پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

با وجود همه مشکلات و ناهماهنگی‌های مدیریتی و زیرساختی در حوزه صادرات و تقویت توان تولید و اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد، یک فعال بخش خصوصی با بیان اینکه مانع اصلی صادرات، خود مدیران هستند به استاندار پیشنهاد داده است تا سرپرستی صادرات رسما” به بخش خصوصی داده شود و مدیران زیرمجموعه ما باشند.

به گزارش ریواس، در استان کهگیلویه و بویراحمد، اضلاع مثلث صادرات یعنی تولیدکننده، بخش خصوصی و دولت کنار هم قرار نگرفتند تا تصویر روشنی از وضعیت این عنصر مهم در اقتصاد روشن نباشد اما هر چه باشد یک چیز در این استان روشن است و آن پای لنگ صادرات و دست لرزان مدیران در میدان عمل است.

این روزها در جلساتی که با دستور کار صادرات و توسعه آن برگزار می‌شود، دست‌اندرکاران از بخش خصوصی گرفته تا بخش دولتی همدیگر را متهم می‌کنند که سهم آن‌ها از عدم شکل‌گیری پایه‌های صادرات بیشتر است.

اتاق بازرگانی، توپ کم‌کاری‌ها را در زمین دولتی‌ها می‌بیند

اتاق بازرگانی در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان سامان دهنده و متولی بخش خصوصی نیز در این بین و در کنار تولیدکنندگان، توپ کم‌کاری صادرات را در زمین مدیران می‌بیند ولی مدیران نیز نبود بخش خصوصی توانمند را علت رونق نگرفتن صادرات می‌دانند.

برخی اداراتی که در توسعه صادارت نیز نقش اساسی دارند از جمله اداره‌کل حمل و نقل و پایانه‌ها و گمرک نیز معتقدند در این استان چیز خاصی تولید نمی‌شود که بخواهیم صادر کنیم و آن چند کالای محدودی که تولید می‌شود نیز از سال‌ها قبل صادر می‌شود.

مدیران زیرمجموعه ما باشند نه تصمیم‌گیر

اما با این وجود، عادل امینی از فعالان بخش خصوصی و عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان ادعا و پیشنهاد مهمی را مطرح می‌کند که قابل بررسی است.

وی می‌گوید: مدیریت و سرپرستی صادرات در کهگیلویه و بویراحمد را به ما دهید و مدیران زیرمجموعه ما باشند نه تصمیم‌گیر تا آن وقت ببینید که چگونه صادرات در این استان متحول می‌شود.

امینی با اشاره به چهره‌های افسرده مسئولان دولتی، افزود: آمارهای غلط همه برنامه‌ها را به انحراف کشانده و تا وقتی که آمار و گزارش دادن برای مدیران و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مهم باشد، وضعیت صادرات ما همین خواهد بود.شورای گفت و گو

وی با تأکید بر واگذاری امور صادرات به بخش خصوصی، تصریح کرد: ما از تولید تا خدمات همه چیز در این استان داریم، فقط کافی است مدیریت صحیح داشته باشیم.

وقتی آموزش و پرورش لباس‌ دانش‌آموزان را در استان فارس می‌دوزد

امینی با ذکر مثالی ادامه داد: در این استان و شهرستان گچساران سال‌های سال است که لباس دانش‌آموزان در سایر استان‌ها و توسط عمدتا افغانی‌ها دوخته می‌شود که تأسف‌آور است؛ به اتاق رئیس آموزش و پرورش رفتم که اجازه ندهید دوخت لباس‌های دانش‌آموزان به خارج از این شهر و استان برود ولی می‌گفتند که نمی‌شود و به مشکل می‌خوریم و اینجا چنین توانی وجود ندارد و از این حرف‌ها.

وی اضافه کرد: با وجودی که تا پیش از این لباس‌های مدارس شهرستان گچساران به قیمت بیش از یک میلیارد تومان در استان فارس توسط یک افغانی دوخته می‌شد با اصرار و اعتمادی که به بخش خصوصی خودمان داشتیم، این لباس‌ها از طریق تعاونی‌های وابسته به سازمان بهزیستی با کیفیت بسیار خوب دوخته شد.

همه چیز داریم، آنچه نداریم پاسخگویی مدیران است

عضو شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بیان کرد: این مثالی بود برای توانایی بخش خصوصی از کارهای کوچک تا بزرگ؛ در تولید و صادرات و کارهای بزرگ‌تر نیز شاهد چنین توانی هستیم؛ الان در کشاورزی، صنعت و گیاهان دارویی ما هیچ چیز کم نداریم و در واقع همه چیز داریم.

امینی تصریح کرد: آنچه نداریم، پاسخگو نبودن مدیران است که باید مدیران ما پاسخگو شوند و به میدان بیایند چرا که مشکل و مانع اصلی همین مدیران هستند.

سال‌ها برای یک پروانه دوندگی می‌کنیم

وی در ادامه به ذکر مثالی در حوزه صنعت و معدن پرداخت و ابراز داشت: معدن نیتران پتاسیم دیشموک در دنیا بی‌نظیر است ولی ما در زیردست این مدیران، بعد از سال‌ها دوندگی، درگیر یک پروانه هستیم که با این وضعیت و نوع مدیریت، می‌خواهیم به فکر صادرات باشیم.

امینی، در بخش دیگری از صحبت‌هایش با انتقاد از متولیان حوزه تعاون خاطرنشان کرد: فاتحه اتاق تعاونی در این استان خوانده است و کاملا تعطیل شده و کسی که بخواهد از تعاونی‌های توانمند این استان دفاع کند، وجود ندارد.

انتهای پیام/ کریم بنام