پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نشست شورای اقتصاد مقاومتی در کهگیلویه و بویراحمد حاشیه‌های جالبی داشت؛ اذعان به بی‌برنامه بودن مدیران، اظهارنظر جالب نوروزی در مورد اقتصاد مقاومتی، واکنش معاون اداره‌کل اطلاعات، ادعای قائم مقام شرکت برق، اظهارات مدیرعامل شرکت پخش فراورده‌های نفتی و نامه‌هایی که استانداری نمی‌بیند، برخی از این حاشیه‌ها است.

به گزارش ریواس، ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه ظهر امروز، مدیران دستگاه‌های مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد، دور هم جمع شدند تا بگویند برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تعریف شده از سوی رهبر معظم انقلاب و ابلاغ دولت تدبیر و امید چه کرده‌اند، اما در طول دو ساعت برگزاری این جلسه، هیچ کس از برنامه یا اقدامی عملیاتی، چیزی نشنید؛ هر چه بود حرف کلی و تئوری و بایدها و نبایدها بود.

سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۸۹ مطرح و در سال ۹۲ نیز از سوی دولت جدید به با برش استانی به همه استانداران ابلاغ شد تا برنامه‌های عملیاتی استان‌ها در بخش‌های مختلف، به مرکز گزارش دهند و اجرایی شوند.

مدیرانی که در جلسه پیشنهاد تشکیل جلسه‌ای دیگر را می‌دهند

برخی از مدیران که ریواس برای حفظ شأن آنها از ذکر نام خودداری می‌کند، حتی موضوع جلسه را نمی‌دانستند و برنامه عملیاتی برای آن‌ها واژه‌ای ناآشنا بود.

برخی دیگر از مدیران در این جلسه مهم که باید از کرده‌ها و داشته‌ها می‌گفتند، پیشنهاد تشکیل جلسه و کمیته‌ای دیگر را دادند!DSC_0011

 

برخی دیگر از مدیران که گویا برنامه‌ای عملیاتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این استان نداشتند، به ارائه گزارش عملکرد و چند عدد و رقم بسنده کردند.

 

سردرگمی مدیران، حمایت نوروزی، تذکر محنایی

موضوعی که البته با حمایت حسن نوروزی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همراه شد؛ او گفت: اقتصاد مقاومتی هنوز در مرحله تعریف الگو است و این سردرگمی مدیران تا حدی طبیعی است.

حرف‌های این مدیران به گونه‌ای بی‌ربط از موضوع بود که مجید محنایی که در غیاب استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ریاست این جلسه مهم را بر عهده داشت بارهای بار تذکر داد و گفت: مدیران ما در این جلسه باید بگویند برای تحقق سیاست‌هایی که رهبری در سال ۸۹ تبیین کردند و دولت نیز آن را ابلاغ کرده، چه تصمیم عملیاتی و راهبردی دارند نه اینکه اینجا سیاست‌ها و کلیات تعریف اقتصاد مقاومتی را توضیح و تفسیر کنند.

مجید محنایی بعد از شنیدن حرف‌های مدیران، اذعان کرد: مدیران ما موضوع اقتصاد مقاومتی را جدی نگرفتند.

صورت مسئله‌ای که پاک شد/پیشنهاد رئیس سازمان مدیریت

اما از دیگر حواشی جالب این نشست، اظهارنظر عجیب حسن نوروزی، رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی بود که به طور کلی صورت مسئله را پاک کرد.

او گفت: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی موضوع جدیدی نیست که بخواهیم روی آن وقت جدید بگذاریم بلکه همان برنامه ۴ ساله استان را اجرا کنیم نهایتا به اهداف اقتصاد مقاومتی می‌رسیم.

نوروزی تفاوتی را میان اقتصاد توسعه‌ای و مقاومتی در عمل، قائل نشد و بیان کرد: پیشنهاد می‌دهم تا ادارات این استان را موظف کنیم همان برنامه روتین و ۴ ساله را به عنوان برنامه عملیاتی در حوزه اقتصاد مقاومتی دنبال کنند و ارائه دهند.

واکنش مدیرعامل شرکت توزیع فراورده‌های نفتی استان به سخنان نوروزی

این اظهارنظر رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حالی است که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به صورت مجزا از سوی شخص اول مملکت تبیین شده ولی به نظر می‌رسد اهمیت و راهگشا بودن آن، هنوز از سوی مسئولان ارشد این استان نیز جدی گرفته نشده است.

موضوعی که واکنش مدیرعامل شرکت توزیع فراورده‌های نفتی را- البته در غیاب نوروزی- در پی داشت؛ طاهری گفت: اگر آقای نوروزی می‌گوید تفاوتی بین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سایر برنامه‌ها و سیاست‌های ابلاغ شده نیست، جای سؤال است چرا رهبری چنین سیاست‌گذاری را انجام داده و دولت هم آن را برای اجرا ابلاغ کرده است؟

عزمی برای خروج از روزمرگی نمی‌بینم

وی تأکید کرد: من در استان کهگیلویه و بویراحمد عزمی برای خروج از روزمرگی نمی‌بینم؛ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی چیزی به جز برنامه‌ها و وظایف روتین ادارات است و باید این موضوع جدی‌ گرفته شود.DSC_0010

بعد از نوروزی سایر مدیران دستگاه‌ها، دیدگاه‌های خود را که عمدتا در راستای اهداف جلسه نبود را مطرح کردند.

واکنش معاون اداره‌کل اطلاعات استان

اظهارنظرهای مدیران در این جلسه، واکنش معاون اداره‌کل اطلاعات را نیز درآورد؛ او گفت: مدیران در این جلسه از ابتدا تاکنون در جریان اهداف و حتی موضوع جلسه هم نیستند.

وی بیان کرد: اگر اعتقادی به اقتصاد مقاومتی نباشد، هزاران جلسه و برنامه، کاری نمی‌کند و نتیجه‌ای ندارد.

ادعای قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق و واکنش کیانی

از دیگر حواشی این نشست ادعای قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق بود؛ او مدعی شد: برق استان کهگیلویه و بویراحمد مقاوم شده است و ما تلفات انرژی را از ۲۷ درصد به ۱۲ درصد رساندیم و لامپ‌های ال.ای.دی را به جای لامپهای کم‌مصرف ترویج دادیم.

اقتصاد ما متلاشی شده، مدیران با خودشان هم تعارف می‌کنند

این ادعای معاون شرکت برق، در کنار اظهارات چند مدیر دیگر که فقظ چند برنامه روتین اداره خود را گزارش دادند، واکنش نماینده بخش خصوصی را در پی داشت؛ جبار کیانی گفت: اقتصاد ما متلاشی شده و انواع فشارها را تحمل می‌کند، جای تعجب دارد که چرا ما مدیران با خود تعارف می‌کنیم؟ برخی چنان گزارش می‌دهند که گویا اقتصاد مقاومتی به طور کامل اجرا شده و هیچ کم و کسری نیست.

کجای برق ما مقاوم شده است؟

رئیس اتاق بازرگانی استان خطاب به قائم مقام شرکت برق گفت: کجای برق ما مقاوم شده که شما چنین ادعایی می‌کنید؟ که وی هم در پاسخ به او افزود: شما بگویید کجای برق ما مقاوم نیست؟

کیانی ادامه داد: شرایط دنیا تغییر کرده و اگر ما می‌خواهیم حرف اول منطقه را بزنیم نباید سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به برنامه‌های اداری تعمیم دهیم و آن را در این حد بدانیم.

تفسیر منظور نوروزی از سوی گوهرگانی در غیاب او

این اظهارنظر جبار کیانی که به نوعی در پاسخ به اظهارات رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بود، واکنش جعفر گوهرگانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی را به دنبال داشت.DSC_0005

گوهرگانی گفت: منظور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برنامه چهارم یا پنجم و ششم نبود بلکه او شاخص‌هایی را گفته که در قالب یک برنامه ۴ ساله و خاص استان برگرفته از سیاست‌های تبیین شده اقتصاد مقاومتی، آماده و به دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

تقدیر زبانی محنایی از گوهرگانی و مخالفت مزاح‌گونه برخی اعضا

از دیگر حواشی این نشست، تقدیر زبانی، محنایی از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بود که موجب مخالفت مزاح‌گونه سایر اعضا شد؛ این تقدیر در همان ابتدای جلسه مطرح شد و محنایی گفت: به جز گوهرگانی مدیر دیگر برنامه‌ای در این حوزه ندارد که این اظهارنظر موجب شد تا برخی اعضا بگویند ما که هنوز گزارش ندادیم چطور چنین می‌گویید؟

گوهرگانی هم به مزاح گفت: یک‌بار آقای محنایی از من تعریف کرد، شما اعتراض کردید!

استانداری گویا نامه‌های ما را نمی‌بیند

محنایی در پاسخ آن‌ها گفت: گوهرگانی، گزارشش را از قبل مکتوب ارائه کرده است که دیودیده هم گفت: گویا استانداری به طور کلی نامه‌های ما را نمی‌بیند یا نمی‌خواند چرا که صنعت و معدن هم مکتوب برنامه‌هایش را ارسال کرده است.

سهمگین، مدیر امور اقتصادی استانداری از دیودیده پوزش خواست و گفت: گزارش شما را ندیده قبول داریم.

مدیران حاضر در این نشست مهم اما بی‌نتیجه

به گزارش ریواس مدیرانی که در این جلسه مهم حضور داشتند و صحبت کردند، محمود باقری- مدیر گردشگری، جبار کیانی- رئیس اتاق بازرگانی، گوهرگانی-رئیس سازمان جهاد کشاورزی، صیدالی- مدیرعامل شرکت گاز، دیودیده- رئیس سازمان صنعت و معدن، حسن نوروزی- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سهراب بنام- مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی، منوچهری- مشاور اقتصادی استاندار، هوشنگ جهانبخش- مدیرکل تعاون روستایی، طاهری- مدیرعامل شرکت توزیع فراورده‌های نفتی، مجید علی‌پور- مدیرکل امور عشایر، فدایی- مدیرکل راه و شهرسازی، فروزنده- مدیرعامل شرکت غله، معاون اداره‌کل اطلاعات، – نادر جانی‌پور- قائم مقام شرکت برق، بودند.DSC_0004

مدیران ما آنقدر گرفتارند که وقتی برای برنامه‌ ریختن ندارند!

در پایان این نشست، مجید محنایی، معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با این درخواست از مدیران که بیشتر مطالعه کنند و با وزارتخانه‌های خود جهت پیگیری برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در ارتباط باشند، چندین کمیته را در حوزه‌های آب، کشاورزی، گردشگری، انرژی، بهداشت و درمان و صنعت و معدن مشخص و گفت: مدیران تا پایان آذرماه، برنامه‌های عملیاتی خود را ارائه دهند.

صرفه‌جویی در برنامه داشتن!

به گزارش ریواس، این نخستین بار نیست که مدیران کهگیلویه و بویراحمد برخلاف دیدگاه و جهت‌گیری استاندار این استان در برنامه‌ داشتن لنگ می‌زنند به گونه‌ای که می‌توان گفت اصولا مدیران این استان وقتی برای برنامه ریختن و برنامه داشتن ندارند یا شاید آنها در برنامه ریختن هم می‌خواهند صرفه‌جویی کنند و در عمل به اقتصاد مقاومتی پایبند باشند!

این حاشیه‌نگاری که واقعیتی از یک جلسه مهم است، هرگز نافی زحمات مدیران این استان در ابعاد دیگر نیست.

—————————–

حاشیه‌نگاری از کریم بنام

——————————

انتهای پیام/ک-ب