فاضلابهای عفونی بدون توجه به مصوبات بیحاصل، همچنان به رود بشار یاسوج میریزد متولی بهداشت، کار غیربهداشتی میکند، آبفای شهری دغدغههای مهمتری دارد! / زور شورای سلامت هم به فاضلاب بیمارستان امام سجاد نرسید
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
کار غیر بهداشتی وقتی از سوی متولی بهداشت باشد دیگر تحمل آن کار سادهای نیست، امروز شورای سلامت هم تشکیل شد اما زورش به بیمارستان امام سجاد و فاضلابی که در سایه بیتوجهی به متولیان آب و سلامت مردم، به رودخانه مظلوم بشار میریزد، نرسید.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، شورای سلامت در هر استانی از نهادهای قانونی و دارای قدرت اجرایی است تا به آنچه سلامت مردم را به خطر میاندازد، رسیدگی و تصمیات لازم را اتخاذ کند.
این شورا در استان کهگیلویه و بویراحمد به ندرت برگزار میشود و امروز نخستین شورای سلامت سال ۹۶ با حضور مسئولان ارشد این استان، مدیران دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت و بهداشت و مدیران کل دستگاههای مختلف برگزار شد.
شورای سلامت اینقدر کم برگزار شد و اینقدر مصوبات قدیمیاش برای اعضا جدید و تازه بودند که همه وقت این جلسه به مرور مصوبات قبلی این شورا و اقدامات انجام شده در راستای اجرای آنها گذشت.
یکی از این مصوبات، ساماندهی فاضلاب بیمارستان امام سجاد در بالادست رودخانه بشار بود که سالها است فقط بحث آن مطرح میشود و عزمی برای جلوگیری از ورود آن به منابع آب شرب مردم یاسوج وجود ندارد.
اذعان به عفونی بودن فاضلاب خروجی بیمارستان امام سجاد یاسوج و تهدید سلامت مردم
دکتر اورنگ ایلامی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه با اذعان به عفونی بودن فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، میگوید که این یک واقعیت است که فاضلاب این بیمارستان عفونی است و تا شعاع ۳۰ کیلومتری منابع آبی را آلوده میکند.
او امروز در شورای سلامت این استان برخلاف رویه برخی مدیران، سعی در کتمان این موضوع نداشت و گفت که دفع فاضلاب این بیمارستان در چاههای جذبی به دلیل نوع آلایندگی این فاضلاب اصلا توصیه نمیشود و رها کردن آن هم که کاری به مراتب بدتر است بنابراین راهی نیست جز اینکه فاضلاب این مرکز درمانی را به شبکه فاضلاب شهری متصل کنیم.
این در حالی است که طبق مصوبات قبلی شورای سلامت، مقرر شد تا اجرای سیستم شبکه فاضلاب در درون محوطه بیمارستان با دانشگاه علوم پزشکی و شبکه فاضلاب بیرون از محوطه بیمارستان با شرکت آب و فاضلاب شهری باشد.
اهمیت سلامت و جان مردم به سبک مدیران آبفای شهری
اما اهمیت این موضوع برای مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد به حدی بود که با تأخیر یکساعته به جلسه آمد تا لیست حضور و غیاب مدیران را امضا کند و در تاریخ ثبت شود که او در این شورای سلامت برای حل بحرانی که جان انسانها و سلامت آنان را نشانه رفته است، حضور داشته است.
علی لدنی، البته علاوه بر امضای لیست مدیران حاضر در جلسه، جملهای را نیز در دقایقی پایانی گفت که برای اتصال فاضلاب بیمارستان امام سجاد یاسوج باید از فضای کنار پل چهارم بشار که در حال ساخت است استفاده کنیم تا بتوان این خط انتقال را از رودخانه عبور داد.
او البته این را هم گفت که برای عملیاتی کردن این مهم و حل این مشکل به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است؛ موضوعی که با کمبود اعتبارات، به احتمال زیاد، چنگال بیرحم فاضلاب عفونی و خطرناک بیمارستانی را تا ماهها و سالهای دیگر روی گلوی رودخانه بشار و سلامت مردم را نگه میدارد.
اداعایی که مدیرکل محیط زیست آن را قبول ندارد
اما رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و همکارانش امروز در جلسه شورای سلامت ادعا کردند که این بیمارستان، فاضلاب خود را ابتدا تصفیه میکند و بعد در چاههای بالادستی رودخانه بشار رها میکند؛ موضوعی که مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد آن را قبول ندارد و میگوید نمونهها و آزمایشات ما از رودخانه بشار یاسوج نشان میدهد که آلایندگی ناشی از فاضلاب بیمارستانی به حد بحرانی رسیده است و استاندارد محیط زیستی در فاضلاب بیمارستان امام سجاد رعایت نشده است.
اسدالله هاشمی از طرح این شکایت در محاکم قضایی میگوید و معتقد است ارادهای در علوم پزشکی برای حل این معضل وجود ندارد.
سیستم تصفیه بیمارستان امام سجاد یاسوج بسیار ابتدایی است و به نظر من میشود با هزینههای بسیار کمی این مشکل آلایندگی را حل کرد و نیازی به صرف اعتبارات زیاد و اتصال فاضلاب بیمارستان به شبکه فاضلاب شهری با توجه به هزینهبر بودن آن و عبور رودخانه بشار از وسط شهر نباشد.
هاشمی این را هم گفت که چگونه است دانشگاه علوم پزشکی تختهای بیمارستانی خود را به این شدت افزایش میدهد، هتلینگ خود را بالا میبرند اما کاری به فاضلاب آن ندارند؟
اورنگ ایلامی در این زمینه نظر دیگری دارد و میگوید ما اگر تختهای بیمارستانی را زیاد کردیم بخاطر نیاز مردم بوده است و گرنه کیست که دلش بخواهد در اتاق یک نفره، ۲ بیمار باشد؟ اگر همینها نبود که ما جز محرومها نبودیم و نیازی به احداث بیمارستانهای جدید در حال ساخت نبود.
بیمارستان وظیفه خود را انجام داده است، آب و فاضلاب شهری بیتوجهی میکند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد میگوید که تصفیه فاضلاب حتی با روشهای مدرن، مشکل را دائمی حل نمیکند و باید فاضلاب این بیمارستان به شبکه فاضلاب شهر متصل شود.
ایلامی البته ادعا کرده که دانشگاه علوم پزشکی، شبکه فاضلاب درون بیمارستانی را اجرا کرده و شرکت آب و فاضلاب شهری باید در این زمینه به وظیفه خود عمل کند.
همه آلودگی بشار مربوط به بیمارستان امام سجاد نیست/ فاضلاب بلوار رجا هم به رودخانه بشار میریزد
در همین زمینه، وفایی، رئیس بیمارستان امام سجاد یاسوج(ع) که مثل دیگر همکارانش نگرانیهای مردم از سلامت خود و عفونی بودن فاضلاب خروجی بیمارستان تحت مدیریتش را قبول دارد، به موضوع دیگری اشاره میکند و میگوید که درست است نمونههای ادارهکل محیط زیست آلایندگی منابع آبی را نشان میدهد ولی منبع همه آلایندگی رودخانه بشار، بیمارستان امام سجاد نیست.
وفایی معتقد است که فاضلاب بلوار رجا و خیابانهای اطراف آن مستقیما” به رودخانه بشار میریزند و لازم است نمونههایی که محیط زیست آزمایش میکند قبل و بعد از بیمارستان امام سجاد باشد.
ما هم مثل یک شهروند در خیابانهای این شهر هستیم که فاضلاب خود را تا جلوی درب میآوریم و از آن به بعدش وظیفه آبفای شهری است.
این ادعای رئیس بینارستان سجاد در حالی است که در چند نقطه از شهر یاسوج، فاضلابهای خانگی به راحتی در جلوی چشمان هم متولیان آب و فاضلاب و هم متولیان سلامت مردم به رودخانه بشار میریزد.
زور شورای سلامت هم به فاضلاب بیمارستانی نرسید تا آرامش مردم همچنان روی هوا باشد
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نخستین شورای سلامت سال جدید هم با این بحثها گذشت و زورش به فاضلاب بیمارستان امام سجاد نرسید تا نگرانی از بابت یک خطر زیست محیطی، آرامش شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی را همچنان بر هم بزند.
مسدولان قول دادند در شورای برنامهریزی این استان موضوع تأمین اعتبار ساماندهی فاضلاب بیمارستان امام سجاد را به رأی بگذارند و اگر پولی باشد به این موضوع اختصاص دهند تا اگر مدیران آب و فاضلاب شهری دغدغهای مهمتر ازرساندن آب سالم به مردم نداشته باشند و متولیان بهداشت مردم هم به فکر سلامت آنها باشند، بعد از سالها فکری به حال این مشکل زیستمحیطی خطرناک شود.
بیمارستان امام سجاد یاسوج، در تپه مشرف به منطقه چمگنجشکی در ساحل رودخانه پرآب بشار واقع است که آب آشامیدنی مناطق زیادی از مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را تأمین میکند و خود رودخانه بشار که مورد استفادههای متعدد مردم است، نیز پذیرای این آلودگی عفونی است.
رودخانه بشار از وسط شهر یاسوج در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد میگذرد که زیبایی دوچندانی به این شهر توریستی داده است اما مسئولان هیچ وقت قدر این موهبت الهی را ندانستند.
_______________
گزارش از کریم بنام
__________________
انتهای پیام/ک-ب