پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در بیانیه‌ای، احداث سد خرسان روی رودخانه بشار را فاجعه‌آمیز دانستند و مخاطرات آن را به مقامات کشور گوشزد کردند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج در این بیانیه آمده است؛

بسمه تعالی

مردم شریف استان  کهگیلویه و بویراحمد

سلام و عرض ادب و احترام

با توجه به شروع عملیات احداث انحراف سد آب رودخانه بشار(سد خرسان) از استان به استان های مرکزی و برخوردار ایران، لازم است نکات زیر را یادآوری نماییم چرا که سکوت در این زمان می تواند باعث فاجعه های زیست محیطی برای این استان و استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری و سایر استان های زاگرس نشین در سالیان آینده شود:

۱-این طرح فاقد مجوز های زیست محیطی می باشد .

۲-انحراف آب رودخانه بشار از مسیر طبیعی خود می تواند باعث آسیب های جدی به رودخانه کارون و خشک شدن خوزستان در دهه های آینده شود.

۳-انحراف طبیعی  سرچشمه های کارون بر خلاف قوانین بین المللی می باشد همانند انحراف دجله و فرات و احداث سدهای زیادی بر این رودخانه ها توسط ترکیه و انحراف رود هیرمند توسط رژیم طالبان در افغانستان .

۴-بی خانمان کردن  حدود ۱۰ هزار نفر (۸۰۰ خانوار) از مردم بخش بنستان سادات محمودی شهرستان دنا  وحاشیه نشین شدن آنها در اطراف شهرها و از بین رفتن هویت فرهنگی آنها

۵-به زیر رفتن حدود ۱۷ روستای بخش سادات محمودی شهرستان دنا و ۴ روستای شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری(طول دریاچه سد  خرسان ۴۰ کیلومتر ، عرض آن ۳ کیلومتر و حدود ۱۹۵ متر ارتفاع دارد).

۶-از بین رفتن حدود ۶ میلیون بلوط در بخش سادات محمودی(۱۲هزارهکتار جنگل منطقه زیر آب می رود)

۷-از بین رفتن گونه های مختلف جانوری و گیاهی در شهرستان دنا و شهرستان های مجاور

۸-با افزایش دمای منطقه باعث تغییر اقلیم و هوای رشته کوه دنا خواهد شد که تاثیر دراز مدت بر میزان بارش در کوه دنا و تغییر شرایط آب و هوایی طی سالیان آینده خواهد شد.

۹-به زیر رفتن آثار با ارزش و منحصر بفرد باستانی در منطقه لما سادات محمودی

با توجه به اینکه در  استان هایی مانند اصفهان ،کرمان و یزد بیشترین سرمایه گذاری توسط دولت های مختلف جمهوری اسلامی انجام شده است که باعث توسعه پایدار آنها و رفاه مردم این استان ها شده است لذا باید دولت آب مورد نیاز صنایع این استان ها را از خلیج فارس تامین نمایند نه اینکه تنها موجودی استان ها ی محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری  را که متعلق به نسل های بعدی می باشد به رایگان در اختیار آنها برای راه اندازی صنایع شان  قرار داد.

لذا ضمن تشکر از استاندار و نماینده مردم شریف شهرستان های بویراحمد،دنا و مارگون که مخالفت خود را با احداث این سد ابراز داشته اند از همه آحاد مردم استان و استان های مجاور خواهان اظهار مخالفت با کارهای غیر کارشناسی و قلدر مابانه افراد ذی نفوذ بعضی استان ها در وزارت نیرو را داشته و هر تصمیمی که بدون کار کارشناسانه ،عدم مجوزهای زیست محیطی،عدم دخالت مدیران استان و استان های مجاور ،نمایندگان استان و استان های مجاور،کارشناسان دانشگاهی استان و سمن های زیست محیطی گرفته شود مورد قبول مردم استان نمی باشد و باید کسانیکه اصرار بر ادامه پروژه دارند پاسخگوی مشکلات بعدی باشند.

لذا در اولین قدم خواهان توقف پروژه و تشکیل گروه های کارشناسی از استان های ذی نفع،استانداران و نمایندگان  استان های خوزستان،چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد،سازمان آب کشور،سازمان محیط زیست کشور،اساتید  آب  دانشگاه تهران  و….. می باشیم تا تصمیمی در  راستای منافع ملی و مبتنی بر کارکارشناسی گرفته شود .

با احترام

جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج