پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

وزیر نفت گفت: بهره گیری از نیروهای متخصص داخلی و حرکت به سمت تحقیقات، پژوهش و تولید فناوری در حوزه نفت با یک استاد و چند دانشجو امکان پذیر نیست بلکه این امر نیازمند ایجاد سازمان جدیدی با عنوان سازمان پژوهش است.

محمدعلی افشانی- اسحاق جهانگیری- بیژن نامدار زنگنه

محمدعلی افشانی- اسحاق جهانگیری- بیژن نامدار زنگنه

به گزارش ریواس جنوب به نقل از ایرنا، بیژن نامدار زنگنه سه شنبه در جمع استادان و دانشجویان دانشکده نفت و گاز دانشگاه شیراز بیان کرد: در صورت ایجاد چنین سازمانی می توان تحقیقات و پژوهش های علمی در این زمینه را در طولانی مدت ساماندهی کرد.

وی افزود: تحقیقات در حوزه نفت مستلزم این است که چندین استاد و دهها دانشجو در این زمینه مشغول پژوهش شوند و ضمن برنامه ریزی طولانی مدت، فعالان در این عرصه تحت یک مدیریت منظم با هم همکاری کنند.

نامدار زنگنه اظهارداشت: موضوع های تحقیقاتی و پژوهشی موضوع های یک ساله و ۶ماهه نیستند که در کوتاه ترین زمان به نتیجه برسند به همین سبب برنامه ریزی های مرتبط با آنها باید برای دراز مدت دیده شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر مخازن نفتی ما ارزشمند ترین منابع سرمایه ای کشور هستند که باید به طور مستمر و دائم اطلاعات مرتبط با آنها را دریافت و کنترل کرد و کارهای تحقیقی برای بقا و افزایش طول عمر آنها انجام داد.

وزیر نفت ادامه داد: افزایش طول عمر در مخازن نفتی به معنای افزایش ضریب بازیافت نفت و افزایش بازیافت کل در طول عمر مخزن است که ما این موضوع های مهم را به دانشگاه های کشور ارجاع داده ایم.

وی با بیان اینکه موارد یاد شده و ارتباط با دانشگاه ها را به خوبی در قراردادهای نفتی هم دیده ایم، اظهار داشت: درست است که در قراردادهای نفتی ما نامی از دانشگاه ها آورده نشده است اما تقویت مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در بخش اسناد بالادستی نفت عنوان شده است.

وزیر نفت افزود: می کوشیم از فناوری سطح بالای دنیا در حوزه نفت بهره گیریم و با این رویکرد کارهای بزرگی در این زمینه در کشور برنامه ریزی شده که آنها را با جدیت دنبال می کنیم.

نامدار زنگنه گفت: کسب و کار روشن و خوبی در بخش بالادستی نفت وجود دارد و دانشجویان و استادان دانشگاه هم باید به آینده کسب و کار در این عرصه امیدوار باشند

وزیر نفت ادامه داد: در سال ۷۶ که وارد وزارت نفت شدم پی بردم که در دانشگاه نفت، رشته بالا دستی نداریم و این درحالی است که بالاترین ثروت و تاثیرگذارترین بخش در تولید ثروت، بخش بالادستی نفت است و ما هیچ رشته بالادستی در هیچ دانشگاه ایران نداشتیم.

نامدار زنگنه با بیان اینکه در آن سال با همکاری برخی از اعضای هیات علمی رشته های تخصصی را در کشور راه اندازی کردیم، گفت: تا نیروی متخصص نداشته باشیم چگونه می توانیم بگوییم بسیاری از کارهای بزرگ را انجام می دهیم؟ از همه دنیا بهتر هستیم و ضریب بازیافت نفت را بالا می بریم؟

نامدار زنگنه افزود: امروز با کارها و اقداماتی که در بهترین دانشگاه های کشور انجام شده، سالانه چند هزار نفر متخصص رشته های نفت از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند و در حال حاصر ما در این عرصه کمبود نیرو نداریم.

وی بیان کرد: یکی از بحث هایی که در توافق قرارادهای نفتی اخیر مطرح شد بحث ایجاد شرکت های اکتشاف و استخراج نفت بود که عده ای با آن مخالفت کردند و گفتند نیروهای وزارت نفت به خارج از کشور می روند و وزارت نفت می خواهد به کشور خیانت کند.

نامدار زنگنه ادامه داد: متاسفانه در کشور ما نخستین برچسب برای مخالفت و ممانعت از موضوعی، زدن اتهام خیانت است اما ما از ایده خود کوتاه نیامدیم و گفتیم نمی شود همه دانش آموختگان این بخش را در وزارت نفت استخدام کنیم .

وی اظهارداشت: به مخالفان این ایده، گفتیم، بگذارید شرکت هایی درست شود که کار و فعالیت کنند و سخت گیری و تنگ نظری در این زمینه نداشته باشید.

وزیر نفت گفت: پیشرفت کشور، با عقلانیت و تلاش شبانه روزی میسر است و با حرف های احساسی و شعار توسعه پیدا نمی کند بلکه ممکن است آفتی باشد که کشور را به عقب بازگرداند.

وی با بیان اینکه به بخش پایین دستی نفت هم اهتمام داریم، بیان کرد: برای کارهای دارای هدف مشخص در بخش های اسناد بالادستی و پایین دستی نفت اعتبار تخصیص می دهیم زیرا هزینه هایی که در این بخش ها می شود ناچیز تر از میزانی است که با اجرای برنامه ها به دست می آوریم.

** مقاومت در مقابل بالابردن ضریب بازیافت نفت، حرکتی نابخردانه است

نامدار زنگنه در بخش دیگری از مطالب خود اظهارداشت: از گذشته تاکنون عده ای در کشور در مقابل بالابردن ضریب بازیافت نفت در کشور مخالفت و مقاومت می کنند که من این مخالفت را از بدجنسی نمی دانم بلکه این مخالفت نابخردانه و از جنس نادانی است.

وی اضافه کرد: بالابردن یک درصد بازیافت نفت در مخازن نفتی ما معادل ۳۵۰ میلیون دلار برای کشور درآمد ایجاد می کند که متاسفانه ما این موضوع را در گذشته رها کرده بودیم و امروز نیز هنوز در این زمینه مقاومت می شود.

اسحاق جهانگیری به همراه چند نفر از وزیران برای افتتاح چندین طرح عمرانی و بررسی برخی از مشکلات استان فارس سه شنبه ۲۹ تیر ۹۵به این استان سفر کرد.

انتهای پیام/ سجاد بنام