ضعفی که در سفر هیئت دولت باشد، استان ضرر میکند مدیران کهگیلویه و بویراحمد مدیریت زمان را یاد بگیرند/ وقتی برای میهمان، وقتی نمیماند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
ریواس/ کریم بنام/
وقتی استان کهگیلویه و بویراحمد، میهمان ویژه دارد مدیران ما یک موضوع مهم را بلد نیستند؛ آنها مدیریت زمان را رعایت نمیکنند و نمیدانند چگونه از زمانی که در حضور یک مقام کشوری برای صحبت کردن دارند، به نعع مردم و استان بهره ببرند؛ این ضعف به حدی است که گاها وقتی برای صحبت کردن میهمانی که حرفهایش و تصمیماتش میتواند دردی از دردهای مردم این استان را درمان کند، نمیماند.
سفر اداری محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی آخرین سفر یک مسئول عالیرتبه دولت است که به کهگیلویه و بویراحمد آمده و در حین نوشتن این مطلب، آن را در حافظه خبریام مرور میکنم.
باید گفت یکی از سیاستهای سیاست خوب استاندار کهگیلویه و بویراحمد، جلب نظر مقامات ارشد دولت برای سفر به این استان و همچنین تشکیل شورای اداری در جریان این سفرها به منظور تصویب چند مصوبه اثرگذار بوده که میتوان آن را در بخش مثبت کارنامه سید موسی خادمی و تیم همراهش به عنوان یک نقطه قوت، ثبت کرد؛ از سوی دیگر هر تصمیمی برای گشایش مشکل مردم یک روستا، یک شهر یک استان و یک کشور از دل همین جلسات بیرون میآیند.
اما همین نکتهای که یک نقطه قوت تیم دولت را نمایان میکند، از طرفی نقطه ضعف برخی مدیران دیگر را در همین تیم مدیریتی حاکم بر استان، نیز نمایان میکند.
کمتر مدیری در وقت مشخص خود، صحبت میکند
مدیران در استان کهگیلویه و بویراحمد، مدیریت زمان و استفاده از زمان را به خوبی یاد نگرفتند و یا حداقل اینکه به خوبی آن را اجرا نمیکنند؛ در جلسات با سطوح مختلف از جلسات داخلی یک سازمان گرفته تا جلسات شورای اداری با حضور وزرا، برای مدیران یک وقت مشخص در نظر گرفته میشود ولی کمتر مدیری در وقت مشخص خود صحبت میکند چرا که وقت مفید خود را صرف مقدمات، تشکر و قدردانیهای لیستی و توضیحات غیرمؤثر میکنند.
مدیران در استان کهگیلویه و بویراحمد یاد نگرفتند، که در یک بازه زمانی مشخص، حرف خود را بزنند آنها حتما باید در ابتدای صحبتهای خود بعد از سلام و صلوات و آیات و قدردانی از همه مقامات مذهبی و دولتی نظام و دولت، تازه لیست اعضای حاضر در جلسه را از استاندار گرفته تا مدیران کل را یکی یکی قرائت و از آنها تشکر کنند؛ بعد از آن هم با تذکر اتمام وقت مواجه میشوند.
وقتی برای میهمان وقتی نمیماند
در بیانات عمده مدیران این استان به جهت این ضعف بزرگ، دفاع از حقوق مردم، بیان خواستهها و نیازهای مردم جایی پیدا نمیشود و اگر هم مدیری با اصرار بخواهد اضافه بر وقت صحبت کند، از سقف وقت جلسه باید بزند.
این ضعف و فرهنگ نامناسب مدیریتی به حدی است که در عمده جلسات به ویژه همین جلسه شورای اداری با حضور وزیر جهاد کشاورزی، وقت بسیار اندکی به میهمان استان رسید آن هم وقتی که همه خسته بودند و دیگر حتی رمقی برای شنیدن نبود.
خادمی: مدیران ما باید یاد بگیرند در یک فاضای مشخص زمانی، حرف خود را به بهترین نحو به مخاطب برسانند
این تذکر جدی به مدیران این استان از دید سید موسی خادمی مخفی نماند و او نیز به این موضوع اذعان کرد که مدیران ما باید یاد بگیرند که در یک فضای زمانی مشخص حرف خود را بزنند و مفهوم کلام خود را منتقل کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: وقتی نتوانیم زمان را مدیریت کنیم نتیجه این میشود که وقت اندکی به میهمانان اداری این استان برسد و کمتر وقت شود از بیانات آنها و فرصتی که حضور آنها برای استان ایجاد کرده، بهره ببریم.
نکته دیگری که در این بین، ذکر آن خالی از لطف نیست موضوع مدیریت این جلسات از سوی مجید محنایی، معاون مدیریت و توسعه منابع انسانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد است، که ایراداتی بر آن وارد است چرا که در ضعفی که به آن اشاره شده است، مدیریت جلسات و مهمتر از آن توجیه مدیران از پیش، میتواند بسیار راهگشا باشد.
در سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد نباید شاهد این ضعف مدیریتی باشیم
علاوه بر این، گاها مشاهده شده که در حین ادامه جلسه، به مدیری که گزارش او در آن جلسه واجب و حیاتی است در همان جلسه و با یک بی نظمی خاصی وقت داده میشود که نشان از بیبرنامه بودن ما در استفاده از فرصتی است که یک جلسه میتواند برای مردم و این استان ایجاد کند؛ برخی مدیران نیز با دیدن چنین وضعیتی از صحبت کردن و بیان حرفها و نظراتشان انصراف میدهند.
این تذکر هرگز به معنای نادیده گرفتن پیگیریها و تلاشهای شبانهروزی برخی مدیران نیست ولی نگرانی از بابت سیطره این فرهنگ مذموم در ادبیات و دکترین اداری استان کهگیلویه و بویراحمد به شدت احساس میشود.
نکته دیگری که باید به آن اشاره شود، سفر هیئت دولت به این استان در ماه آینده است که اگر این ضعف عمده مرتفع نشود شاهد ضرر و زیان این استان از حیث اینکه نتوانیم اولا یک بسته اجرایی برای تصویب ارائه دهیم و بعد بتوانیم به خوبی از آن دفاع و نظر هیئت دولت را به نگاه ویژه به کهگیلویه و بویراحمد، جلب کنیم.
امیدوارم این تذکر دلسوزانه تلقی شود و توجه به آن موجب خدمتی به استان کهگیلویه و بویراحمد شود و هر مدیر و کارشناسی که این مطلب را میخواند عزم خود را جزم کند که در جلسه بعد در هر سطحی، مفید و مؤثر حرف زدن و پرهیز از مقدمات غیرضرور را تمرین کند و اگر این ضعف را ندارد نسبت به تقویت این روحیه در خود تلاش کند.
یادداشت از کریم بنام
احسن