سرحد محکم، فشرده شود.
گویا، مدیر حقوقی شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد، بدون مشورت و هماهنگی کامل با مدیرعامل شرکت گاز، تصمیم گرفته تا برای بدهی گاز این کارخانه، همه حسابهای آن را مسدود کند و تنها روزنه امید دهدشتیها برای فعالیت تنها کارخانه صنعتی آنجا، ناامید شود.
البته در میان این همه خبر بد از وضعیت سرمایهگذاری در این استان، حمایت جانانه ستاد تسهیل از این سرمایهگذار، خبر امیدبخشی است تا کارخانه آجر دهدشت در آخرین رمقهایش دوباره جان بگیرد.
جعفر گوهرگانی، که همیشه روی مصوبات جلساتی که ریاستشان را بر عهده دارد، تعصب خاصی دارد این بار نیز این دهنکجی به قانون و مصوبه لازمالاجرا را برنتافت.
رحمان خادم، مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد به جلسه نیامد و آقای کریمی، مدیر حقوقیاش را فرستاد تا پاسخگوی سؤال و جوابهای جدی گوهرگانی باشد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابتدا از شرکت توزیع برق، برای اجرای این مصوبه و همکاری با کارخانه آجر دهدشت قدردانی کرد.
گوهرگانی گفت: سرمایهگذار آجر دهدشت که هیچ وابستگی به این استان ندارد، حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان پول خود را به یکی از محرومترین مناطق این استان آورد تا برای این دیار عمران و آبادانی کند.
او صدها جوان دهدشتی را مشغول به کار کرد و با تمام توان پای کار است؛ او حتی سرمایه اصلیاش یعنی فرزندش را نیز در همین مسیر از دست داد.
گوهرگانی، افزود: این فرد شایسته حمایت و قدردانی است نه اینکه برای یک بدهی بیاییم و حسابهایش را مسدود کنیم.
او از تسهیلات جدید به این کارخانه گفت و تأکید کرد اگر مدیران این استان همکاری کنند، این کارخانه کمر راست خواهد کرد و مطمئنم همه بدهیهایش را به آب و برق و گاز میدهد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه باید هر چه سریعتر، حسابهای این کارخانه آجر باز شوند، گفت: حقیقتا این پاسخ درستی به دلسوزی این فرد برای کهگیلویه نیست و من اجازه ادامه این فشار بر سرمایهگذار کارخانه آجر را نمیدهم.
وی خطاب به کریمی، مدیر حقوقی شرکت گاز این استان گفت که مصوبات این کارگروه با حکم دادستان کشور، عین قانون و لازمالاجراست ولی با این وجود شما حسابهای این واحد تولیدی را باز کنید و بگویید گوهرگانی دستور داده است.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه خداوکیلی کدام یک از ما حاضریم پولمان را از تهران و کانادا برداریم و بیاوریم در دهدشت هزینه کنیم، ادامه داد: شرکت برق، طلب بیشتری به نسبت گاز داشت ولی برای حمایت از تولید همکاری کرد و لذا اگر مدیر بخواهد، قطعا میخواهد مخصوصا وقتی مصوبه قانونی کارگروه تسهیل را نیز داشته باشد.
وی با انتقاد از شرکت گاز برای اجرایی نکردن این مصوبه، گفت: نباید ما را مجبور کنید از قوه قهریه استفاده کنیم چرا که فعال شدن این کارخانه در وهله اول سودش برای مردم همان منطقه و بعد هم استان است و دلیلی ندارد خود ما مانع کار شویم.
بعد از این آقای اندرزیان، نماینده کارخانه آجر نیز گفت که اگر مشکل ما حل نشود ۱۵۰ خانواده کارگر این مجموعه را دعوت به تحصن و تجمع میکنم.
گوهرگانی با تذکر به وی گفت که عزم کلی در استان و کارگروه تسهیل بر حمایت از شما است و تسهیلات خوبی نیز کمک شده است؛ لذا خواهش من این است که با این ادبیات بداخلاقانه، زمینه سواستفاده را برای برخی سودجویان فراهم نکنید.
گوهرگانی گفت که حساب کارخانه آجر را مدیر حقوقی شرکت بسته است نه آقای خادم و خود مدیر حقوقی هم برای حمایت از روند سرمایهگذاری آن را باز میکند.
بعد از این توضیحات، کریمی، مدیر حقوقی شرکت گاز گفت که دادگستری از ما خواسته است که همه بدهکاران کلان را شناسایی و با آنها برخورد کنیم.
گوهرگانی در پاسخ او گفت که مقصود دادگستری آن بدهیهای رسوبشدهای است که دهها سال مانده و شما برای وصول آنها کاری نکردید؛ دادگستری نگفته است که سرمایهگذاری که تازه آمده را به جرم تأخیر در پرداخت قبوض گازش، نابود کنیم و خفهاش بکنیم.
او گفت: شما بگویید مصوبه کارگروه بوده و قانونی است، مسئولیتش با من؛ شما طبق قانون مکلف به رعایت مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هستید اگر مسئولیتی هست متوجه شما نیست.
گوهرگانی در مقابل توجیهات مدیر حقوقی، تصریح کرد: اگر قرار است مصوبات این کارگروه را شرکت گاز بیمحلی کند بهتر است برویم و درب شرکت را پلمب کنیم؛ این پاسخ کسی که برای کهگیلویه دلسوزی میکند، نیست.
با همه این وقت گذاشتنها و خواهشهای گوهرگانی، مدیر حقوقی شرکت گاز با لحنی طلبکارانه گفت که من که اختیاری ندارم اما اگر هم داشته باشم به هیچ وجه با این سرمایهگذار همکاری نمیکنم و اجازه نمیدهم حسابهایش باز شوند.
با این دهنکجی به قانون بود که جعفر گوهرگانی با قاطعیت این مدیر را از جلسه بیرون کرد و گفت که شأن این جلسات بسیار بالا هستند و کسی که اختیاری ندارد نباید به جلسه بیاید؛ این نمیشود کار کردن برای مردم.
چگونه است که برق میتواند مشکل این کارخانه را حل کند، آب میتواند اما گاز نمیتواند؟
شما از مالیات همین سرمایهگذاران و کارخانهداران، حقوق میگیرید؛ حمایت از آنها، حمایت از همه مردم است؛ مگر این نیست که همه بچههای کهگیلویه آنجا مشغول هستند؟ما همین یک کار را هم برای کهگیلویه انجام دهیم، کار کوچکی نیست.
بعد از آن، داوود راهزادی با تأکید بر حمایت از تولید در کهگیلویه گفت که البته نباید این حمایتها بابی شوند برای اینکه هر کس به اسم سرمایهگذاری هر کاری دلش میخواهد، بکند و بدهیهایش را هم ندهد.
حالا اگر سرمایهگذاری قصد سواستفاده و انحراف تسهیلات و گردنکلفتی را داشته باشد، یک حرفی اما این فرد همه چیزش را گذاشته است تا این کار را در این شرایط سخت ادامه دهد، خدا را خوش نمیآید با او لج و لجبازی کنیم.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: بدون شک تولیدکنندگان و سرمایهگذاران هم باید برای پرداخت یدهی خود اهتمام داشته باشند و مدیران باید تشخیص دهند کدام سرمایهگذار، اهل کار است و کدام افراد دنبال امتیازگیری و صرفا دریافت تسهیلات هستند.
وی این را هم گفت که این رفتارهای یک مدیر میانی و کارشناس، زحمات آقای خادم را در شرکت گاز بر باد میدهد و حیف است این فرصتهای خدمت را از دست بدهیم.
بعد از این، همه اعضای جلسه به ویژه جبار کیانی، رئیس اتاق بازرگانی و چنگیز هاشمی، مشاور اقتصادی استاندار با حمایت از رویکرد معاون استاندار، از ادبیات مدیر حقوقی شرکت گاز انتقاد کردند و آقای کریمی نیز جلسه را ترک کرد.
پیش از این نیز علی خوانپایه که مسئولیت راهداری و حمل و نقل کهگیلویه و بویراحمد را به عهده داشت، برای صدور مجوز شرکت حمل و نقل این کارخانه همکاری نداشته است تا این واحد تولیدی مهم در گیر و دارهای اداری، کمر خم کند.
هم آقای خادم و هم آقای خوانپایه اهل کهگیلویه هستند و دو مانع اصلی فعالیت کارخانه آجر دهدشت نیز در حوزه این دو مدیر بوده است.
انتهای پیام/بنام-ک
مالک شرکت نماسازان عمدا هزینه گاز را پرداخت نمیکند. در حسابهای شرکت نماسازان هیچ مبلغی وجود ندارد که امکان توقیف آن وجود داشته باشد. مدیران شرکت با زیرکی تمام درآمد شرکت را به حساب شخصی واریز میکنند تا طلبکاران از جمله شرکت گاز امکان توقیف وجوه را نداشته باشند. مالک شرکت از موقعیت خود سو استفاده کرده و عمدا قصد دارد تا بدهی میلیاردی گاز را به صورت قطره چکانی پرداخت کند.تمام سرمایه شرکت از طریق تسهیلات بانک صنعت و معدن تامین شده و مالک کارخانه حتی اقساط بانک را هم پرداخت نمیکند.