تحلیل یک رویکرد مدیریتی بر اساس چند داده ماجرای «پرانتز باز» یک مدیر/ چگونه کلنگ یک پروژه را بیل مکانیکی میزند! «بهادر» در شرکت گاز چه کرده است؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در این گزارش بر اساس چند داده اطلاعاتی عملکرد مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد را تحلیل کردیم از رویکرد مدیریتی پرانتز باز و کلنگزنی پروژهها با بیل مکانیکی رونمایی کردیم.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ریحان بهادر، مدیر یک دستگاه تخصصی و غیرسیاسی در استان کهگیلویه و بویراحمد است که منتقدینش انتصاب او را فامیلی میدانند و این نقد اساسی موجب شده که هر تصمیم مدیریتی او را به مسایل قومی و فامیلی ربط دهند؛ موضوعی که کار را برای آقای بهادر و تیم مدیریتیاش سخت کرده است.
آقای بهادر امروز خبرنگاران را دعوت کرد تا با تشریح عملکردش، این ذهنیتها را دور کند و بگوید که کارنامه من نشان میدهد که تفکرات قومی و سیاسی داشتهام یا رویکردی مدیریتی و فنی را در شرکت گاز این استان پیاده کردهام؟.
بهادر در زمستان گذشته که کشور در بحران گاز و سوخت فرو رفته بود، توانست به نحوی مدیریت کند که نه تنها هیچ قطعی بدون برنامهای در هیچ نقطهای از استان نداشتیم بلکه حتی بخشی از گاز استان نیز در انتهای خط انتقال، به داد خانههای سرد شمالیهای رسید؛ این نقطه از کارنامه مدیریتی ریحان بهادر برگ برنده او در بین سایر مدیران بود مخصوصا در شرایطی که آب و برق در آن مقطع به کرات قطع شدند اما شعلههای گاز در خانههای کهگیلویه و بویراحمدیها هیچگاه خاموش نشد.
کسی یادش نرفته است که در اولین بارش برف سال قبل یاسوج آب و برق روی مردم قطع شد اما شرکت گاز با پایداری شبکه گاز نمره قبولی از مشترکانش گرفت.
نکته دیگری که میتوان تا حد زیادی منتقدین مدیریت فامیلی آقای بهادر را متقاعد کرد، این نکته است که تقریبا این روزها به هر منطقهای از سرحد تا گرمسیر که پا بگذاریم یک پیمانکار شرکت گاز در حال کار است و این هم برای تیم مدیریتی شرکت گاز یک آبروست و هم برای دولت و انتظاراتی که از یک مدیر میرود.
بهادر در شرکت گاز اگر مدیری صرفا متکی به قانونهای خشک و سختگیرانه بود هرگز نمیتوانست در این استان چند خدمت مهم را در گازرسانی انجام دهد چرا که بسیاری از نقاط این استان و روستاها با معیارها و استانداردهای قانونی شرکت ملی گاز کشور همخوانی ندارد و اگر بخواهیم به همین بسنده کنیم باید در دست روی دست گذاشت اما آقای بهادر و تیمش در سایه حمایتهای استاندار و معاونین دست به تابوشکنیهای خادمانهای زدند که از دید رسانهها مخفی نیست.
او در ابتدای مدیریتش جلوی بسیاری از موانع خدمت در شرکت گاز یک پرانتز باز کرد و هنوز آن را نبست و در این پرانتز تاکنون اقدامات خوبی انجام داد.
آقای بهادر، درب اتاق وزیر را رها نکرد تا دستنوشتهای از او گرفت که مجوز گازرسانی به روستاهایی را میداد که گازرسانی به آنها صرفه و توجیه اقتصادی نداشت.
او برای سبز شدن کل استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ شاخص گازرسانی اقدامات خوبی را شروع کرد و کار را در دو شهرستان دنا و لنده آغاز کرد و مجوز گازرسانی به ۱۶۳ روستا که برخی از آنها به لحاظ قوانین شرکت ملی گاز واحد شرایط نیستند در دست اقدام است.
در این دو سال نیز ۱۵۱ روستا گازدار شدند تا جمع روستاهای برخوردار از نعمت گاز به یک هزار و ۵۸ روستا برسد.
کار شرکت گاز در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل مناطق متعدد صعبالعبور و کوهستانی به نسبت دیگر استانها به مراتب دشوارتر و پیچیدهتر است و این سختی در کنار قدرت رایزنی برای گازرسانی به روستاهای زیر ۲۰ خانوار، عملکرد شرکت گاز در دولت سیزدهم را قابل قبول کرده است.
پرانتزی که ریحان بهادر جلوی خیلی از بخشنامهها و دستورالعملها باز کرد فقط در یک مورد به مهاجرت معکوس به روستاها کمک میکند و اینها قابل تقدیر است؛ بهادر در پاسخ به سوال خبرنگاری که گازرسانی به روستاهای سادات محمودی که قرار است زیر سد بروند را اتلاف هزینه خواند، گفت: گاز یکی از اولیهترین نیازهای مردم است، بگذارید مردم فعلا زندگی کنند در رفاه باشند تا ببینم در آینده تکلیف سد چه میشود؟ نباید مردم را از حق خودشان محروم کنیم این کمترین کاری است که از دست ما بر میآمد.
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد در مورد دیگری و در پاسخ به سوالی در مورد استخدام در این شرکت نیز گفت: خبرهای منتشر شده کذب بودند و کار غیرقانونی انجام نشد و نمیشود اما شما رسانهها کمک کنید و بگذارید چند جوان صاحب شغل و کار شوند؛ شما من را بخاطر مشکلات گاز زیر سوال ببرید نه استخدام چند هماستانی؛ شما از من گاز بخواهید و خدمت به مردم اما در این مورد خاص که دغدغه شما هم هست بدانید که اگر من و آقای استاندار و شخص وزیر و وکیل مردم هم بخواهند غیرقانونی استخدام رسمی یا قراردادی کنند، نمیتوانند و نمیشود و یقین میدهم کاری غیرقانونی نشود
اینها نمونههایی از پرانتزهایی بود که آقای بهادر در شرکت گاز باز کرد و هنوز این پرانتزها را نبسته است و هر چه باشد گویا نتیجه ان، خدمت به مردم است نه خیانت به آنها!
بهادر در نشست خبری امروزش گفت که مدیریتش به گونهای بوده که بیل مکانیکی پیمانکار، کلنگ پروژههای حوزه «گاز» شده و فاصله مجوز یک پروژه و شروع عملیات احداث آن به کمترین زمان ممکن رسیده است.
توضیح ریواس جنوب: این تحلیل به سفارش روابط عمومی شرکت گاز و با دادههای آنان و ترکیب با مشاهدات میدانی خبرنگار این پایگاه خبری نگارش و منتشر شده است.
انتهای پیام/ بنام
به امید روزی که همه مدیران استانِ فلک زده و تعصب زده ما، منش مدیریتی شبیه دکتر بهادر در پیش گیرند برای رهایی و نجات مردم استانمان از بنبست اقتصادی ، صنعتی ، اشتغال و فرورفته در تعصبات قومی قبیلهای