پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 هفته ملی پژوهش قرار است از ۱۵ تا ۲۰ آذر در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شود، دانشگاه یاسوج دبیر این ستاد است و هزینه‌های آن حدود ۳۳ میلیون تومان است؛ ادارات پول ندارند و دانشگاه‌ها خواستار مشارکت مالی استانداری و سایر ادارات هستند؛ مجید محنایی هم مواضع روشنی دارد و به دانشگاه‌ها تذکر داده که برای آنچه وظیفه اصلی‌اشان است به دنبال یک میلیون و دو میلیون سایر ادارات نباشند.

به گزارش ریواس، دانشگاه‌های یاسوج، علمی کاربردی وعلوم پزشکی یاسوج برای هفته پژوهش با دعوت از مجید محنایی، معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد تشکیل جلسه دادند تا به قول خودشان برای برگزاری این هفته برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنند.

هجیر کریمی از دانشگاه یاسوج و عباس ظریفی از دانشگاه علمی کاربردی در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی گفتند همه چیز برای برگزاری با شکوه این هفته ملی آماده است فقط پول هنوز آماده نیست! موسوی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز از بی‌پولی جیب پژوهشی این دانشگاه گفت.محنایی

برای کرایه کردن مصلی یاسوج ۲۰ میلیون از ما طلب کردند

آن‌ها محل برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش را مصلی یاسوج انتخاب کردند و گفتند که مسئولان این مصلی از ما تقاضای ۲۰ میلیون تومان برای اجاره برگزاری این نمایشگاه خواستند که باید به نحوی آن را تأمین کنیم؛ هزینه نصب غرفه‌ها هم حدود ۱۱ میلیون تومان و برخی هزینه‌های جانبی و تأمین هدایای پژوهشگران برتر و هزینه‌های تبلیغات نیز از دغدغه‌های اهالی دانشگاه در این استان بود.

هزینه‌های اصلی و بدون تغییر برگزاری این هفته ۳۳ میلیون تومان برآورد شد که نمایندگان دانشگاه یاسوج و علمی کاربردی بیان کردند که دانشگاه‌ها از عهده این هزینه برنمیایند و باید با مشارکت دستگاه‌های اجرایی تأمین و این هفته برگزار شود.

این ادعا در حالی است که بر اساس آیین‌نامه ستاد هفته پژوهش در کشور، دانشگاه‌ها محور برگزاری این هفته هستند ولی از سوی دیگر استانداری در استان‌ها رئیس این ستاد است.

خزانه پژوهشی ادارات خالی است

ادارات زیادی اعلام آمادگی کردند برای مشارکت در نمایشگاه مرکزی این هفته مهم ولی آنچه که نگران کننده است، این بوده که خزانه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی خالی است و برای پرداخت هزینه، توانی ندارند.

معاون علوم پزشکی: ما هم پول نداریم

نمایندگان دانشگاه‌های این استان نیز مدعی عدم توانایی خود در پرداخت اعتبار لازم شدند؛ موسوی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در همین زمینه گفت: در سال ۴۰۰ میلیون تومان برای پژوهش اعتبار داریم که عمده آن را بدهکار هستیم و کفاف نمی‌کند.

ار اعتبارات عمرانی و بهداشتی برای حقوقمان می‌زنیم

موسوی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی سالانه بیش از یک میلیارد تومان را از اعتبارات عمرانی و بهداشتی می‌زند و برای جبران کسری حقوق کارکنانش، پرداخت می‌کند و بنابراین اعتبار لازم و قانونی در حوزه پژوهش اختصاص داده نمی‌شود.

اگر مشارکت مالی نمی‌کنید خودمان مستقل برگزار می‌کنیم

کریمی، معاون پژوهشی دانشگاه یاسوج که مسئولیت اصلی این هفته را با توجه به مادر بودن دانشگاه یاسوج به عنوان دبیر ستاد هفته پژوهش بر عهده دارد نیز در این نشست با انتقاد تلویحی از عدم مشارکت مالی برخی دستگاه‌ها، از معاون توسعه منابع انسانی استانداری خواست تا ادارات را ملزم به پرداخت سهم خود از هزینه‌های سرجمع نمایشگاه هفته پژوهش کند؛ او همچنین گفت: استانداری رئیس این ستاد است و اگر مشارکتی نباشد ما خودمان مستقل این هفته را برگزار می‌کنیم.

هیچ دانشگاهی این اقتدار را ندارد که ادعای استقلال کند

این اظهارنظر معاون پژوهشی دانشگاه یاسوجی، واکنش و دفاع جدی مجید محنایی را در پی داشت؛ محنایی گفت: هیچ دانشگاهی این اقتدار را ندارد که بخواهد مستقل عمل کند؛ مگر استانداری تدارکات‌چی بقیه است؛ مگر چون استاندار رئیس این ستاد است باید هزینه‌ها را هم بپردازد؟

اگر دانشگاه مادر و پدر ما ۳۳ میلیون پژوهشی ندارند باید فاتحه آن‌ها را خواند

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد شدید از دانشگاه‌های این استان گفت: مگر ۳۳ میلیون چیست که این چند دانشگاه نمی‌توانید تأمین کنید! اگر دانشگاه مادر ما و سایر دانشگاه‌ها – دانشگاه پدر و مادر و …(به مزاح) که بخش زیادی از اعتباراتشان پژوهشی است نمی‌تواند ۲۰ میلیون را تأمین کنند باید فاتحه دانشگاه‌ها را خواند.

دانشگاه‌ها پارسال ما را در جشنواره علم تا عمل شرمنده کردند

وی با بیان اینکه من نمی‌دانم در دانشگاه‌های این استان چه خبر است، ادامه داد: پارسال در جشنواره علم تا عمل شرمنده همه شدیم، یک دانشگاه ما نتوانست یک طرح ارائه دهد.

وی به صراحت گفت: دستگاه‌های اجرایی نقدینگی در اعتبارات پژوهشی خود ندارند و دانشگاه‌های این استان از جمله دانشگاه دولتی یاسوج، آزاد، فرهنگیان، پیام نور، علمی کاربردی و مرکز تحقیقات کشاورزی این هزینه را پرداخت کنند.

دانشگاه آزاد از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کند/ خروجی ضعیف دانشگاه‌های استان

وی با انتقاد از دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: دانشگاه آزاد واحد یاسوج نیز نباید از زیر بار مسئولیت‌ها شانه خالی کند و در این‌گونه برنامه‌ها ورود نکند.

محنایی ابراز داشت: پنج دانشگاه در این استان داریم که باید اذعان کرد خروجی آن‌ها بسیار ضعیف است.

وی گفت: هزینه‌های مربوط به هدایای پژوهشگران و دستگاه‌های برتر که نباید کمتر از نیم میلیون تومان باشد از محل اعتبارات همان دستگاه‌ها تأمین شود.

زیبنده نیست هر سال برای یک میلیون به ادارات رو زد و تلفن کرد

محنایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اضافه کرد: البته باید به مرکز پیشنهاد داد تا یک ردیف بودجه از مرکز برای این هفته مهم در نظر گرفته شود چرا که زیبنده نیست هر سال ما برای یک میلیون در این اداره و آن اداره تلفن بزنیم و پیگیری کنیم.

وی گفت: دانشگاه‌ها زمینه ورود بخش خصوصی به برنامه‌های هفته پژوهش به ویژه نمایشگاه مرکزی را فراهم کنند.

سهم خود را پرداخت می‌کنیم/ منظورم را بد متوجه نشوید

معاون پژوهشی دانشگاه یاسوج، که روی اصلی انتقاد معاون استاندار با او بود در پایان گفت: ما سهم خود را پرداخت می‌کنیم و مشکلی نیست؛ شاید منظور من را بد متوجه شدید، خواسته ما این است که سایر ادارات و دانشگاه‌ها هم در بحث مالی مشارکت کنند.

دانشگاه آزاد یاسوج در این نشست غایب بود.

انتهای پیام/ کریم بنام