پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آنگونه که از اظهارات مقامات مسؤول در بیمارستان‌های خصوصی و حتی خیریه استان فارس برمی‌آید، آنها تمام مسؤولیت خدمت‌رسانی به مردم را متوجه دولت می‌دانند و معتقدند قرار نیست در شرایط دشوار اقتصادی فعلی، آنها هم باری را به دوش بکشند.

به گزارش ریواس جنوب، تعدادی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی و خیریه در استان فارس، از ابتدای شهریورماه از پذیرش دفترچه‌های بیمه سلامت و تأمین اجتماعی خودداری کردند تا بیماران ناچار شوند پس از پرداخت هزینه‌های کامل و سنگین این مراکز خصوصی، برای دریافت سهم خود از بیمه‌ها، به یک چرخه‌ی اداری و زمانی دیگری گرفتار شوند.

از یک سو بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی تأکید دارند که پرداخت‌های خوبی به طرف‌های قرارداد خود داشته‌اند و در این شرایط بد اقتصادی مراکز خصوصی می‌بایست همکاری و صبر بیشتری داشته باشند؛ و در سوی مقابل مدیران بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی و خیریه معتقدند این وظیفه‌ی دولت است که مشکلات را حل کند و آن‌ها توانایی مدیریت مجموعه‌های خود را هم با این وضعیت اقتصادی ندارند.

در این میان برخی از مدیران مراکز خصوصی که به زعم خود، زیر بار هزینه‌ها کمر خم کرده‌اند، توپ را در زمین دولت می‌اندازند و با انتقاد از برخی سیاست‌های کلان با وجود بی‌پولی، اذعان می‌کنند که فشار آن‌ها بر بیمه‌های استان با هدف گرفتن حق‌شان از مدیریت کلان کشور است.

ازجمله، مدیر بیمارستان خیریه کوثر شیراز که در گفتگو با ریواس جنوب، با اذعان به ارزشمندی اصلِ طرح تحول سلامت برای مردم، این طرح را به‌دلیل بی‌پولی، طرحی شکست‌خورده توصیف می‌کند. سید اصغر گلشنی تلویحاً گفته که گویی این طرح، پول را از بخش خصوصی برداشته و به نیابت از دولت به جیب مردم زده است.

در ادامه بخش‌هایی از اظهارات مدیر بیمارستان کوثر را می‌خوانید.

** طرح تحول سلامت، شکست خورده است!

سید اصغر گلشنی- مدیر بیمارستان کوثر شیراز

 مدیر بیمارستان کوثر طرح تحول سلامت را طرح بسیار خوبی دانست که پرداخت از جیب مردم را در بیمارستان‌های دولتی کمتر کرده است، اما در عین حال اظهار داشت: «قبلاً مردم در بیمارستان دولتی مثلاً در بخش سرپایی با دفترچه بیمه خود ۳۰ درصد هزینه را پرداخت می‌کردند ولی بعد از این طرح به ۵ درصد کاهش یافت؛ بنابراین این طرح به نفع مردم شده اما متأسفانه باعث شده بیمارستان‌ها ازجمله در بخش خصوصی دچار مشکلات زیادی شوند.»

گلشنی تصریح کرد: «به اعتقاد من مسائل مالی این طرح را در نظر نگرفتند. این طرح در اوایل اجرا خوب بود ولی الان دچار مشکلات جدی شده و از نظر ما طرحی که بدون اعتبار باشد ارزشی ندارد و با شکست مواجه می‌شود؛ همانطور که این طرح پس از ۴ سال با شکست مواجه شده و در حال حاضر بیمارستان‌های دولتی و بعد از آن‌ها بیمارستان‌های خیریه و خصوصی دچار مشکلات زیادی شده‌اند.»

او با بیان اینکه «از قضا بیشترین جاهایی که ضرر کرد خود دولتی‌ها بوده‌اند»، گفت: «در اوایل اجرای طرح، مراجعه به بیمارستان‌های دولتی کاهش داشته اما با توجه به اینکه حتی از نظر فضای فیزیکی هم مشکل داشتند شرایط مجدداً به روال گذشته برگشته و بیمارستان‌های خیریه و خصوصی با کمک به دولت، کمبودها را پوشش دادند که با توجه به نداشتن پول و بروز مشکلات متعدد حالا ما هم دچار مشکل شده‌ایم.»

مدیر بیمارستان کوثر با یادآوری اینکه قبلاً بیمه‌ها مطالبات بخش خصوصی را حداکثر شش ماهه پرداخت می‌کردند، مدعی شد: «در حال حاضر تأخیرها در پرداخت به ۱۶ ماه رسیده است؛ این موضوع به این معنی است که عملاً پول‌های بیمارستان‌های خصوصی را برداشتند و به بیمارستان‌های دولتی تزریق کرده‌اند!»

گلشنی با اشاره به مکاتبات متعدد با مقامات دولتی و دانشگاهی در خصوص مشکلات طرح تحول سلامت، افزود: «چالش‌های بیمه‌های دولتی و خصوصی در پرداخت مطالبات بخش خصوصی بسیار زیاد است و اگر پول تزریق نشود مشکلات طرح تحول سلامت بیشتر هم خواهد شد و بخش خصوصی صدمه‌ی زیادی خواهد خورد.»

** دلیل مراکز خصوصی برای مخالفت با طرحی که به نفع مردم بوده است

مدیر بیمارستان کوثر با در واکنش به این دیدگاه که “مکاتبات بیمارستان‌های بخش خصوصی در نقد طرح تحول سلامت در حالی صورت گرفته که این طرح برای مردم مزایای زیادی داشته”، تأکید کرد: «ما می‌گوییم این طرح وقتی پول در آن نباشد ارزشی ندارد. این طرح خوب به‌خاطر نداشتن پول ضربه خورده و به شکست منجر شد.»

** توپ مدیر در زمین رئیس!

گلشنی همچنین در واکنش به اینکه طرح تحول سلامت در همین حال هم مورد تأکید و حمایت رهبر انقلاب هم بوده، اذعان کرد: «شخص بنده که با هیچ کس مکاتبه‌ای نکردم و مخالفتی هم نکرده‌ام. رئیس بیمارستان مکاتباتی را انجام دادند و اعلام کردند که این طرح مشکلاتی را ایجاد می‌کند و الان هم همینطور شد. من می‌گویم طرح بسیار خوبی است که باید پیشنهاد کنیم که مشکلات آن حل شود. وقتی مریض بیمارستان ما پول پرداخت نکند ما راحت‌تر هستیم اما وقتی این پولی که باید به ما بدهند می‌برند به جاها و کسان دیگر می‌دهند، به مشکل بر می‌خوریم.»

** وظیفه‌ی دولت است که برای مردم کار کند نه ما!

مدیر بیمارستان خیریه کوثر در پاسخ به این سؤال که در وضعیت فعلی اقتصادی کشور، این بیمارستان به عنوان یک نهاد خیریه چه همکاری با مردم انجام می‌دهد، تصریح کرد: «ما که نباید کاری انجام دهیم. مسؤولان بالا باید برای مردم کاری بکنند. دست ما نیست. واقعیت این است که هیچ چیزی بدون پول انجام نمی‌شود؛ بیمارستان خصوصی اگر پول نداشته باشد چطور می‌تواند بچرخد؟»

** توضیحات مدیر بیمارستان کوثر درباره ماجرای محکومیت تعزیزاتی بیمارستان

سید اصغر گلشنی- مدیر بیمارستان کوثر شیراز

 اما موضوع دیگری که در خصوص بیمارستان خیریه کوثر در برخی محافل مطرح شده، نرخ خدمات این بیمارستان به بیماران است که بنا بر ادعای برخی دست‌کم از مردادماه تا بهمن‌ماه سال ۹۶، بر پایه‌ی تعرفه بخش خصوصی (و نه خیریه) محاسبه می‌شده و از طرف تعزیرات هم محکوم شده است.

با این حال مدیر بیمارستان کوثر در این باره توضیح داد: «این اتهام اشتباه است؛ دولت شهریورماه ۹۶ تعرفه بخش خیریه را از حدود ۴۰ هزار تومان به حدود ۲۰ هزار تومان کاهش داد و ما هم به‌جز در مورد بیمه‌های تکمیلی که اجازه داشتیم، این دستورالعمل را اجرا کردیم. با توجه به تعرفه‌ی اعلامی از تاریخ ۴ بهمن‌ماه به بعد هم ریالی اضافی از مردم نگرفتیم. تا قبل از بهمن‌ماه هم، ما از بیمه‌های سلامت، تأمین اجتماعی، کمیته امداد و نیروهای مسلح با وجود تعرفه‌ی ۳K مربوط به خیریه‌ها، ما معادل ۲K اخذ کرده‌ایم.»

او البته در ادامه با تأیید تلویحی اصل محکومیت این بیمارستان گفت: «بله، موضوع به تخلفات و تعزیرات رفته و ما همه پول‌ها را پس داده‌ایم؛ یعنی هر بیماری که مراجعه کرده و درخواست کرده هزینه‌های اضافی که در آن بازه‌ی زمانی از او گرفته شده بود را برگرداندیم. با این حال وقتی دولت تعرفه را قبل از بهمن‌ماه اعلام نکرده بود ما که کف دست‌مان را بو نکرده بودیم که بدانیم نرخ مدنظر دولت چقدر است!»

گلشنی در واکنش به این سؤال که اگر تعرفه‌های جدید در بهمن‌ماه ابلاغ شده، “چرا برای ماه‌های قبل از آن بیمارستان کوثر محکوم شده و این بیمارستان نیز با پذیرفتنِ حکم، آن را -البته برای کسانی که مراجعه کرده‌اند- اجرا هم کرده”، پاسخ روشنی نداد.

وی در عین حال تصریح کرد: «در دولت‌های قبل چون که اطلاعات‌شان خوب بوده می‌گفتند معادل بخش خصوصی می‌توانید هزینه از بیمار اخذ کنید اما با این حال هم در استان فارس هیچ بیمارستان خیریه‌ای به اندازه بخش خصوصی هزینه نگرفته است.»

گلشنی افزود: «ما در مورد بیمه‌های تکمیلی هم مابه‌التفاوت آن را برای بیماران کم‌بضاعت کمک می‌کردیم؛ چنانچه طی چند سال اخیر ۳۰۰ میلیارد تومان به بیماران کم‌بضاعت تخفیف داده شده و علاوه بر آن دستگاه‌های پیشرفته‌ای برای بیمارستان خریداری شده و از همین پول‌ها توانستیم به نقطه‌ای برسیم که برخی از تجهیزات بیمارستان ما در شیراز بی‌نظیر است.»

مدیر بیمارستان کوثر اذعان داشت: «الان دیگر نمی‌توانیم رعایت مردم هم بکنیم؛ ما قبلاً بیماران تک‌بیمه‌ای را با تعرفه ۲K حساب می‌کردیم اما الان همه بیماران – شامل تک‌بیمه‌ای و دارای بیمه تکمیلی- را ناچار ۳K حساب می‌کنیم.»

** در بیمارستان ما منافعی وجود ندارد که هدف ما از اعتراض منافع شخصی باشد

گلشنی در واکنش به اینکه برخی از بیماران گلایه داشتند که اعتراضات بیمارستان کوثر و سایر بیمارستان‌های خصوصی به دلیل تهدید منافع خود آنهاست و نه مردم؛ تصریح کرد: «اینجا هیچ منافعی وجود ندارد و هیچ سهامداری نیست. اینجا حتی به خاطر همین برخوردها برخی از خیرین هم کنار کشیدند. ضمن اینکه سرویسی که ما در بیمارستان کوثر ارائه می‌دهیم از بیمارستان‌های خصوصی بیشتر است اما تعرفه‌ی پایین‌تری نسبت به آنها می‌گیریم.»

او در عین حال تأکید دارد که «طرح مسائل مربوط به تخلف بیمارستان کوثر نسبت به تعرفه یا موضوعات این چنینی برای انحراف ذهن‌ها است».

** آشکار است که پزشک جایی می‌روند که پول بیشتری می‌گیرد

مدیر بیمارستان کوثر، در پاسخ به سؤالی مبنی بر صحت کناره‌گیری برخی از پزشکان این بیمارستان نیز گفت: «به نظر شما وقتی بیمارستان دیگری به پزشک سه-چهار برابر بیمارستان ما پول می‌دهد، او کجا را انتخاب می‌کند؟ طبیعی است که پزشکان هر جایی که پول بیشتری بدهند آنجا می‌روند. ما واقعاً نمی توانیم پولی پرداخت کنیم و اگرچه تا حدی توانستیم اینها را نگه داریم اما در نهایت تعدادی از پزشکان به دلیل مسائل مالی از بیمارستان کوثر رفته‌اند.»

** واکنش به ادعای برخی پزشکان ناراضی در بیمارستان کوثر

گلشنی در خصوص اینکه برخی از پزشکان آن بیمارستان مدعی هستند بیمارستان از سهم آنها تخفیف می‌دهد و حق و حقوق آنها عادلانه پرداخت نمی‌شود، هم تصریح کرد: «ما پزشکان را خیرین خاموش می‌دانیم و اینکه آنها بخشی از سهم خود را به عنوان خیریه نمی‌خواهند، درست است. با توجه به اینکه تعداد بیمه‌های تکمیلی ما کم است ما حق و حقوق پزشکان را بر مبنای بیمه‌های چهارگانه پرداخت می‌کنیم.»

** ما نه ضد مردم هستیم، نه ضد بیمه‌ها؛ اما مگر بیمارستان‌ها روانی‌اند یا مریض‌اند که بدون پول مریض بپذیرند؟

 مدیر بیمارستان کوثر در بخش پایانی اظهارات خود با اذعان به این مطلب که «امروزه همه مسائل و موضوعات مالی گره خورده»، گفت: «ما نه ضد مردم هستیم، نه ضد بیمه‌ها. اما مگر بیمارستان‌ها روانی‌اند یا مریض‌اند که بدون پول مریض بپذیرند؟ ما تا چند سال پیش حتی جزو انجمن بیمارستان‌های خصوصی هم نبودیم ولی حالا در وضعیتی دیگر گرفتار هستیم. از ابتدای امسال تا امروز بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان کسری اعتبار داشته‌ایم و عملاً در حد نابود شدن قرار داریم. با این وضعیت  کدام اقتصاددان می‌تواند بیاید بیمارستان ما را بچرخاند؟»

** اقدامات اخیر ما برای جلوگیری از نابودی بیمارستان‌های خصوصی است

گلشنی با تأکید بر اینکه «تعطیل شدن بیمارستان‌های خصوصی به نفع هیچکس نیست»، اظهار داشت: «این اقدامات اخیر ما برای آن است که از سقوط بیمارستان خصوصی جلوگیری کنیم. ما ناچار هستیم بر بیمه‌ها فشار بیاوریم تا این‌ها هم از تهران اعتبار بگیرند و مشکلات مالی بیمارستان‌های خصوصی حل شود.»

** با این ماجراها نه ما ضرر می‌کنیم نه دولت؛ مردم ضرر می‌کنند

وی با اذعان به ظلم‌هایی که در این خصوص بر مردم وارد می‌آید، تصریح کرد: «با این ماجراها کی ضرر کرده؟ نه ما و نه دولت؛ مردم ضرر کردند! ما داریم به مردم ظلم می‌کنیم. در این قضایا که مردم مراجعه می‌کنند و ما می‌دانیم ندارند اما از آن‌ها پول می‌گیریم، باور کنید اعصاب خود من به عنوان مدیر بیمارستان خیریه به هم می‌ریزد. بنده و آقای دکتر تابنده الان کار ضد مردمی کردیم و عذاب وجدان می‌کشیم اما بالاجبار بوده و جواب خدا را داریم بدهیم؛ چون ما با همه جا مکاتبه کردیم ولی یک نفر نیامد به ما بگوید شما چه می‌کنید.»

گلشنی ادامه داد: گویا هرکسی برای حمایت از هم‌گروهی خود همه چیز را زیر پا می‌گذارد؛ مثل اینکه چیزی که نیست حق مردم است.»

بخش دوم گفتگو به زودی منتشر می‌شود.

گفتگو از سجاد بنام

انتهای پیام/ س۲۵۳۹